Super League 1

Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα: Σαν τον Αϊτό(ρ) είχε φτερά…

Η επιστροφή του Τριφυλλιού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας συνοδεύτηκε από νίκη με 2-0 επί του ΠΑΣ, με πέναλτι του Βιγιαφάνιες και «άρρωστη» γκολάρα του Αϊτόρ.

12.12.2020 | 21:23

Η καλή ψυχολογία, ειδικά μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ, και η επιστροφή στην ιστορική του έδρα μετά από 2.5 χρόνια έδωσαν την απαραίτητη ώθηση στον Παναθηναϊκό ώστε να φτάσει στη νίκη, με 2-0, επί του ΠΑΣ Γιάννινα για τη 12η αγωνιστική της Super League Interwetten. Με τους 3 βαθμούς αυτούς, οι Πράσινοι έφτασαν τους 18 στο Πρωτάθλημα και ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον για την έξοδο στην Ευρώπη. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν στους 12, γνωρίζοντας την 6η ήττα τους φέτος. Σεφτέ στα γκολ έκανε ο Βιγιαφάνιες, εκτελώντας εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Μακέντα στο 33’. Με την γκολάρα του Αϊτόρ, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή, η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι κλείδωσε τη νίκη αν και στο τέλος γνώρισε πίεση από την ομάδα των Ιωαννίνων.

Έτσι έπαιξαν

Ο Λάζλο Μπόλονι δεν πείραξε στο ελάχιστο την 11άδα που νίκησε την προηγούμενη αγωνιστική την ΑΕΚ. Ο Διούδης αγωνίστηκε βασικός τερματοφύλακας, δεξί μπακ έπαιξε ο Σάντσες, αριστερό ο Ζαγαρίτης και στο κέντρο της άμυνας οι Βέλεθ και Σένκεφελντ. Στο 4-3-3 των Πράσινων οι Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο και Κουρμπέλης αποτέλεσαν τη μεσαία γραμμή, με τους Χατζηγιοβάνη, Μακέντα και Βιγιαφάνιες να τοποθετούνται στη γραμμή κρούσης.

Ο Αργύρης Γιαννίκης επέλεξε διάταξη 4-3-3 για τον ΠΑΣ Γιάννινα, με βασικό γκολκίπερ τον Χουτεσιώτη και τους Σάλιακα, Παντελάκη, Εραμούσπε και Πίρσμαν στην άμυνα. Κάστρο, Κάργας και Σιόντης αγωνίστηκαν στη μεσαία γραμμή, με τους Μπρένερ, Παμλίδη και Ελευθεριάδη να αποτελούν την 3άδα στην επίθεση της ομάδας των Ιωάννινων.

Προβάδισμα με «Βίγια»

Τα βεγγαλικά υποδοχής που άναψαν πριν τη σέντρα του αγώνα, για την επιστροφή στη Λεωφόρο μετά τον Μάιο του 2018, συνοδεύτηκαν από καλή απόδοση των Πράσινων και προβάδισμα στο 1ο ημίχρονο που θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο. Στο 19’ ο Μαουρίσιο έγινε αποδέκτης της μπάλας εκτός περιοχής, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ μετά τη συνεργασία των Χατζηγιοβάνη και Βιγιαφάνιες. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή μπάλας, την οποία τη μετουσίωσαν σε γκολ με το πέναλτι του 33’. Ο Λούκας Βιγιαφάνιες ανέλαβε την εκτέλεση, σημειώνοντας το 1ο του τέρμα μετά την επιστροφή στο Τριφύλλι.

Στο 29’ καταλογίστηκε η παράβαση, για χέρι του Σάλιακα μετά από κεφαλιά του Μακέντα έπειτα από σέντρα του Χατζηγιοβάνη. Αρχικά δόθηκε κόκκινη κάρτα στον αμυντικό του ΠΑΣ, όμως ο έλεγχος του VAR άλλαξε το χρώμα της κάρτας και έτσι ο ΠΑΣ συνέχισε με 11 ποδοσφαιριστές. Στο 44’ οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν, όμως Διούδης έδιωξε ωραία την κεφαλιά του Κάργα μετά από εκτέλεση φάουλ του Σάλιακα. Η μεγάλη ευκαιρία των Πράσινων για το 2-0 χάθηκε στο 45’, με τον Χατζηγιοβάνη να μην μπορεί να σκοράρει σχεδόν σε κενή εστία υπό την πίεση μόνο του Πίρσμαν. Η φάση άρχισε από ωραία συνεργασία των Βιγιαφάνιες και Μακέντα και σέντρα του Ζαγαρίτη. Ωστόσο το Τριφύλλι πήγε στο ημίχρονο με προβάδισμα, που αποτέλεσε θεμέλιο της τελικής επικράτησης.

Γκολάρα κλάσης από τον Αϊτόρ

Η κίτρινη κάρτα του Αλεξανδρόπουλου και η μέτρια απόδοση του Έλληνα χαφ, από κλέψιμο του οποίου, πάντως, εκκίνησε η φάση του κερδισμένου πέναλτι των Πράσινων, έφερε τον Αϊτόρ στο 46’ στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ισπανός, σε πολύ καλή κατάσταση, δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΣ και ήταν αυτός που καθάρισε το παιχνίδι. Στο 50’ νικήθηκε από τον γκολκίπερ Χουτεσιώτη, από θέση τετ α τετ, μετά από ωραία μπαλιά του Κουρμπέλη.

Ό,τι δεν μπόρεσε ο Ισπανός στη φάση αυτή, το πέτυχε στο 59’. Βρέθηκε εντός περιοχής των φιλοξενούμενων, από τη δεξιά πλευρά, με την πρώτη απόπειρα να πασάρει στον Μαουρίσιο να κοντράρει σε αντίπαλο. Στη συνέχεια έγινε πάλι αποδέκτης της μπάλας, πλασάροντας τεχνικά και πανέξυπνα τον Χουτεσιώτη που δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Πέρασε την μπάλα από την τρύπα της βελόνας για το 2-0, με τη μισή άμυνα του ΠΑΣ να… καταλήγει στα δίχτυα στην προσπάθεια να διώξει! Σίγουρα η καλύτερη στιγμή του Αϊτόρ στα ελληνικά γήπεδα.

Στα αξιοσημείωτα του 2ου ημιχρόνου η αναγκαστική αλλαγή του Κουρμπέλη, λόγω ενοχλήσεων, και η πρώτη συμμετοχή του Εμμανουηλίδη επί Λάζλο Μπόλονι. Από το 65’ και μετά, η απόδοση του Παναθηναϊκού έπεσε και ο ΠΑΣ βρήκε ευκαιρίες να αντιδράσει. Στο 74’ ο Διούδης μπλόκαρε κεφαλιά του Πίρσμαν, με τον Σάλιακα να σουτάρει στο αριστερό δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων στο 78’. Οι φιλοξενούμενοι είχαν 1-2 ακόμα καλές στιγμές, αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά αλλαγή σκηνικού στη Λεωφόρο.

Γκολ: 1-0 (33’ Βιγιαφάνιες πέναλτι), 2-0 (59’ Αϊτόρ).

Κίτρινες: 43’ Βέλεθ, 45’+2’ Αλεξανδρόπουλος, 61’ Μακέντα, 84’ Ζαγαρίτης – 32’ Σάλιακας, 41’ Κάργας, 89’ Καρτάλης.

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι / 4-3-3): Διούδης – Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Ζαγαρίτης – Κουρμπέλης (72’ Σερπέζης), Αλεξανδρόπουλος (46’ Αϊτόρ), Μαουρίσιο – Χατζηγιοβάνης (72’ Εμμανουηλίδης), Μακέντα (90’ Ιωαννίδης), Βιγιαφάνιες (81’ Καρλίτος).

Αναπληρωματικοί: Ξενόπουλος, Χουάνκαρ, Καρλίτος, Εμμανουηλίδης, Μπουζούκης, Σερπέζης, Αϊτόρ, Ιωαννίδης, Πούγγουρας.

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης / 4-3-3): Χουτεσιώτης – Σάλιακας, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πίρσμαν – Κάστρο (83’ Δούμτσης), Κάργας (46’ Καρτάλης), Σιόντης – Μπρένερ (60’ Νάουμετς), Παμλίδης, Ελευθεριάδης.

Αναπληρωματικοί: Γιαννίκογλου, Νάουμετς, Λιάσος, Πήλιος, Οικονομόπουλος, Γροσδάνης, Καρτάλης, Δούμτσης, Ντομίνγκεθ.

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) / Βοηθοί: Νικολακάκης, Νικολαΐδης / Διαιτητής VAR: Κλέι Ρούπερτι (Ολλανδία).

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή