ΣΠΟΡ

Στους 16 του Indian Wells με ανατροπή ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Παρότι έχασε το πρώτο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισε τον Φάμπιο Φονίνι και πέρασε στην φάση των 16 του Indian Wells.

13.10.2021 | 09:24

Φάμπιο Φονίνι εναντίον Στέφανου Τσιτσιπά. Νούμερο 30 εναντίον νούμερο 3. Μπορεί η διαφορά ανάμεσα στους δύο τενίστες να είναι αντιληπτή αλλά ο Φονίνι έβαλε δύσκολα στον Τσιτσιπά ο οποίος ήταν ο τελικός νικητής. Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε 2-1 σετ και πέρασε εμφατικά στους «16» του Indian Wells.

Τα βαθιά χτυπήματα ήταν αυτά που δυσκόλεψαν τον Στέφανο Τσιτσιπά. Όταν ο Φονίνι κατάφερε να προηγηθεί στο τρίτο σετ 2-1, αποτέλεσε τη αφορμή για να ξεκινήσει την αντεπίθεση του ο Έλληνας τενίστας.

Πως εξελίχθηκε ο αγώνας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα κάνοντας τρία συνεχόμενα λάθη τα οποία έδωσαν ένα ψυχολογικό αβαντάζ στον Φονίνι. Αυτό οδήγησε τον Ιταλό τενίστα να συντρίψει τον Τσιτσιπά προηγούμενος 5-1 σετ. Τελικά κατάφερε να πάρει το πρώτο σετ με 6-2.

Η αντεπίθεση του Τσιτσιπά ξεκίνησε από το δεύτερο σετ, συγκεκριμένα από το τρίτο game. Έκτοτε δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα και το κέρδισε με 6-3. Μάλιστα αυτό το κατάφερε κάνοντας τρία σερί break.

To τρίτο και τελευταίο σετ ξεκίνησε σχετικά ισορροπημένα. Ωστόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς το πήρε δια πυρός και σιδήρου επικρατώντας 6-4 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Indian Wells. Ο Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον 22χρονο Άλεξ Ντε Μίνορ από τον Καναδά, νούμερο 27 της παγκόσμιας κατάταξης.

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή