Basket League

Το αποτελεσματικό… ταμπούρι και τα λάθη Μπαρτζώκα!

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει το πρώτο εγχώριο ντέρμπι των «αιωνίων» μετά από 2,5 χρόνια και εξηγεί πως επικράτησε δίκαια ο Παναθηναϊκός.

23.11.2021 | 06:17

Όποιος με διαβάζει ή με ακούει στον OVERFM 104,9 ή με είδε και την Κυριακή στο OverBall δεν νομίζω ότι έχει απορίες. Ακριβώς ότι είπαμε για το πρώτο ντέρμπι μετά από 2,5 χρόνια στην Ελλάδα (για Ελληνική διοργάνωση δηλ) έγινε. Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώθηκε ότι όταν σε τέτοια ζευγάρια ομάδων ακούς για 20αρες, κράτα όχι απλά μικρό καλάθι, αλλά ποντάρισε και στην άλλη πλευρά! Το αποτελεσματικό… ταμπούρι και τα λάθη Μπαρτζώκα!

Όπως και πέρσι στην Ευρωλίγκα όλοι μίλαγαν τον Φλεβάρη για 20αρα στο ΣΕΦ και βάλε με τον σχεδόν τελευταίο ΠΑΟ και ήρθε το 77-88 (!), έτσι έγινε και φέτος. Αυτά τα «Κλάσικο» είναι παιχνίδια ειδικών συνθηκών και δεν υπάρχει φαβορί. Γιατί είναι ειδικών συνθηκών; Για πολλούς λόγους. Και πρωτίστως γιατί το φαβορί έχει πάντα άγχος και γιατί ο χειρότερος την εποχή εκείνη βλέπει το ματς αυτό σαν σωσίβιο!

Το αποτελεσματικό… ταμπούρι δικαιώθηκε!

Ο Παναθηναϊκός έχω πει εδώ και καιρό ότι μόνο με μπάσκετ… ταμπούρι μπορεί να πάρει σημαντικές νίκες σε υψηλό επίπεδο. Χωρίς να περιμένει τα 9τρ. του Μέικον όπως με την Εφές. Το μπάσκετ… ταμπούρι είναι το κλασικό παραδοσιακό Ελληνικό όταν παίζεις με καλύτερες ομάδες Δηλαδή πας με την άμυνα και αν δεν έχεις τόσο καλούς παίκτες για την άμυνα, πας σε ζώνη και άμυνες χώρου. Αυτό έκανε ο ΠΑΟ στο Μόναχο και έχασε τζάμπα από την Μπάγερν την Παρασκευή. Και είχαμε πει ότι είναι μονόδρομος αν θέλει να ελπίζει στο ΣΕΦ. Καθώς με αυτό τον τρόπο και με τον Παπαπέτρου όπως λέγαμε στο «4» για να απειλεί περισσότερο και ποικιλοτρόπως από την θέση, ο ΠΑΟ γίνεται πιο σωστή ομάδα και κρύβει αδυναμίες. Αυτό έκανε στο ΣΕΦ ο Πρίφτης, ο Ολυμπιακός αγχώθηκε και τι περιμένεις ; Τα μεγάλα σουτ των δύο σκόρερ που έχεις. Του Μέικον ή του Νέντοβιτς. Τα έβαλε ο Σέρβος και ο ΠΑΟ άλωσε δίκαια το Φάληρο.

Τα πολλά λάθη Μπαρτζώκα κλειδί για ΠΑΟ

Ο Παναθηναϊκός έκανε απλά πράματα και σωστά. Και περίμενε να του κάτσει το ματς. Με τη ζώνη μπλοκάρισε τον Ολυμπιακό μετά το 12-3 και σκοράρισε για 5′ μόνο από την γραμμή. Και στην 2η περίοδο το γύρισε και στο 21’πήγε στο 33-39. Εκεί ο Ολυμπιακός βρήκε με τον Φαλ βασικά να κάνει τρομερό παιχνίδι αλλά και με ένταση στην άμυνα ,κάποια εύκολα καλάθια και ξαφνικά πήγε στο 59-45. Εκεί ο Μπαρτζώκας αρχίζει τα λάθη. Δεν κάνει ροτέισον. Ο Παπανικολάου έπαιξε ολόκληρο το β’ μέρος(!) ενώ έχει μεγάλο θέμα στις ζώνες. Με χαμηλά σχήματα του ΠΑΟ ο Μπαρτζώκας δεν πήγε σε δικά του ευέλικτα και ξέχασε Μακίσικ και Λαρεντζάκη που πήγαν εξαιρετικά. Ο ΠΑΟ ροκάνισε τη διαφορά γρήγορα (61-55) και άρχισε να παίζει με το μυαλό των γηπεδούχων που χάλασε. Ο Σλούκας ήταν κουραστικός και κακός με συνεχόμενο… ντάμπα ντούμπα και η μπάλα έμενε στους «ερυθρόλευκους» που… μπουμπούνιζαν τρίποντα. Ο Ουόκαπ έκανε τρία συνεχόμενα άστοχα από τη γωνία!

Στο διάστημα αυτό ο Μπαρτζώκας είχε εκτός και τον Ντόρσεϊ για να παίζει με τον Παπανικολάου! Ο ΠΑΟ ξαφνικά άρχισε να βάζει τα μεγάλα σουτ με τον Νέντοβιτς που κακώς δεν υπολόγιζε ο πάγκος του Ολυμπιακού που είχε ρίξει όλο το βάρος στον Μέικον. Ο Σέρβος έκανε ..όργια και με τον ΠΑΟ να φτιάνει ψυχολογία έμπαιναν και αυτά που δεν μπαίνουν! Ο Ολυμπιακός με 4/27τρ στην ζώνη πως να κερδίσει; Και μη αξιοποιώντας και τα 15 επιθετικά ριμπάουντς! Και πάλι αυτοκτόνησε που λέμε έχοντας +14 στο 29′ εντός έδρας με αντίπαλο μια χειρότερη ομάδα και λειψό ρόστερ. Αλλά ,άλλο λάθος αυτό, Μπαρτζώκας δεν εκμεταλλεύθηκε το δικό του βάθος και ενέργεια των παικτών του. Το αποτελεσματικό… ταμπούρι και τα λάθη Μπαρτζώκα!

Ο έλεγχος παικτών -προπονητών

Για τον Ολυμπιακό ο Μπαρτζώκας σε πολύ κακή βραδιά. Σε όλα τα επίπεδα. Ο Ντόρσεί άστοχος (1/7τρ), ο Γουόκαπ στην άμυνα δεν πήγε άσχημα στον Μέικον και αν δεν είχε τα σουτ στο τέλος τα συνεχόμενα δεν θα ήταν κακός. Ο Λαρεντζάκης μια χαρά 5′ και τον ξέχασε όπως και τον Μακίσικ. Ο Φαλ ασύλληπτος. Τρομερές άμυνες σε κοντούς (!), κέρδισε τον Παπαγιάννη και στις δύο πλευρές και πάσαρε σαν ..Σλούκας στον Σλούκα! Λαχείο για τον Ολυμπιακό κυριολεκτικά. Ο Βεζένκοφ πολύ καλός. Ο Πρίντεζης πάλεψε στα 8′ στο α’. Ο Παπανικολάου καλός στην άμυνα μέχρι την 3η περίοδο. Μετά μεγάλα προβλήματα και λάθος διαχείριση Μπαρτζώκα. Και κακός κλασικά στην επίθεση στην ζώνη. Ο Μαρτίν είναι εκτός κλίματος. Ο Λιβιό έπρεπε να παίξει περισσότερο. Ο Σλούκας κάκιστος με κατάχρηση ντρίπλας, άσφαιρος(0/5τρ) και μόλις μια ασίστ!

Ο Πρίφτης εξαιρετικός και πιστώνεται και την επιστροφή από -14. Ο Πέρι προσπάθησε αλλά δεν έκανε κάτι. Ο Μέικον είχε μόλις 6π αλλά ήταν πολύ καλός παίζοντας και πολύ ώρα σαν πόιντ και απασχολώντας την άμυνα του Ολυμπιακού χωρίς κατάχρηση. Ο Παπαγιάννης έχασε τις μάχες με Φαλ. Ο Παπαπέτρου καλός στο β’ στο “4”. Κορυφαίος ίσως ο Κασελάκης σε όλα τα επίπεδα. Ο Οκάρο κακός. Ο Έβανς τίποτα. Ο Νέντοβιτς ο MVP. Ο Ρος ήταν ο τρίτος πόλος με τους 10π σε 15′ και καλός και στο «3» κάποια διαστήματα στη θέση Παπαπέτρου.

Η επόμενη μέρα

Ο Ολυμπιακός χάλασε την ψυχολογία του κόσμου. Και ο Μπαρτζώκας πρέπει να ανησυχεί όταν βλέπει πράσινο γιατί λειτουργεί μάλλον σαν οπαδός πρωτίστως… Στα σοβαρά καμπανάκι για τις άμυνες ζώνης αν και στην Ευρωλίγκα δεν έχει τέτοιες πολλές. Ο Ολυμπιακός πρέπει να ξεχάσει την ήττα γιατί ειδάλλως θα χάσει τα βήματά του και στην Ευρωλίγκα. Το επόμενο ραντεβού τους είναι στις 23/12 στο ΟΑΚΑ για Ευρωλίγκα και θα έχει πίεση εκεί μεγαλύτερη πια ο Ολυμπιακός.

Ο Παναθηναϊκός καθώς είμαστε Ελλάδα που μετρά πρώτα ο… οπαδισμός, κέρδισε ηρεμία και πολύ περισσότερο καθώς και να χάσει στην Ευρωλίγκα είναι φαβορί πια και για το πλεονέκτημα έδρας για τα πλέι οφς. Άρα ηρέμησε ο Πρίφτης και η διοίκηση. Αυτή είναι και η παγίδα της ομάδας όμως. Να ζει για τα ντέρμπι αυτά και να φτιάνει τον κόσμο και στην Ευρωλίγκα να παραπαίει αν και θα έχει κάπως ψυχολογία για εκεί πια.  Τα προβλήματα παραμένουν όμως, πλέι μέικερ ακόμα δεν έχει καθώς δεν υπολογίζεται ως φαίνεται ο Φέρελ και το ροτέισον είναι εξαιρετικά περιορισμένο. Έτσι δεν πάει πουθενά εκτός αν όπως είπαμε το ζητούμενο είναι αν θα κερδίζει τον Ολυμπιακό.

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή