Τόμας: «Κυριάρχησα απέναντι στον Τζόρνταν» | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

Over Age - Γιώργος Χελάκης - Γιώργος Κογκαλίδης

overfm.gr | ΜΠΑΣΚΕΤ | Τόμας: «Κυριάρχησα απέναντι στον Τζόρνταν»

Ο Αϊζάια Τόμας δήλωσε για ακόμα μία φορά ότι δεν θεώρησε ποτέ τον Μάικλ Τζόρνταν ανταγωνιστικό, επειδή κυριαρχούσε απέναντι του.

Η Κόντρα του Μάικλ Τζόρνταν με τον Αϊζάια Τόμας ήρθε ξανά στην επιφάνεια με το “The Last Dance” με τον θρύλο Τόμας να τον θεωρεί όχι απλά κατώτερό του, αλλά ούτε καν βασικό ανταγωνιστή του. Συγκεκριμένα ο Τόμας παραχώρησε μία συνέντευξη, με την κουβέντα να πηγαίνει στον Τζόρνταν και αν τον θεωρούσε μεγάλο αντίπαλο: “Σε προσωπικό επίπεδο κυριάρχησα όταν οι ομάδες μας ήταν αντιμέτωπες. Μέχρι το 1991 που τραυματίστηκα σοβαρά, το ρεκόρ μου απέναντι στον Τζόρνταν και την ομάδα του έδειχνε ότι δεν υπήρχε ακριβώς ανταγωνισμός.

Λένε ότι ήμουν πολύ μεγαλύτερος σε ηλικία για αυτό γινόταν αυτό στην αρχή, αλλά στην πραγματικότητα ήμουν μόνο 1.5 χρόνο μεγαλύτερος. . Ο Τζόρνταν δεν ήταν ο ανταγωνισμός μου. Ο στόχος μου ήταν ο Μπερντ, ο Μάτζικ, ο Έρβινγκ και ο Καρίμ. Αυτοί ήταν οι τύποι. Αν δει κάποιος την ιστορία, θα δει ότι αυτή είναι η αληθεια. Τύποι όπως ο Έρβινγκ, ο Μόουζες Μαλόουν, ο Μπερντ, ο Πάρις, ο Μακχέιλ, ο Καρίμ και ο Μάτζικ ήταν αυτοί που έπρεπε να ξεπεράσω”.

Ο Τόμας επανέλαβε για ακόμα μία φορά το ίδιο πράγμα: “Αν πρέπει να ονομάσω τους δυσκολότερους αντιπάλους μου, κάτι που πρέπει να γίνει έχοντας υπόψη των ρεκόρ των ομάδων, τότε θα πω κατά σειρά ότι είναι οι εξής: Μάτζικ Τζόνσον, Καρίμ Αμντούλ-Τζαμπάρ, Λάρι Μπερντ, Τζούλιους Έρβινγκ και μετά ο Μάικλ Τζόρνταν

Παίζαμε άλλο παιχνίδι τότε. Ήξερα ότι θα εξαφανίσω τα γενετικά χαρίσματά σου και μετά θα παίζαμε μπάσκετ και έπρεπε να έχεις πνευματική αντοχή για να με νικήσεις. Δεν μπορούσα να πηδήξω τόσο ψηλά όσο κάποιοι ή να… ψηλώσω ή να βάλω κιλά. Μπορούσα όμως να σκεφτώ περισσότερο”.

 

 

 

Ετικέτες:

PLANET SPORTS