ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τσαβούσογλου – Ελπίδες για κατάπαυση του πυρός – Πρόταση να συναντηθούν Πούτιν και Ζελένσκι στην Τουρκία

Ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι ο Πούτιν και ο Ζελένσκι θα πρέπει να προχωρήσουν σε μια κατ ιδίαν συνάντηση για να βρεθεί σύντομα λύση

17.03.2022 | 17:22

Οι ελπίδες για κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας έχουν αυξηθεί λίγο παραπάνω. Αυτό δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά από επισκέψεις του στη Ρωσία και την Ουκρανία. Πραγματοποίησε μάλιστα κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα στο Λβιβ. Η οποία μεταδόθηκε από την τουρκική τηλεόραση. Ο Τσαβούσογλου είπε ότι πρότεινε η 24ωρη κατάπαυση του πυρός να παρακολουθείται από ανθρωπιστικές ομάδες. Επιπλέον, ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι ο Πούτιν και ο Ζελένσκι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν συνάντηση. Ενώ η Τουρκία θα χαρεί να τους φιλοξενήσει. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ σημείωσε επίσης ότι πάνω από 100 Τούρκοι πολίτες παραμένουν στη Μαριούπολη.

Κουλέμπα: Εργασίες Ουκρανίας – Τουρκίας για συνάντηση Πούτιν με Ζελένσκι

Ο Κουλέμπα ανέφερε ότι η Ουκρανία και η Τουρκία θα εστιάσουν σε εργασίες για μια συνάντηση μεταξύ των προέδρων Ρωσίας – Ουκρανίας. Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι ανάμεσα στις χώρες με τις οποίες η Ουκρανία θέλει να φτάσει σε συμφωνία. Πάντα σε ό,τι αφορά τις εγγυήσεις ασφάλειας. Σύμφωνα με το Anadolu, ο Κουλέμπα είπε ότι «η αφοσίωση, το κουράγιο και η προσωπική επίσκεψη» του Τούρκου ομολόγου του στο Λβιβ, αποτελούν απόδειξη ότι η Τουρκία είναι ένας ενεργός παίκτης στις ειρηνευτικές προσπάθειες.

«Η Ουκρανία και ο λαός της εκτιμούν την “έντιμη στάση” που έχει κρατήσει η Τουρκία από την αρχή του πολέμου». Αυτό δήλωσε ο Κουλέμπα, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο.

Πηγή: Reader.gr

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Facebook, στο Twitter, στο Instagram, στο Youtube, στο TikTok. 

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή