ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέντε περιοχές στο «μάτι» για μίνι lockdown

Η μετάλλαξη Δέλτα έχει επικρατήσει στη χώρα με πολλές περιοχές να βαδίζουν προς νέα μέτρα, τοπικά lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας.

30.08.2021 | 22:00

Ήδη τοπικά lockdown εφαρμόζονται σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Μεσσηνία ενώ πολλές άλλες περιοχές φλερτάρουν με νέα μέτρα. Ο κορονοϊός φαίνεται πως χτυπάει περισσότερο τα νησιά του Αιγαίου. Kυρίως τα δημοφιλή όπως τη Μύκονο, στην οποία έχει επιβληθεί ήδη τοπικό lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως αναφέρουν τα dikaiologitika.gr.

Ο κορονοϊός έχει κάνει έντονη την εμφάνισή του σε Ηλεία, Σαντορίνη, Νάξος, Μύκονος και Μήλος. Η κυβέρνηση έχει τονίσει πολλάκις πως, στις περιπτώσεις που κριθεί σκόπιμο, δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε τοπικά lockdown. Τι σημαίνει όμως αυτό; Στην περιπτώσεις που η κυβέρνηση ανακοινώνει lockdown παύει η μουσική στα καταστήματα εστίασης και ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τη μία τα μεσάνυχτα.

Προχωρώντας στις περιοχές που είναι στο «κόκκινο» η Μύκονος παρουσιάζει 108,55 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, η Σαντορίνη 79,44, η Μήλος 60,41, η Ηλεία 53,99 και η Νάξος 52,79.

Δείτε παρακάτω τον πίνακα με την κατανομή των κρουσμάτων

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή