RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Bloggers | Πάρτε τη μπάλα και βάλτε Γκολ…

Ο καθένας είναι μοναδικός και αναντικατάστατος και πρέπει να αρπάζει τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται και να μην τις αφήνει να πάνε χαμένες. Γράφει ο Βασίλης Μουντάκης.

Αγαπητοί αναγνώστες, φίλες και φίλοι μου γειά και χαρά σας! Παρακολουθώντας με όπως θα έχετε διαπιστώσει από τις Κυριακάτικες εκπομπές στο φιλόξενο γήπεδο/radio του Over FM, αλλά και από το site του «σταθμού μας» δε μασάω τα λόγια μου και ότι σκέφτομαι το λέω, με ήθος, πάθος και φιλότιμο, με παραδείγματα, με συμβολισμούς και ασκήσεις.

Είμαι ανοιχτός σε διάλογο, δίνω βήμα σε οποιαδήποτε μου το ζητήσει. Μοιράζω παιχνίδι, δίνω πάσες και ψάχνω το «γκολ». Έχω μάθει να παίζω ομαδικά και πιστεύω πολύ στην ομάδα. Μπαίνω στο γήπεδο και ιδρώνω τη φανέλα. Ψάχνω τις ευκαιρίες και δημιουργώ τις προϋποθέσεις για αυτές.

Η ιστορία μου

Από πολύ μικρός (20 ετών) μπήκα στο χώρο των ασφαλειών. Πάντα με τη τσάντα στο χέρι, επί 34 χρόνια στο δρόμο, στο πεζοδρόμιο, στα σαλόνια και στα αλώνια. Πάντα δίπλα σας κοντά σας, καθημερινή συναναστροφή με το πελάτη και το συνεργάτη. Όπως λέω πάντα «Αφεντικό» είναι ο πελάτης, αυτόν πρέπει να υπηρετεί ολόκληρη η ασφαλιστική αγορά. Μόνο σε εσάς θα πρέπει να δίνουμε λόγο, εσείς μας προσλαμβάνεται και εσείς μόνο εσείς μπορείτε να μας απολύσετε.

Για αυτό από την πρώτη μέρα που έπιασα τη τσάντα… ένα πράγμα υποσχέθηκα στον εαυτό μου. Να τον υπηρετώ και να μην τον προδώσω ποτέ, ίσως γιατί όταν στα 20 χρόνια ζήτησα από κάποιον φτασμένο manager της εποχής με απέρριψε. Μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες του λέω θέλω να γίνω ασφαλιστής, πάρε με στην ομάδα σου. Μου απαντά: «Εσύ Ασφαλιστής; Δε κάνεις!» Γιατί; «Επειδή δεν είμαι τόσο ψηλός και όμορφος όπως εσύ;».

Αυτό ήταν τις επόμενες ημέρες πήγα στα κεντρικά της εταιρίας του και ζήτησα επίμονα να δω το πρόεδρο της εταιρίας του. Ήμουν μόλις 20 ετών! Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, πέρασαν 34 χρόνια από τότε…

Γι’ αυτό λέω σε όλους σας:

Αν πιστεύετε στον εαυτό σας. Αν δεν είσαι επαγγελματίας άνεργος. Αν είσαι χαμογελαστός και εξωστρεφείς. Αν έχετε όρεξη για δουλειά. Αν δε σε ικανοποιεί η δουλειά που κάνεις. Αν έχετε εσωτερική δύναμη ψυχής. Αν δεν ονειρεύεστε να διοριστείτε στο δημόσιο. Αν έχεις όνειρα, κυνήγησε τα με πάθος και με θράσος.

Δείτε πόσοι διάσημοι και κορυφαίοι στο είδος τους διέπρεψαν παρότι κάποιοι, κάπου, κάποτε τους απέρριψαν, χωρίς να τους δώσουν την ευκαιρία. Όποιος έχει βιώσει την απόρριψη κερνάω καφέ, διάθεση και μια δεύτερη ευκαιρία, ακόμα και εσείς που περάσατε από το δικό μας χώρο.

Ο καθένας από εσάς είναι μοναδικός και αναντικατάστατος. Ο ανθρώπινος οργανισμός είναι το τελειότερο δημιούργημα της φύσης. Κανείς δε γεννήθηκε επιστήμονας, διάσημος, πρωταθλητής, μορφωμένος. Μη αφήνεις τον εαυτό σου έρμαιο της τύχης και στα κόμπλεξ των ανθρώπων, άλλαξε τα δεδομένα, τροφοδότησε τον εαυτό σου με τη δύναμη και την ενέργεια που χρειάζεσαι, αν όχι εσύ ποιος;

Σου δίνω τη πάσα! Άρπαξε την ευκαιρία… παίξε «μπάλα», ξεδίπλωσε το ταλέντο σου και σκόραρε. Να θυμάσαι πάντα στη ζωή και στο ποδόσφαιρο «το γκολ μετράει»!

Βασίλης Μουντάκης
«Καθαρόαιμος» Ενεργός Ασφαλιστής
www.1axia.gr

vstore.gr overfm
vstore workstationPLANET SPORTS