ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ποιοτικός στην επίθεση αλλά «έμπαζε» στο πρώτο του φιλικό ο Άρης

Ο Άρης μπορεί να ήταν καλός επιθετικά αλλά τα προβλήματα στην άμυνα, έφεραν την ήττα (4-3) από το Αμβούργο στο πρώτο φιλικό ματς.

01.07.2022 | 20:50

Ο Άρης χρειάζεται αρκετή δουλειά στην ανασταλτική λειτουργία. Στο πρώτο φιλικό προετοιμασίας οι «κίτρινοι» ήταν ποιοτικοί στην επίθεση, αλλά όχι στην άμυνα και αυτό το πλήρωσαν, χάνοντας από το Αμβούργο 3-1.

Η εικόνα του αγώνα:

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον Άρη.  Μόλις στο 4ο λεπτό ο Ιτούρμπε άνοιξε το σκορ, όμως η απάντηση ήταν άμεση. Οι Γερμανοί βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 8΄ με τον Γκλάτζε. Οι δύο ομάδες παρά το γεγονός πως είχαν έλλειψη ρυθμού συνέχισαν να δημιουργούν φάσεις και έτσι οι Θεσσαλονικείς έφτασαν σε δεύτερο γκολ και ο σκόρερ του ήταν ο Μαντσίνι στο 11΄. Και πάλι ο Άρης δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα και με αυτογκόλ του Πίρσμαν το ματς ήρθε στα ίσα (2-2). Ωστόσο το αυτογκόλ δεν πήρε από… κάτω τον Βέλγο ακραίο μπακ, ο οποίος στο 35΄έδωσε εκ νέου το προβάδισμα για την ομάδα του (3-2).

Στο 38’ το Αμβούργο είχε μια μεγάλη ευκαιρία να φέρει ξανά το παιχνίδι στα ίσα, όταν η κεφαλιά του Μπένες μέσα από την περιοχή, πέρασε πάνω από την εστία του Κουέστα. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο ημίχρονο.

 

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου:

Το Αμβούργο έδειχνε να πατάει καλύτερα στο δεύτερος μέρος και κατάφερε να κάνει την ανατροπή.

Ο Μάισνερ με ωραίο πλασέ στην κίνηση έκανε το 3-3 στο 58ο λεπτό. Μάλιστα ένα λεπτό αργότερα οι Γερμανοί έφεραν τούμπα το ματς  και με το γκολ του Αμαέτσι έκαναν το 4-3.

Το Αμβούργο πήρε ψυχολογία από την ανατροπή και σφυρκόπησε την ελληνική ομάδα. Ο Άρης προσπάθησε να απαντήσει με αντεπιθέσεις, αλλά τελικά δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα και με μεγάλη συχνότητα. Έτσι το σκορ έμεινε στο 4-3 και το Αμβούργο πήρε τη νίκη.

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα (46’ Σιαμπάνης), Εμπακατά, Φαμπιάνο (69’ Χρυσόπουλος), Μπράμπετς, Πίρσμαν (46’ Μαρμαρίδης), Ντουκουρέ (53’ Πάπε Σέικ Ντιόπ), Ματέο Γκαρσία, Μαντσίνι (73’ Μαντσίνι), Ιτούρμπε (63’ Χαΐροβιτς), Πάλμα, Χατζηιωάννου (46’ Παναγίδης).

Ετικέτες

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή