Διεθνή

Πάντιτς στον Overfm.gr: «Πρώτης τάξεως μεταγραφή ο Βρσάλικο»

«Ο Βρσάλικο θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό να παίξει στους ομίλους του Champions league» είπε μεταξύ άλλων ο παλαίμαχος Σέρβος μέσος στον Μάνο Σταραμόπουλο.

23.06.2022 | 11:15

“Πρόκειται για μία πρώτης τάξεως μεταγραφή. Μπορεί να αγωνισθεί σχεδόν σε κάθε θέση της άμυνας και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία και μπορεί να πραγματοποιήσει σπουδαία πράγματα». Μιλάει αποκλειστικά στο Μάνο Σταραμόπουλο και τον Overfm.gr ο παλιός διεθνής Σέρβος επιτελικός μέσος, και τώρα προπονητής, Μιλίνκο Πάντιτς, ο οποίος είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στο γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης ο οποίος έχει ανδριάντα.

Ο Πάντιτς ο οποίος είχε οδηγήσει επί θητείας του με προπονητή τον συγχωρεμένο, Ράντομιρ Άντιτς τους ροχιμπλάνκος της Μαδρίτης σε ντάμπλ στην Ισπανία, ως σχολιαστής την σαιζόν που μας πέρασε στο ράδιο της πρώτης σε κυκλοφορία αθλητικής εφημερίδας της Ισπανίας την MARCA, έχει προσωπική άποψη για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, τον 30χρονο Κροάτη , αμυντικό Σίμε Βρσάλικο.

Και συνεχίζει ο Μιλίνκο με τον οποίο μας συνδέει φιλία πάρα πολλών ετών:

«Μπορεί όπως προανέφερα να αγωνισθεί σχεδόν σε κάθε θέση της άμυνας. Από δεξιός οπισθοφύλακας, έως και στόπερ. Άλλωστε δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Ντιέγκο Σιμεόνε χρησιμοποιούσε το σύστημα 3-5-2 και έβαλε δεξιό στόπερ, τον Βρσάλικο.»

Πες μας για τον χαρακτήρα του, καθώς πλέον οι ομάδες και λογικό είναι δίνουν μεγάλη έμφαση στο θέμα αυτό:

«Είναι ποδοσφαιριστής που βάζει πάνω απ όλα το συμφέρον της ομάδας. Δίνει πάντα τον καλύτερο εαυτό του γι αυτήν. Δεν ενδιαφέρεται να σκοράρει αυτός, δίχως αυτός να σημαίνει πως αν του δοθεί η ευκαιρία θα την αφήσει. Είναι έξυπνος και πολύ καλό παιδί. Πιστεύω θα βοηθήσει πάρα πολύ τον Ολυμπιακό στις μάχες που θα δώσει, ώστε να καταφέρει να είναι παρόν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ».

– Αν τον βαθμολογούσες με κλίμακα 1 έως 10 όπως τον έχεις δει στα παιχνίδια της Ατλέτικο, τι θα του έβαζες;

«Νομίζω 8,5 είναι ένας βαθμός που του αξίζει. Κι αυτό επαναλαμβάνω γιατί δίνει ότι καλύτερο διαθέτει προκειμένου η ομάδα του να πάρει τη νίκη».

– Αλλάζουμε θέμα, να μιλήσουμε για την επιτυχία της Ρεάλ Μαδρίτης με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ..

«Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Συνέχεια το λέω και το επαναλαμβάνω. Δίκαια κατέκτησε η Ρεάλ το τρόπαιο. Είχε δώσει πριν τον μεγάλο τελικό κατά της Λίβερπουλ, άλλους τρεις τελικούς με Τσέλσι, Παρί και Μάντσεστερ Σίτυ και οι ποδοσφαιριστές της τα είχαν δώσει όλα. Είχαν …πεθάνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να επικρατήσει η ομάδα τους, όπως κι έγινε. Έπειτα στο β΄ημίχρονο η ομάδα του Αντσελότι ήταν καλύτερη, ενώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μέτρησε το γκολ του Μπενζεμά στο πρώτο ημίχρονο. Δεν μπορώ να εξηγήσω τι έδωσε το VAR στην φάση εκείνη. Η Λίβερπουλ ήταν φανερό πως δεν είχε την απαιτούμενη φρεσκάδα που θα έπρεπε σε ένα τέτοιο ματς. Έπειτα ο Τιάγκο Αλκάνταρα ήταν φανερό πως δεν ήταν έτοιμος 100% . Από την άλλη ο Κουρτουά ήταν εξαιρετικός για μία ακόμη φορά, ενώ ο Μπενζεμά είναι φορ ο οποίος ξέρει τι ακριβώς πρέπει να κάνει για να στείλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα».

Μπενζεμά και Κουρτουά για την Χρυσή Μπάλα

– Πιστεύεις ότι φέτος είναι η χρονιά του να πάρει την Χρυσή Μπάλα;

«Ναι νομίζω ότι ο Μπενζεμά και ο Κουρτουά θα είναι οι κύριοι διεκδικητές της εφετινής Χρυσής Μπάλας».

– Τι θεωρείς ότι έπαιξε ρόλο και τελευταία στιγμή άλλαξε γνώμη ο Κιλιάν Μπαπέ και δεν θα πάει στην Ρεάλ , αλλά θα παραμείνει στο Παρίσι …

«Ο Πέρεθ κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες, αλλά η πίεση που δέχθηκε ο μικρός γιατί μικρό παιδί είναι ο Μπαπέ, δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό . Και οι συνεχείς επαφές που είχαν μαζί του ο Πρόεδρος Μακρόν, ο Δήμαρχος του Παρισιού και η διοίκηση της γαλλικής ομάδας, είναι φυσικό επόμενο να τον επηρεάσουν και να αλλάξει απόφαση. Πρέπει να πω όμως ότι για μένα το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου δεν είναι το αγγλικό που υποστηρίζουν αρκετοί, αλλά το Ισπανικό. Εδώ ξεχωρίζουν τα ταλέντα, εδώ υπάρχουν οι θαυμάσιες ακαδημίες και αναδεικνύονται τα ταλέντα..»

– Τι θα γίνει με την Μπαρσελόνα , θα ξεπεράσει την κρίση που την μαστίζει;

«Η Μπαρσελόνα πληρώνει τα λάθη που έκανε και τα οποία ήταν πολλά. Έδωσε πάρα πολλά χρήματα για τον Κουτίνιο και τον Ντεμπελέ και δεν της προσέφεραν αυτά που περίμενε. Φυσικά και δεν φταίει ο σημερινός της προπονητής ο Τσάβι. Όμως δεν είναι εύκολο να γίνει ξανά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η ομάδα που γνωρίζαμε . Χρειάζεται σπουδαίους ποδοσφαιριστές και χρόνο. Είναι καλό που θα παραμείνουν ο Ντεμπελέ, ο Γκάβι, ο Πέδρι και ο Νίκο,ενώ αν πάρει και τον Λεβαντόφσκι σίγουρα θα της δώσει μία σταθερότητα στην επίθεση που της έλλειψε.»

– Για τη νέα σαιζόν φαβορί ξανά η Ρεάλ;

«Κοίταξε, σίγουρα η Ρεάλ αλλά για μένα θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και η Ατλέτικο που μαζί με τις Παρτιζάν, Πανιώνιο είναι οι αγαπημένες μου. Τώρα μάλιστα με την επιστροφή των Σαούλ (από Τσέλσι), Μοράτα (από Γιουβέντους) και την απόκτηση του Βέλγου, Βίτσελ (Ντόρτμουντ) θα ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι διαθέτει έναν από τους κορυφαίους αν ότι τον κορυφαίο προπονητή, τον Ντιέγκο Σιμεόνε. Που δεν έχει τους προυπολογισμούς άλλων συλλόγων, αλλά έχει καταφέρει και διατηρεί την ομάδα στις πρώτες της βαθμολογίας και έχει κατακτήσει και πρωταθλήματα μαζί του».

– Φέτος για πρώτη φορά θα έχουμε τελική φάση Παγκοσμίου κυπέλλου, από Νοέμβριο (21) έως 18 Δεκεμβρίου στο μικρό αλλά πανέμορφο Κατάρ. Ποιες ομάδες θεωρείς φαβορί;

«Ναι για πρώτη φορά θα διεξαχθεί Παγκόσμιο κύπελλο σχεδόν το χειμώνα. Θα είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό αν και όπως πληροφορούμε θα υπάρχουν εγκαταστάσεις και γήπεδα που δεν θα έχουμε δει άλλη φορά. Σίγουρα ρόλο πρωταγωνιστή θα παίξουν πάλι Βραζιλία, Γαλλία, Ισπανία , Αγγλία και Πορτογαλία, αλλά προσωπικά βλέπω πιο πολύ το Βέλγιο. Διαθέτει μία θαυμάσια ομάδα η οποία είναι καιρός να κατακτήσει και τρόπαιο.»

– Η εθνική Σερβίας τι μπορεί να πετύχει;

«Η Σερβία έχει έναν σπουδαίο προπονητή, τον παλιό μεγάλο επιτελικό μέσο, Ντράγκαν Στόικοβιτς ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα θαυμάσιο σύνολο. Διαθέτει σημαντικούς ποδοσφαιριστές όπως ο φορ Μήτροβιτς, ο σέντερ φορ Βλάχοβιτς που περιμένω να λάμψει ακόμη περισσότερο στην Γιουβέντους και ο αρχηγός της, Ντούσαν Τάντιτς του Άγιαξ. Μπορεί να είναι η έκπληξη στον όμιλό της και να φτάσει και αρκετά ψηλά…»

Ο Πάντιτς ζει στην Μαδρίτη με την οικογένειά του (έχει δύο κόρες, γιατρός η μία, δικηγόρος η άλλη) και θυμάται πάντα με αγάπη τον Πανιώνιο που έζησε πανέμορφες στιγμές και έχει αρκετούς φίλους…

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή