RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

Overnight | Βασίλης Γερασίμου - Δημήτρης Μαχαίρας

overfm.gr | Γκαραγκάνης | Παναθηναϊκός: Ο φορ θα κρίνει σχεδόν τα πάντα

Ο Παναθηναϊκός ή θα φέρει επιθετικό που θα τον αλλάξει επίπεδο ή θα συνεχίσει να παλεύει με τις αδυναμίες του. Γράφει ο Λ. Γκαραγκάνης.

Πριν τέσσερα χρόνια τέτοιες ημέρες, ο πλήρως απαξιωμένος Παναθηναϊκός ήταν φαβορί για υποβιβασμό… Έτσι έλεγαν. Επικοινωνιακά αδύναμος και με την πολεμική ρητορική να αναπτύσσεται εντός των τειχών, πάλευε να διατηρήσει άφθαρτο το όνομά του. Nα τα βγάλει πέρα με την έλλειψη χρηματοδότησης από τον μεγαλομέτοχο και τις τιμωρίες Ευρώπης και μεταγραφών. Όσα χρόνια και αν περάσουν, οι άνθρωποι που τότε βοήθησαν τον σύλλογο (προπονητές, παίκτες, κόσμος) θα πρέπει να μνημονεύονται σε κάθε ευκαιρία.

Για ένα συγκεκριμένο μέγεθος Παναθηναϊκού ό,τι συμβαίνει είναι πρόοδος. Κύπελλο και Ευρώπη χαρακτήρισαν μία επιτυχημένη σεζόν. Για τον κανονικό Παναθηναϊκό, όμως, τούτα λογίζονται ως τα αυτονόητα. Για αυτό και φέτος δεν υπάρχει περιθώριο σφάλματος, με την επιστροφή στον πρωταθλητισμό να είναι μονόδρομος. Μέσα στη σεζόν θα έρθουν νίκες, ήττες, επιτυχίες και αποτυχίες. Αυτό που είναι αδιαπραγμάτευτο έχει να κάνει με τον ορθολογισμό που πρέπει να διέπει τις κινήσεις του οργανισμού. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποτελεί εγγύηση εδώ, δίχως καμία αντίρρηση.

Παναθηναϊκός: Η ισχύς κρίνεται από τον πάγκο

Οι προσθήκες των Λοντίγκιν και Γκάνεα θωρακίζουν το Τριφύλλι σε καίριες θέσεις. Θεωρητικά, ουδείς ήρθε για βασικός. Μπρινιόλι και Χουάνκαρ αρχίζουν πρώτοι στη γραμμή εκκίνησης, έχοντας σημαντικό συναγωνισμό από πίσω. Οι ομάδες στόχων διαθέτουν τουλάχιστον μία καλή εναλλακτική εφάμιλλη της πρώτης επιλογής. Έως τώρα ο Παναθηναϊκός τα έχει πάει καλά, με τις προσθήκες που ολοκλήρωσε. Ο πάγκος θα κρίνει πολλά μέσα στη σεζόν, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στην κατεύθυνση αυτή, οι Πράσινοι χρειάζονται δύο ποιοτικά χαφ ακόμα και ένα εξτρέμ, όπως και το να παραμείνει ο Σάντσες, πίσω από τον Κώτσιρα.

Πρέπει να βρει γκολτζή… ΧΘΕΣ

Φεντερίκο Μακέντα και Καρλίτος έχουν συμβολαιάρες για να ψαχτούν αναφορικά με το μέλλον τους. Αμφότεροι θέλουν να παραμείνουν. Όμως είναι δεδομένο πως ουδείς εκ των δύο μπορεί να σηκώσει το παραγωγικό βάρος. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να στηριχτεί ούτε στον Ιταλό, ούτε στον Ισπανό. Ελλείψει τεχνικού διευθυντή, ο προπονητής πρέπει να διαλέξει ποιον εκ των δύο προτιμά και στον άλλο να μπει πωλητήριο. Με σκοπό να εξοικονομηθεί ένα ποσό κοντά στο μισό εκατομμύριο, πέραν του οικονομικού τιμήματος που θα λάβει ο σύλλογος. Χρήματα τα οποία είναι αναγκαίο να προστεθούν στο μπάτζετ για κανονικό φορ.

Λαχεία τύπου Μπεργκ δεν έρχονται κάθε ημέρα. Αυτό δεν σημαίνει πως το Τριφύλλι δεν μπορεί να βρει συνταγή επιτυχίας, έστω και αν χρειαστεί να πληρώσει κάτι παραπάνω. Οι προτάσεις που έρχονται, δείχνουν πως ο Παναθηναϊκός στοχεύει ψηλά. Πηγαίνει για παίκτη στο «9» σημείο αναφοράς, έμπειρο, ποιοτικό και γκολτζή. Ακόμα και ένα επίπεδο κάτω από τον Ισλάμ Σλιμανί να είναι, πάλι η επιθετική γραμμή θα κριθεί πιο ενισχυμένη σε σχέση με πέρυσι. Ο Ιωαννίδης με αυτόν που θα μείνει από τους Καρλίτος και Μακέντα συντελούν μία καλή second unit γραμμή. Αυτός ο οποίος, όμως, θα χαρακτηρίσει τη χρονιά που έρχεται είναι η μεταγραφή μπροστά τους. Και για τον φορ που θα έρθει, δεν πρέπει να γίνει καμία έκπτωση.


vstore.gr overfmStoiximan Aegean Ball

PLANET SPORTS