Στίβος | 05.03.2021

Τεντόγλου μήκος: «Το πίστευα πως θα το κάνω στο πρώτο άλμα»

Τεντόγλου μήκος: Ο Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης στις δηλώσεις του μετά το χρυσό μετάλλιο τόνισε ότι περίμενε μια τέτοια επίδοση από τον εαυτό του.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Γιώργος Ουσταμανωλάκης

Ο Μίλτος Τεντόγλου μέχρι σήμερα μας είχε συνηθίσει στα μεγάλα άλματα στις…τελευταίες προσπάθειες. Σήμερα έδειξε πως πολύ απλά είναι ικανός να αντιδρά ανάλογα με το τι επιβάλλουν οι συνθήκες.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι στο πρώτο του άλμα στον τελικό του μήκους προσγειώθηκε στα 8,35 μ. και “καθάρισε” την υπόθεση χρυσό μετάλλιο. Έκανε αυτό που είχε είχε πει στον προπονητή του και αυτό που ήξερε πως έπρεπε να κάνει δεδομένης της κατάστασης στην οποία βρισκόταν το γόνατο του.

“Είμαι πολύ χαρούμενος, καθώς εξ αρχής ο στόχος μου ήταν να επικρατήσω στον αγώνα και το κατάφερα παρά τις δυσκολίες, που είχα. Χρειάστηκε να αφήσω άλματα, να κάνω λίγες προσπάθειες, κάτι που δεν μου αρέσει γενικά, αφού θέλω να είμαι στον αγώνα και να κάνω όλες τις προσπάθειες”, είπε αρχικά ο Τεντόγλου και συμπλήρωσε: “Ο λόγος που ήθελα ένα άλμα ήταν να μην επιβαρύνω το γόνατο μου. Αυτή τη στιγμή είμαι σε κατάσταση να πηδήσω 8,50 μ., αυτός ήταν και ο λόγος που είχαν τη σιγουριά της πρώτης προσπάθειας. Ομολογώ πως δεν περίμενα να πηδήσουν τόσο μακριά οι υπόλοιποι. Πραγματικά έγινε από τους καλύτερους αγώνες που έχουν γίνει στην Ευρώπη. Δε μου αρέσει που δεν έκανα τον αγώνα μου όπως θα ήθελα και αναγκάστηκα να αφήσω άλματα”.

Ο Τεντόγλου σχολίασε και τον τρόπου με τον οποίο πανηγύρισε ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, την πρώτη του προσπάθεια. “Του είχα πει ένα άλμα θα κάνω και θα επικρατήσω, δε με πίστεψε. Δε συνηθίζω να κάνω τα μεγάλα άλματα στις πρώτες προσπάθειες και αυτός ήταν ο λόγος που αντέδρασε έτσι”. Ο Τεντόγλου με την επιστροφή του στην Ελλάδα θα ακολουθήσει θεραπείες, προκειμένου να ξεπεράσει τον τραυματισμό κι έπειτα θα στρέψει την προσοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στον επόμενο μεγάλο στόχο του στη φετινή σεζόν.

MUST READ

18.04.2021 | 23:32

«Ζωντανός» ο Απόλλων Λεμεσού στη «μάχη» του τίτλου [vids]

18.04.2021 | 21:55

Γκαρσία: «Καθαρή νίκη, επιβράβευση για τους κόπους μας» [vid]

18.04.2021 | 20:27

ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης: Μικρoεπεισόδιο Ανσαριφάρντ - Χιμένεθ

18.04.2021 | 20:18

Εθνική Ελλάδας: Για ψάρεμα ο Φαν’τ Σιπ κι οι βοηθοί του στη Λεωφόρο