Στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας η UEFA (pic) | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Euro2021 | Στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας η UEFA (pic)

Η UEFA, λίγες ώρες πριν τον αγώνα Γερμανία – Ουγγαρία, άλλαξε το χρώμα του σήματος της στα social media, «ντύνοντας» το σε αυτά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Ο δήμαρχος του Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ, ζήτησε να φωταγωγηθεί η «Αλιάνς Αρένα» στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ για την αναμέτρηση της Γερμανίας με την Ουγγαρία. Ωστόσο, οι προσπάθειες του έπεσαν στο κενό καθώς η UEFA απέρριψε το αίτημα του.Αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και ιδιαίτερα από τις γερμανικές ομάδες οι οποίες σαν μια «γροθιά» δημοσίευσαν στα social media τους φωτογραφίες στα χρώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Από την άλλη ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, εξήγησε την απόφαση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, τονίζοντας πως το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολιτικούς σκοπούς.

Σήμερα (23/06) η UEFA λίγες ώρες πριν το ματς της Γερμανίας με την Ουγγαρία αποφάσισε να αλλάξει τα χρώματά της στα social media, «ντύνοντας» το σήμα της σε αυτά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Βέβαια, όπως ξεκαθάρισε δεν πρόκειται να αλλάξει την απόφασή της για την φωταγώγηση του γηπέδου.

«Σήμερα, η UEFA είναι υπερήφανη που φοράει τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Είναι ένα σύμβολο που ενσωματώνει τις βασικές μας αξίες, προωθώντας ό, τι πιστεύουμε – μια πιο δίκαιη και ισότιμη κοινωνία, ανεκτική σε όλους, ανεξάρτητα από το υπόβαθρο, την πεποίθηση ή το φύλο τους.

 

PLANET SPORTS