Στίβος

Στίβος Βασίλης Σεβαστής: Πάντα δίπλα στο άθλημα

Στίβος Βασίλης Σεβαστής: Ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ όλη του τη ζωή είχε μόνο μια ενασχόληση. Αυτή του στίβου.

08.04.2021 | 17:22

Στη θλίψη βυθίστηκε ο ελληνικός αθλητισμός. Ο Βασίλης Σεβαστής έδωσε τη δική του μάχη με τον κορονοϊό. Όμως δεν βγήκε νικητής. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ «έφυγε» από τη ζωή. Έχοντας μείνει σε αυτήν πάντα δίπλα σε ένα πράγμα. Στον αθλητισμό. Και πιο συγκεκριμένα στον στίβο.

Ο Βασίλης Σεβαστής απεβίωσε σε ηλικία 71 ετών και από πολύ μικρός ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, μιας και υπήρξε σε νεαρή ηλικία αθλητής του Πανιωνίου. Το ύψος του [1,92μ.] αλλά και τα φυσικά του προσόντα τον βοήθησαν ώστε να αναδειχθεί στο δέκαθλο και να καταφέρει να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες Στίβου το 1971 στη Σμύρνη, ενώ την επόμενη χρονιά κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες και πάλι στην πόλη της Σμύρνης.

Μετά το τέλος της αθλητικής του καριέρας, δεν μπορούσε να μείνει εκτός των αθλητικών δρομένων της χώρας. Ο Βασίλης Σεβαστής υπήρξε για πάρα πολλά χρόνια πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων και μάλιστα με δύο θητείες. Η πρώτη για δέκα ολόκληρα χρόνια, από τον Ιούνιο του 1997 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2007. Ενώ η δεύτερη ήταν από τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς μέχρι και τον Οκτώβριο του 2012. Παράλληλα, με το τέλος της θητείας του στην προεδρία παρέμεινε ως Γενικός Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ μέχρι και τις 31 Μαρτίου της φετινής χρονιάς, όπου πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές.

Να θυμίσουμε ότι ο Βασίλης Σεβαστής έδωσε τη δική του μάχη με τον κορονοϊό εδώ και ένα μήνα, όμως τελικά δεν τα κατάφερε.

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή