RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Γκαραγκάνης | Παναθηναϊκός: «Ξημερώνει» Πέμπτη βράδυ

Ο Παναθηναϊκός και η ευρωπαϊκή επιστροφή του θα κριθούν από τα αποτελέσματα με τη Σλάβια Πράγας και την πρόκριση στους ομίλους. Γράφει ο Λ. Γκαραγκάνης.

Ο Παναθηναϊκός, μετά από πέντε χρόνια, επιστρέφει στα Κύπελλα Ευρώπης. Ο μεγαλομέτοχός του έβαλε τη στολή με το πράσινο μπλουζάκι και το κρεμ παντελονάκι και ακολούθησε την αποστολή σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Φέτος, αν δεν το έχετε καταλάβει, ο Παναθηναϊκός δεν… υποβιβάζεται όπως το 2018. Τότε που άπαντες τού είχαν γυρίσει την πλάτη, με συνέπεια να μπαίνει τώρα ξανά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ως η τελευταία τρύπα του ζουρνά.

Ποιος; Ο Πρέσβης του ελληνικού ποδοσφαίρου, που γινόταν… Γ’ Παγκόσμιος πόλεμος πριν πάρουν εμπρός Ρωσίες, Ουκρανίες, Κόσοβα και Ταϊβάν για να τον φέρουν στα χρόνια μας, γιατί δεν έπαιρνε ένα παίκτη να τον φτάσει στον τελικό του Champions League. Το πιο εκνευριστικό που μπορείς να ακούσεις αυτές τις ημέρες είναι το «δεν έγινε τίποτα, αν δεν περάσουμε». Όχι από την ομάδα, φυσικά… Η λογική επαρχιώτικου συλλόγου πέρασε ως το μεδούλι. Δυσάρεστο και, σαφέστατα, μη αποδεκτό.

Παναθηναϊκός: Τελικοί σε Πράγα και Λεωφόρο

Μετά από πέντε χρόνια εκτός Ευρώπης δεν υπάρχει καμία έκπτωση στο «προσπαθήσαμε, αλλά…». Ο Παναθηναϊκός, μετά την κακουχία που πέρασε, πρέπει να εμφανιστεί έτοιμος για τη στιγμή αυτή. Σε Πράγα και Λεωφόρο δίνονται δύο τελικοί αγώνες και ας έχουμε Αύγουστο. Αν περάσει, θα ακολουθήσουν ακόμα δύο, με Ρακόβ ή Σπάρτακ Τρνάβα. Η προσπάθεια για να επιστρέψει το Τριφύλλι εκεί που βρισκόταν, επιβάλλει ως μονόδρομο δύο προκρίσεις για συμμετοχή στους ομίλους. Ως μία κάποια αρχή, ώστε να έρχονται πίσω βαθμοί.

Τα προβλήματα και τα… προβλήματα

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει σημαντικά θέματα να επιλύσει, σε ρόστερ πιο σφιχτό σε σχέση με τον επιτυχημένο τελικό Κυπέλλου τον Μάιο. Ο Βέρμπιτς ήρθε, θα δώσει ποιότητα, γκολ και ασίστ, αλλά δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Ο Σπόραρ θα πάρει ρόλο σιγά – σιγά. Ο Τσέριν ήδη άρχισε να αποτελεί μονάδα της βασικής γραμμής rotation. Ο Μάγκνουσον είναι επιφυλακτικός, κάτι λογικό να συμβαίνει μετά τον τραυματισμό του, και πιο αργός από τον παίκτη που γνωρίζαμε.

Ο Σένκεφελντ και ο Αλεξανδρόπουλος έμειναν Αθήνα λόγω ίωσης, εκκρεμεί η διαπίστωση των αρμόδιων στον σύλλογο για την αγωνιστική κατάσταση των Χουάνκαρ, Αϊτόρ, Παλάσιος και Ιωαννίδη. Δύο ειδών προβλήματα είναι αυτά. Τις ασθένειες μπορούμε να τις χρεώσουμε στην ατυχία. Μεταγραφικά, λήφθηκε μία στρατηγική απόφαση η οποία θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Όπως συμβαίνει πάντοτε στη ζωή.

Φανέλα, ιστορία και άμυνα

Η Σλάβια Πράγας σέβεται τον Παναθηναϊκό και το δείχνει με κάθε ευκαιρία. Στα social media, στις δηλώσεις των στελεχών της, παντού. Η ιστορία δεν ξεγράφει και η φανέλα δεν ελαφραίνει. Ο Παναθηναϊκός είναι 100% ομάδα προπονητή. Με στρατηγική, τακτική, στόχευση σε κάθε θέση, διακριτούς ρόλους και δυνατά/αδύνατα σημεία. Οι συγκυρίες αύξησαν τα αδύνατα σημεία, αλλά παρά την απουσία του Σένκεφελντ τα μετόπισθεν και η λειτουργία τους παραμένουν μία σταθερά. Ναι, το… απεχθές «τσούκου – τσούκου μπολ» που τον έκανε Panathinaikos αποτελεί τη συνταγή, ώστε η σειρά με τους Τσέχους να γυρίσει στη Λεωφόρο με πιθανότητες πρόκρισης.


vstore.gr overfm
vstore workstationPLANET SPORTS