Γκαραγκάνης

Παναθηναϊκός: Πως να βγεις δυνατός από τεράστια γκέλα…

Ο Παναθηναϊκός έδωσε το δικαίωμα στην ΑΕΚ να ελπίζει άμεσα για την κορυφή, μετά το 1-1 στη Νίκαια. Γράφει ο Λ. Γκαραγκάνης.

22.12.2022 | 16:53

Ο Παναθηναϊκός μόνος του ανέβασε τις προσδοκίες του κόσμου. Ακόμα και μετά την απίστευτη ισοπαλία στην έδρα του Ιωνικού, το 12-2-0 (25-5 γκολ) και οι 38 βαθμοί συνιστούν μία επίδοση ζηλευτή από τους ανταγωνιστές του, οι οποίοι έχουν πετάξει περισσότερους τέτοιους βαθμούς. Απλά, το Τριφύλλι έδειξε τρωτό στο 1-1 της Νίκαιας και αυτό είναι που πειράζει περισσότερο. Μέχρι την περασμένη Τετάρτη, όποια αναποδιά αντιμετώπισε η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς την ξεπέρασε. Με τον ουραγό του Πρωταθλήματος θύμισε το σκηνικό τα ματς των 90s και 00s, που κόστιζαν Πρωταθλήματα ολόκληρα στους Πράσινους. Αυτό είναι που προκαλεί ανησυχία…

Παναθηναϊκός: Όλοι σε κακή ημέρα

Για να χαθούν αυτοί οι 2 πολύτιμοι βαθμοί χρειάστηκε η ευθυγράμμιση μίας σειράς αρνητικών παραγόντων εναντίον του Παναθηναϊκού. Οι απουσίες των Σένκεφελντ και Βέρμπιτς, συν του Αϊτόρ που ακόμα δεν έχει καλυφθεί και δεν γίνεται να μην κοστίσει κάποια στιγμή σε τόσα ματς. Η ταυτόχρονη μέτρια προς κακή ημέρα μίας υποομάδας παικτών. Παλάσιος, Σπόραρ, Ρούμπεν, Χουάνκαρ, Κώτσιρας, Τσέριν. Δεν είναι και λίγοι αυτοί που παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όπως και αν διάλεξε τη βασική 11άδα, δεν μπορεί να κριθεί αρνητικά. Αυτή η 11άδα εξασφάλισε ένα γρήγορο αβαντάζ, το οποίο θα μπορούσε να είχε γίνει… νίκη στο δοκάρι του Παλάσιος μετά το 0-1. Η συμμετοχή, ως αλλαγή, δε του Σπόραρ τον δικαίωσε ακόμα περισσότερο, αφού ο Σλοβένος ήταν άστοχος και άνευρος. Ο Σέρβος κόουτς χρειάζεται προστασία μετά από τέτοια παιχνίδια. Κοιτάζοντας τις αντιδράσεις του στον πάγκο αντιλαμβάνεται κανείς πως νιώθει πράγματα, τα οποία, λόγω ποιότητας χαρακτήρα δεν μπορεί να πει δημόσια.

Κάκιστη αντιμετώπιση από τον ρέφερι

Ο διαιτητής Παπαδόπουλος έδειξε από 3 κίτρινες κάρτες στις δύο ομάδες. Είναι να τρελαίνεσαι, ειδικά από τη στιγμή που ο Ιωνικός επέλεξε να αναχαιτίσει τον Παναθηναϊκό με κάθε τρόπο. Ο Γιοβάνοβιτς, από τον πάγκο, ορισμένες φορές γυρνούσε πλάτη στο γήπεδο και δεν έβλεπε το ξυλίκι που έπεφτε. Στο σκαμνάκι στον Τσέριν, όπου ο Σλοβένος έσκασε στο χορτάρι με τον αυχένα γλιτώνοντας τα χειρότερα, έπιασε με απόγνωση το κεφάλι του. Λαμία, Αστέρας Τρίπολης, τώρα Ιωνικός. Μαζεύονται πολλά ματς, στα οποία επιτρέπουν προκλητικά οι ρέφερι το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων. Εντάξει, γνωρίζουμε τον στόχο… Αλλά η σωματική ακεραιότητα είναι επάνω απ’ όλα.

Αυτοσκοπός η νίκη με τον ΟΦΗ

Η γκέλα, σε κάθε περίπτωση, είναι τεράστια. Εδώ, όμως, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να δείξει αντισώματα, αντιμετωπίζοντας μία κατάσταση που νομοτελειακά θα ερχόταν. Όλοι χάνουν βαθμούς, όλοι χάνουν ακόμα και ολόκληρα ματς με πιο αδύναμους αντιπάλους. Κομβικό θα είναι να μην πάρει από κάτω το Τριφύλλι. Θα έχει χύσει την καρδάρα με το γάλα, που με κόπο γέμιζε… Το ματς με τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο πρέπει να είναι sold out και ο Παναθηναϊκός να πάρει τους 3 βαθμούς. Θα έχει δείξει αντίδραση, θα έχει σταθεί στο ύψος του, θα έχει κάνει ακόμα ένα βήμα για τον τίτλο. Αυτό είναι κάθε νίκη. Βήμα για αυτό που, έως τώρα, αξίζει διότι απλά είναι καλύτερος από τους υπόλοιπους.

Η σταθερά του Παναθηναϊκού είναι ο προπονητής του. Αυτός θα «χτυπηθεί» πρώτος από την επικοινωνιακή προπαγάνδα, η οποία πήρε εμπρός αμέσως μετά τη Νίκαια. «Έπαιξε», λέει, «ο Παναθηναϊκός για το 1-0 και το πλήρωσε»… Ο Παναθηναϊκός που έκανε 2, μόλις, αλλαγές, εκ των οποίων η μία ήταν φορ με φορ. Που δεν χρησιμοποίησε τον πιο σκληροτράχηλο χαφ του (Τσοκάι). Που είχε 4, τουλάχιστον, τελικές για 2ο γκολ. Η προστασία, που λέγαμε παραπάνω, στον Ιβάν κρίνεται επιβεβλημένη.

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή