Basket League

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 84-66

Με το «δεξί» μπήκε ο Παναθηναϊκός στα play off της Stoiximan Basket League.

17.05.2024 | 10:47

Με το «δεξί» μπήκε ο Παναθηναϊκός στα play off της Stoiximan Basket League.

Θετικά μπήκε ο Παναθηναϊκός στα playoffs της Stoiximan Basket League, επικράτησε του ΠΑΟΚ με 84-66 και έκανε το 1-0 στο τελευταίο εντός έδρας ματς του πριν από το Final Four της EuroLeague.

Στο ΟΑΚΑ ο ΠΑΟΚ έδειξε πως δεν ήθελε να είναι ένα εύκολο βράδυ για τον Παναθηναϊκό, καθώς η αναμέτρηση ξεκίνησε με αργό τέμπο και τον «δικέφαλο του βορρά» να επιβάλει τον ρυθμό του στα πρώτα λεπτά. Με τον ΜακΝίς και τον Πόρτερ Τζούνιορ να είναι στο παρκέ τα αθλητικά προσόντα δεν έλειπαν στους φιλοξενούμενους. Εκεί εμφανίστηκε ο Ματίας Λεσόρ με τον Ντίνο Μήτογλου, κάνοντας εξαιρετική δουλειά στην επίθεση, με τον Μπαλτσερόφσκι να είναι αυτός που σταματούσε τους παίκτες του ΠΑΟΚ στην επίθεση. Οι  «πράσινοι» έκλεισαν την πρώτη περίοδο μπροστά στο σκορ με 22-18, αλλά σε καμία περίπτωση να δείχνει πως ελέγχει την αναμέτρηση.

Στην δεύτερη περίοδο ο Εργκίν Αταμάν, έκανε αρκετές αλλαγές περνώντας στο παιχνίδι τον Παπαπέτρου όπου περιόρισε το ρεπερτόριο των παικτών του ΠΑΟΚ, με το «τριφύλλι» να έχει περισσότερες επιλογές από την περιφέρεια με τον Γκριγκόνις και τον Μήτογλου να εκτελούν από μέση απόσταση και πίσω από την γραμμή των 6.75. Εκεί ο Πόρτερ Τζούνιορ δεν σταμάτησε να είναι ο παίκτης που θα έμενε πίσω για τον  «δικέφαλο του βορρά» καθώς έβαλε τις βάσεις για να μείνει κοντά την ομάδα του Νερατζάκη και να κλείσει το δεκάλεπτο στο -9 για το 46-37.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο ΠΑΟΚ έχασε το ρυθμό που είχε βρει από το πρώτο μέρος, με τον Παναθηναϊκό να είναι αυτός που κρατούσε τα ηνία της αναμέτρησης, καθώς ο Γκραντ με τον Κώστα Αντετοκούνμπο είχαν όλες τις λύσεις σε άμυνα και επίθεση. Η διαφορά ανέβηκε, με τους “πράσινους” να κάνουν τα πάντα σωστά και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο Αταμάν πέρασε στο παρκέ και τον Μωραΐτη με σκοπό να δώσει ανάσες στον Γκραντ. Το σκορ της τρίτης περιόδου ανέβηκε με το ποσοστό του ΠΑΟΚ να πέφτει κατακόρυφα με το 66-50 να είναι το σκορ του δεκαλέπτου.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η άμυνα των γηπεδούχων δεν άλλαξε επίπεδα, με τον «δικέφαλο» να έχει μόνο 2 πόντους στα πρώτα πέντε λεπτά της περιόδου. Η νίκη για τους «πράσινους»  ήρθε μετά την σκληρή άμυνα που έπαιξαν στο δεύτερο μέρος, με τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ να είναι αυτός που έπρεπε να τραβήξει το κουπί για την ομάδα του Νερατζάκη, όταν οι υπόλοιποι δεν έβρισκαν τις λύσεις και τον δρόμο προς το καλάθι. Το τελικό 84-66, έδωσε στον Παναθηναϊκό το προβάδισμα στην σειρά με τον δεύτερο αγώνα να είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο στην Πυλαία.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 46-37, 66-50, 84-66.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα.

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή