RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Κογκαλίδης | Βασίλη μην γίνεις όσα παλιότερα σιχαινόσουν

Οι κινήσεις του Βασίλη Ντάκουρη στην ΕΣΚΑ είναι η μια χειρότερη από την άλλη. Φανταστείτε να είχε βγει και πρόεδρος τι θα έκανε… Γράφει ο Γιώργος Κογκαλίδης

Με τον τρόπο που γίνονται πλέον οι εκλογές σε Ομοσπονδίες κι Ενώσεις, αλλάζουν πλήρως τα δεδομένα. Όπως συνέβη κι αλλού, στην ΕΣΚΑ πρόεδρος βγήκε ο Γιάννης Αλεξόπουλος, με τον Βασίλη Ντάκουρη να έχει την πλειοψηφία των συμβούλων. Ο -μέχρι να πάρει θέση- «αντισυστημικός» παράγοντας κάνει όλα όσα κατήγγειλε. Γιατί; Ας το εξηγήσει.

Πρώτη κίνηση ήταν να κάνει λόγο για απολύσεις υπαλλήλων. Η αντίδρασή μας απέτρεψε κάθε σκέψη. Εναντιώθηκε κι ο κ. Αλεξόπουλος, είπε ότι δεν θα υπογράψει καμία απόλυση κι ανάγκασε τον Βασίλη να τα μαζέψει. Κι όπως ο Βασιλακόπουλος, που επί σειρά ετών αντιμάχονταν, άρχισε να λέει για παρανόηση κτλ.

Η συνέχεια είναι χειρότερη για τον Βασίλη Ντάκουρη. Πηγαίνει στο Δ.Σ. με έτοιμες λίστες Επιτροπών, δίχως διάλογο. Βασίλη, αυτό δεν καταγγέλλαμε παρέα, για τη διοίκηση Βασιλακόπουλου; Πιστεύεις ότι θέλαμε «Χαλίφη στη θέση του Χαλίφη»;

Οι… Επιτροπές της ντροπής

Αν και χρόνια στο γυναικείο μπάσκετ, με εξαίρετη παρουσία και προσφορά, αρχικά δεν είχε βάλει καμία γυναίκα στις Επιτροπές. Χρειάστηκαν οι φωνές της κ. Σπίνου, για να αλλάξει άποψη. Έχουν μπει σε Επιτροπές (δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα) άτομα, που τα σωματεία τους δεν έχουν αντίστοιχα τμήματα!

Μωρέ Βασίλη θαμπώθηκες από την εξουσία; Σε δύο επιτροπές θα βάλεις τον εαυτό σου πρόεδρο; Αυτά πρέσβευες τόσα χρόνια; Αυτά πρότεινες; Αυτά συζητούσαμε; Είναι αλήθεια ότι είπες πως ο Μέμος Ιωάννου δεν είναι απαραίτητος για την ΕΣΚΑ; Το είπες εσύ για τον Μέμο; Είναι αλήθεια Βασίλη, ότι δεν ήθελες να βάλεις τη Σπίνου στην Επιτροπή που θα βοηθά σωματεία για την ένταξη στο μητρώο; Ο λόγος ήταν επειδή είναι υποψήφια με Φασούλα; Αλήθεια Βασίλη;

Ξέρεις ότι όποτε θελήσεις μπορούμε να μιλήσουμε με ονόματα. Επιλέγω, αρχικά, να το αποφύγω. Ελπίζω (και το εννοώ) να προκληθώ, για να δούμε αν όντως υπάρχουν άτομα σε Επιτροπές, που δεν έχουν αντίστοιχα αγωνιστικά τμήματα.

Η διαμαρτυρία της κ. Σπίνου

Χαρακτηριστική είναι κι η τοποθέτηση της κ. Καίτης Θειακού – Σπίνου, που σάρωσε στις ψήφους για το Δ.Σ. της ΕΣΚΑ. Τι αναφέρει;

«Στις εκλογές της ΕΣΚΑ αποτυπώθηκε με σαφήνεια η επιθυμία των σωματείων. Η εκπροσώπηση των εκλεγμένων, με γνώμονα την προσφορά και γνώση στην πολυετή άμεμπτη παρουσία τους, στις πρωτύτερες Διοικήσεις της ΕΣΚΑ.

Επομένως, λοιπόν, οι εκλεγμένοι της νέας Διοίκησης έπρεπε επάξια να εκτιμάται η ψήφιση τους από τα σωματεία. Να συμμετέχουν στη σύσταση του νέου Δ.Σ. της ΕΣΚΑ και στη στελέχωση των Επιτροπών για την από κοινού Διοίκηση της ΕΣΚΑ.

Αντιθέτως, πράττουν με αυθαίρετη, ετσιθελική, αυταρχική, απαράδεκτη συμπεριφορά. Με απροκάλυπτη παραβίαση κάθε δημοκρατικής αντίληψης και ομαδικής συνύπαρξης. Αγνοώντας παντελώς κι ετσιθελικά τους εκλεγμένους της παράταξης του Παναγιώτη Φασούλα, προς όφελος την άγρα ψήφων για τις μελλοντικές εκλογές της ΕΟΚ.

Αιτιολογούν με εκφράσεις όπως «δεν απαιτείται η πολυετής εμπειρία, γνώση», ή «είστε υποψήφια στις εκλογές της ΕΟΚ και δεν μπορείτε να συμμετέχετε στις Επιτροπές, που έχουν άμεση επαφή με τα Σωματεία». Πρακτικές μεθόδευσης, που δεν αρμόζουν στη νοοτροπία εκείνων που μιλούν για ενότητα, δουλειά και προάσπιση των συμφερόντων των σωματείων.

Κυνηγώντας τον Φασούλα

Η πρωτιά στην εκλογική αναμέτρηση για εμένα δεν είναι μομφή, όπως θέλουν να την αποδώσουν. Είναι τίτλος τιμής, που οφείλει σεβασμό στην βούληση των σωματείων. Δεν έχω λόγο να απολογηθώ, για την επιλογή μου να στηρίξω την παράταξη του Παναγιώτη Φασούλα στις εκλογές της ΕΟΚ, με την παρουσία μου στο ψηφοδέλτιο του.

Επίσης δεν έχω κανέναν λόγο να αιτιολογώ την παρουσία μου στο Δ.Σ. της ΕΣΚΑ. Δεν χρειάζεται μνεία η πολυετή αδιάλειπτη προσφορά μου, από τη θέση της υπεύθυνης στο Αναπτυξιακό των Κοριτσιών. Δυστυχώς, είναι απαραίτητο να καταγγείλω συμπεριφορές, που παραπέμπουν στην ανυπαρξία δημοκρατικών συμπεριφορών, αυταρχικών αποφάσεων κι ελλιπούς συνεργασίας.

Ειλικρινά λυπάμαι, όμως είμαι υποχρεωμένη να καταθέσω αυτή τη φωνή διαμαρτυρίας. Ταυτόχρονα αποτελεί κι έκκληση επαναφοράς στην κανονικότητα, σε εκείνους που η νέα εξουσία τους θάμπωσε τα μάτια. Που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, που τα Σωματεία της ΕΣΚΑ τούς εξουσιοδότησαν να διαχειριστούν».

Αντί επιλόγου: Βασίλη, προλαβαίνεις να επιστρέψεις στη δική σου κανονικότητα. Αν σ’ ένα μήνα «εξουσίας» πετάξεις στα σκουπίδια αγώνες δεκαετιών, πρέπει να αναρωτηθείς. Σε μάγεψε η εξουσία, ή τόσα χρόνια έκανες λάθος;


vstore.gr overfm
vstore workstationPLANET SPORTS