RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Euroleague | Βατούτιν: «Καμία συμφωνία όλων των μετόχων της Ευρωλίγκας για το ντουμπάι»

Αποκαλυπτικός όσον αφορά το πλάνο της επέκτασης της Ευρωλίγκας στο Ντουμπάι, ήταν ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν.

Υπέρ στο να συμμετάσχει μια ομάδα από το Ντουμπάι στην Ευρωλίγκα είναι ο Αντρέι Βατούτιν. Ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας υποστήριξε ότι η χώρα από τα Εμιράτα είναι έτοιμη όχι μόνο να κατεβάσει ομάδα ακόμη και από του χρόνου αλλά και να φιλοξενήσει final four.

«Επικοινωνούμε αρκετά με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Πήγαμε και στο Ντουμπάι για να συζητήσουμε μία ενδεχόμενη συμμετοχή ομάδα των Εμιράτων στην Ευρωλίγκα και μελετήσαμε το πλάνο», δήλωσε αρχικά ο Αντρέι Βατούτιν στο «matchtv.ru» και στη συνέχεια ερωτήθηκε για το πόσο σοβαρό είναι το πλάνο των Αράβων:

«Είναι έτοιμοι να παίξουν από την επόμενη σεζόν στην Ευρωλίγκα. Διαθέτουν ένα σύγχρονο γήπεδο 14.000 θεατών και μπορούν να βάλουν πολλά χρήματα. Όπως κατάλαβα, το Ντουμπάι ενδιαφέρεται πιο πολύ για την Ευρωλίγκα, ενώ το Άμπου Ντάμπι έχει φιλοξενήσει ήδη δύο φιλικά ματς του ΝΒΑ. Η μπασκετική αγορά έχει πολλές προοπτικές. Στα Εμιράτα διαπίστωσαν ότι οι πάνω από 500.000 άνθρωποι που σχετίζονται με την Ευρωλίγκα από διάφορες χώρες είναι στο Ντουμπάι παράλληλα. Για επαγγελματικά ταξίδια, τουρισμό, ακόμη και μόνιμοι κάτοικοι. Υπάρχει μεγάλη προοπτική και πολλά εισοδήματα. Θα ήθελα το πρότζεκτ του Ντουμπάι να πετύχει. Αυτή την στιγμή υπάρχει η συζήτηση ανάμεσα στους μετόχους για το αν θα δώσουμε αμέσως το δικαίωμα συμμετοχής μίας ομάδας από εκεί κατευθείαν στην Ευρωλίγκα ή μέσω του Eurocup. Γενικά, το Ντουμπάι είναι έτοιμο να φιλοξενήσει ένα Final Four και οι στόχοι είναι ξεκάθαροι».

Για το ποιος είναι πίσω από την ιδέα αυτή: «Είναι ένα γκρουπ επενδυτών, το οποίο ηγείται ο Σεΐχης Αμπντουλάχ Αλ Ναμπούντα, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης μίας ισχυρής επενδυτικής εταιρίας με ιστορία 60 ετών και 10.000 υπαλλήλους. Ένα σεβαστό και πολύ φιλόδοξο άτομο που δεν αδιαφορεί για τον αθλητισμό. Είναι μία ενδιαφέρουσα ιστορία για την Ευρωλίγκα να κατακτά νέες αγορές. Πριν από δέκα χρόνια η προσπάθεια για την Αγγλία δεν ήταν επιτυχής, αλλά τα Εμιράτα είναι πολύ ελπιδοφόρα. Απόδειξη αποτελεί το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Μάλιστα, το Ντουμπάι είναι διαθέσιμο να καλύψει μεγάλο μέρος των πτήσεων, ακόμη και της διαμονής. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απόλυτη συμφωνία ανάμεσα στους μετόχους της Ευρωλίγκας και το συγκεκριμένο θέμα έχει δρόμο ακόμη, αλλά σε κάθε περίπτωση η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση θα πρέπει να μπει και σε νέες αγορές».

Για το πότε εκτιμά ότι θα επιστρέψει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Ευρωλίγκα: «Με τα τωρινά δεδομένα δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής. Σε μία ιδιωτική συζήτηση μπορεί να ακουστεί μία άποψη, σε μία δημόσια κάποια άλλη και γενικά αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποια συζήτηση. Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν είναι όλοι οι μέτοχοι ελεύθεροι να παίρνουν αποφάσεις. Πιστεύω ότι μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος είναι εξαιρετικά δύσκολο και μη ρεαλιστικό να παίξει μία ρωσική ομάδα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Κανείς δεν πρόκειται να πάρει από μόνος του την απόφαση και κανείς δεν μπορεί να δώσει εγγυήσεις για την ασφάλεια».

Για το αν υπάρχει εξέλιξη με τις υποθέσεις των Μπολομπόι και Φόιγκτμαν, οι οποίοι αποχώρησαν οικιοθελώς από την ΤΣΣΚΑ: «Έχουν… παγώσει οι υποθέσεις τους. Είναι ακόμη στην ακροαματική διαδικασία. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να επιταχύνουμε τη διαδικασία».

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Facebook στο Twitter στο Instagram στο Youtube στο TikTok.

 


vstore.gr overfm
vstore workstationPLANET SPORTS