RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Super League 1 | Παπαδόπουλος στον OVER FM 104,9 – «Η κοινωνία μας ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις»

Ο Νίκος Παπαδόπουλος μίλησε στον OVER FM 104,9 για την ευαισθητοποίηση, η οποία τον καταβάλλει, για τις πολιτικές του πεποιθήσεις και για τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης, Νίκος Παπαδόπουλος μίλησε στον αέρα του OVER FM 104,9και την εκπομπή Cover Page, με αφορμή τον θάνατο του λιμενεργάτη πριν από λίγες μέρες, για τον οποίο πήρε θέση μέσω των social media. Επίσης, μίλησε για τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στις μικρότερες κατηγορίες, τονίζοντας πως οι συνάδελφοί του υποφέρουν. Τέλος, αναφέρθηκε στη φετινή πορεία του Αστέρα Τρίπολης.

Αναλυτικά όσα είπε στον OVER FM 104,9, ο Νίκος Παπαδόπουλος:

Για τη νοοτροπία και τη φιλοσοφία του είπε:

«Έχω την άποψη μου και τις θέσεις μου και όσο μπορώ βοηθάω. Μέσω του ποδοσφαίρου και της αναγνωρισιμότητας, που μας δίνει ένα βήμα παραπάνω, κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να βοηθήσω».

Για το κατά πόσο άνθρωποι του αθλητισμού πρέπει να εκφράζουν την άποψή τους για κοινωνικά θέματα:

«Θεωρώ δεν είναι θέμα αθλητών, αλλά όλων των ανθρώπων. Όλοι πρέπει να ασχολούμαστε με τα κοινά, την πολιτική γιατί αυτή καθορίζει τις ζωές μας, οπότε κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει άποψη και να τη λέει. Όσον αφορά τους αθλητές εννοείται πως θα έπρεπε να έχουν άποψη και να την εκφράζουν. Δεν μπορούμε να ζούμε στον μικρόκοσμό μας και να μην ασχολούμαστε με τίποτα άλλο. Εκτός αυτού, και συναδελφικά να το δούμε, όλοι οι ποδοσφαιριστές δεν είναι προνομιούχοι, ειδικά στη Β’ και τη Γ’ Εθνική υπάρχει ένα χάος. Πρόσφατο παράδειγμα είναι ο πρώην παίκτης του Άρη που αυτοκτόνησε, στον οποίο χρωστούσαν χρήματα 5-6 ομάδες. Δεν είναι όλα ρόδινα πλασμένα στον αθλητισμό. Στην Α’ Εθνική μπορεί να είμαστε λίγο πιο προνομιούχοι και να έχουμε ένα εισόδημα μεγαλύτερο. Από εκεί και πέρα, οι συνάδελφοί μας στις μικρότερες κατηγορίες υποφέρουν.  Έτσι πρέπει να βγούμε μπροστά για να βελτιώσουμε αυτή την κατάσταση».

Για το αν θα ήθελε να δει άλλους αθλητές να έχουν την ίδια στάση με αυτόν επισήμανε:

«Σίγουρα θα το ήθελα, αλλά δεν έχω και την απαίτηση. Καλώς ή κακώς όταν ένας άνθρωπος ανεξάρτητα του αθλητισμού έχει εξασφαλισμένο το μέλλον του, είναι πιο δύσκολο να ασχοληθεί και να πει: «εγώ τη βρήκα τη λύση, δεν με νοιάζουν οι υπόλοιποι τι θα γίνουν».

Για το αν υπάρχει διχασμός στην κοινωνία, πιστεύει πως:

«Προσπαθούν να χωρίσουν τον κόσμο σε οποιαδήποτε κατηγορία, ώστε να μην ενωθεί. Από εκεί και πέρα, αυτά που ζούμε είναι πολύ δύσκολα. Η κοινωνία μας ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις, που δεν τις είχαμε ξαναζήσει, αλλά αυτός είναι ο καπιταλισμός. Όταν φτάνει στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο, αναπόφευκτα έρχεται σε αυτό σημείο. Γι’ αυτό και ο Μαρξ έλεγε πως ο καπιταλισμός θα ανατραπεί».

Για το αν έπρεπε να γίνει κάποια πιο μαζική κίνηση από τους ποδοσφαιριστές, προκειμένου να βοηθήσουν όσο περισσότερο γίνεται τόνισε:

«Έχουν γίνει κάποια βήματα, τα οποία ευελπιστούμε να συγκεντρώσουμε μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων μέσα από τον αθλητισμό, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε περισσότερη απήχηση και να κάνουμε τον κόσμο να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Έχουμε κάποιες σκέψεις, αλλά είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο».

Για το αν θα ασχοληθεί με τα κοινά στο τέλος της καριέρας του ανέφερε:

«Το θα ασχοληθείς με τα κοινά είναι μία γενικότερη εικόνα. Εγώ είμαι κομματικοποιημένος, είμαι δίπλα στο ΚΚΕ, οπότε δεν μπορώ γενικότερα να ασχοληθώ με τα κοινά, θα ασχοληθώ με το ΚΚΕ. Θεωρώ πως η εξέλιξη των κοινωνιών και μετέπειτα ο κομμουνισμός. Το κόμμα που στηρίζει τη μαρξιστική, λενινιστική ιδεολογία είναι το ΚΚΕ και με αυτό θα πορευτώ. Το κόμμα θα αποφασίσει πως θα με αξιοποιήσει και το πως θα βοηθήσω».

Για την ομάδα του, τον Αστέρα Τρίπολης και τη φετινή του πορεία είπε:

«Ο στόχος ήταν η διάκριση στο κύπελλο, και αυτόν δεν τον καταφέραμε. Η ομάδα δείχνει να βρίσκει τα πατήματά της πολύ γρήγορα και αυτό με κάνει αισιόδοξο, ότι τελικά θα είμαστε εμείς που θα μπούμε στα playoff».


vstore.gr overfm
vstore workstationPLANET SPORTS