Premier League

Τριάρα και δεύτερη θέση για τη Λίβερπουλ – Διπλό «ανάσα» για τη Λιντς [vids]

Η Λίβερπουλ με χαρακτηριστική ευκολία επικράτησε 3-0 της Μπρέντοφορντ και ανέβηκε στη 2η θέση της βαθμολογίας. «Διπλό» ανάσας στο Λονδίνο για τη Λιντς.

16.01.2022 | 19:00

Η Λίβερπουλ φιλοξένησε τη Μπρέντοφορντ στο Άνφιλντ στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Premier League. Οι «Ρεντς» με χαρακτηριστική ευκολία επικράτησαν 3-0 και ανέβηκαν στη δεύτερη θέσης της βαθμολογίας. Ένας συναρπαστικός αγώνα διεξήχθη στο Λονδίνο. Η Λιντς κατάφερε να νικήσει 3-2 τη Γουέστ Χαμ και ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις του πρωταθλήματος.

 

Λίβερπουλ – Μπρέντφορντ 3-2: Το κυνήγι της Σίτι συνεχίζεται

Έφερε εις πέρας μία φαινομενικά εύκολη αποστολή ακι συνεχίζει το κυνήγι της Μάντσεστερ Σίτι. Η Λίβερπουλ σε ένα ματς που δεν υπήρχαν περιθώρια απώλειας βαθμών, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και επικράτησε της Μπρέντφορντ 3-0.

Οι «Ρεντς» μπήκαν δυνατά από το ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, ωστόσο δεν μπορούσε να βρει το γκολ. Τελικά το γκολ ήρθε στα τέλη του πρώτου 45λεπτου. Συγκεκριμένα στο 43′ ο Άρνολντ εκτέλεσε ένα κόρνερ η μπάλα έσκασε μέσα στη μεγάλη περιοχή χωρίς να την έχει βρει κάποιος και ο Φαμπίνιο πήρε τη κεφαλιά, στέλοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Έτσι ήρθε και η ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος η Λίβερπουλ μπήκε εξίσου δυνατά με το πρώτο. Κυριάρχησε στο γήπεδο και σε ένα δεκάλεπτο ξέσπασε, «καθαρίζοντας» το ματς. Αρχικά  σκόραρε στο 69′ ο Τσάμπερλεϊν για το 2-0, πριν ο Μιναμίνο διαμορφώσει το τελικό 3-0 στο 67′.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Άλισον, Άρνολντ, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Τζόουνς, Τσάμπερλεϊν (74’ Μιναμίνο), Ζότα (82’ Γκόρντον), Φιρμίνο (78′ Μίλνερ)

Μπρέντφορντ: Φερνάντεθ, Αγέρ, Πίνοκ, Γιάνσον, Γιάνελτ, Ρούρσλεφ, Νόργκααρντ, Μπαπτίστ (68′ Γουϊσά), Χένρι (49’ Κανός), Εμπεουμό (75’ Γένσεν), Τόνεϊ.

 

Γουέστ Χαμ – Λιντς: «Διπλό» ανάσας για τα παγώνια

Μία πολύτιμη νίκη πήρε η Λιντς. Σε μία αναμέτρηση που σε καθήλωνε, η ομάδα του Μπιέλσα πήρε το τρίποντο στο Λονδίνο, επικτρατώντας 3-2 της Γουέστ Χαμ.

Το συγκεκριμένο τρίποντο είναι «χρυσάφι» για τη Λιντς, η οποία απομακρύθηκε στους εννιά βαθμούς από τη ζώνη υποβιβασμού. Μάλιστα, η ομάδα του Μπιέλσα έχει και ένα ματς λιγότερο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι φιλοξενούμενοι πιέζαν από την αρχή του αγώνα. Το πρεσάρισμα το μετουσίασαν και σε γκολ. Στο 10ο λεπτό ο Χάρισον άνοιξε το σκορ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν απάντηση με τον εξαιρετικό φέτος Μπόουεν. Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός ισοφάρισε σε 1-1 στο 34ο λεπτό. Βέβαια οι παίκτες της Γούεστ Χαμ δεν χάρηκαν για πολύ. Τρία λεπτά αργότερα ο Χάρισον και πάλι έβαλε την ομάδα του εκ νέου μπροστά στο σκορ.

Τα «σφυριά» ξανά έφεραν το ματς στα ίσα, με τον Φορνάλς στο 62′. Βέβαια, η Λιντς δεν είχε πει τη τελευταία της λέξη. Ο Χάρισον και πάλι διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γουέστ Χαμ: Φαμπιάνσκι, Τσουφάλ, Ντόουσον, Ντιόπ (87’ Πέρκινς), Κρέσγουελ, Ράις, Λαντσίνι, Φορνάλς (69’ Γιαρμολένκο), Βλάσιτς (61’ Μαζουακού), Μπόουεν, Αντόνιο

Λιντς: Μελιέ, Φίρπο (23’ Χιέλντε), Έιλινγκ, Στράουκ, Κοχ, Φόρσοου (22’ Μπέιτ, 65’ Ροδρίγο), Ντάλας, Κλιχ, Χάρισον, Ραφίνια, Τζέιμς.

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή