Τριαντάφυλλος: Ο νέος Κολοσσός! | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | LIFESTYLE | Τριαντάφυλλος: Ο νέος Κολοσσός!

Διαχρονικά, οι λαοί είχαν τους δικούς τους ήρωες και τα δικά τους είδωλα. Στην αρχαιότητα, οι Ροδίτες θαύμαζαν τον Κολοσσό τους, στις μέρες μας «τρελαίνονται» με τον Τριαντάφυλλο! Γράφει ο Γιώργος Λέων Τσάμπρας.

Το άγαλμα του Κολοσσού της Ρόδου ήταν ένα από τα επτά θαύματα της αρχαιότητας. Ο «Ντάφυ» είναι ένα από τα πολλά ( τηλεοπτικά) «θαύματα» του καιρού μας.Και επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα, οι συμπτώσεις και οι ομοιότητες του αρχαίου αγάλματος με τον… αγαλματένιο «Ντάφυ» είναι πολλές και θα μείνουν στην… ιστορία.

Όμηρος δεν υπάρχει… πρόχειρος, οπότε θα «βολευτείτε» με τον γράφοντα. Έχουμε λοιπόν και λέμε…

Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ δέσποζε στο λιμάνι της Ρόδου για εξήντα χρόνια και έπεσε μετά από σεισμό, επειδή δεν άντεχαν τα γόνατα( του αγάλματος) το βάρος του, που ξεπερνούσε τους δεκαπέντε( κατ’ άλλους εκατό) τόνους!

Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ «δέσποζε» για έξι μήνες στο survivor και… έπεσε επειδή δεν άντεχαν τα γόνατά του στη βάσανο των αγωνισμάτων.

Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ ήταν στα αζήτητα εννιακόσια(!) χρόνια και πουλήθηκε για… παλιοσίδερα από τους Σαρακηνούς που κούρσεψαν τη Ρόδο.

Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ δεν έμεινε τόσο πολύ στα… αζήτητα, αλλά με τη φήμη που απέκτησε από το survivor, θα πουλήσει ακριβά το «τομάρι» του.

Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ έδειχνε έναν αθλητή να περιποιείται τα μαλλιά του.

Με τα λιγοστά μαλλιά του ασχολιόταν συνεχώς και ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ.

Το άγαλμα του ΚΟΛΟΣΣΟΥ ήταν αφιερωμένο στον παντεπόπτη θεό Απόλλωνα .

Παντεπόπτης ήταν και ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ, αφού σπάνια αγωνιζόταν και … επόπτευε τους συναθλητές του.

Με βάση τα σχέδια του αγάλματος του ΚΟΛΟΣΣΟΥ, έγινε και το άγαλμα της ελευθερίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Άγαλμα» κάνουν τον ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ οι επιχειρηματίες της επαρχίας, για να εμφανιστεί στα μαγαζιά τους.

Στα επόμενα χρόνια, η «ιστορία» του ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ θα πάρει …μυθικές διαστάσεις και θα γεμίσουν τα ριάλιτι επιβίωσης και οι πίστες με… «Ντάφηδες».

Κάποιοι ίσως προσπαθήσουν και να τον ξεπεράσουν, όπως ο «ανήρ ο κομπαστής» που καυχιόταν πως είχε νικήσει όλους τους συναθλητές του, κάνοντας ένα τεράστιο άλμα στη Ρόδο. Μέχρι που κάποιος συμπατριώτης του δεν άντεξε και του εκστόμισε την ιστορική φράση « ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα», που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει… δεν μας χέζεις, ρε παπάρα !

Να μου το θυμηθείτε. Στα ριάλιτι επιβίωσης, νικητές θα είναι εκείνοι που θα κάνουν τα μεγαλύτερα… πηδήματα. Γι αυτό αθλητές του survivor έχουν γίνει… επιδειξίες( Κόρο, Μπόγδανος) και έχουν αρχίσει από τώρα να μας τα… δείχνουν!

PLANET SPORTS