RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

Over-age | Γιώργος Κογκαλίδης

overfm.gr | Γκαραγκάνης | Παναθηναϊκός: Η χρηματοδότηση επιχείρημα για το ΝΑΙ

Τα θετικά και τα θολά σημεία από τη συνέντευξη Τύπου του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για τη Διπλή Ανάπλαση. Γράφει ο Λ. Γκαραγκάνης.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι για τη στέγασή του τις επόμενες δεκαετίες και κάθε ενημέρωση προς τον κόσμο αποτελεί βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Πρόκειται για μία αρκετά περίπλοκη διαδικασία, η οποία σε κάθε εξέλιξή της όσες απορίες λύνει τόσες δημιουργεί. Από τη στιγμή που ο σύλλογος δεν κατευθύνεται ενωμένος σε αυτό το μονοπάτι, από τη στιγμή που με την πρώτη ευκαιρία δημιουργούνται εικασίες εναντίον του Βοτανικού, κάθε ερώτημα πρέπει να βρίσκει άμεσα την απάντησή του. Ώστε να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις.

Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Μαλακατές και ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Βρανόπουλος βρίσκονται κοντά στην υλοποίηση ενός πλάνου στέγασης, το οποίο δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν ιερά τέρατα στην ιστορία του Τριφυλλιού. Δυστυχώς, σε ΠΑΕ και Ερασιτέχνη απουσιάζει ο ηγέτης κοινής αποδοχής που θα πάρει τον κόσμο από το χέρι και θα τον οδηγήσει με αποφασιστικότητα στην επόμενη ημέρα. Τούτο ανεβάζει τον βαθμό δυσκολίας του έργου, ενώ το αμφιλεγόμενο της παρούσας Κυβέρνησης (όπως και κάθε Κυβέρνησης που θα μπορούσε να είναι στη θέση της) εντείνει το άγχος, την αγωνία και τους προβληματισμούς.

Παναθηναϊκός: Το μείζον ζήτημα της χρηματοδότησης

Ξεκαθαρίστηκε, κατόπιν ερώτησης του overfm.gr, ότι δεν προκύπτει το παραμικρό πρόβλημα για τη χρηματοδότηση των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Όπως είναι νομικά δεσμευτικό για την ΑΕΠ Ελαιώνα, ιδιοκτήτρια εταιρεία του εμπορικού κέντρου του Βωβού, το εξοδολόγιο για τις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Ομίλου θα τακτοποιηθεί οικονομικά από τις τράπεζες. Επομένως, προκύπτει ως ερωτηματικό η έγκριση των 115 εκατ. ευρώ από το κεντρικό κράτος κατόπιν του αιτήματος της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Αθηναίων. Χρηματοδότηση η οποία αφορά το ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Η πληροφόρηση του overfm.gr είναι ξεκάθαρη. Έως τον Μάρτιο του 2022 θα είναι αναρτημένη η έγκριση στη Διαύγεια. Ταυτοχρόνως θα εκταμιευτεί η πρώτη (μικρή) δόση για τη Διπλή Ανάπλαση, που ήταν προγραμματισμένη για το τέλος του 2021. Όσο, όμως, δεν υπάρχει η έγκριση επισήμως, η… αβέβαιη χρηματοδότηση τοποθετείται ως επιχείρημα υπέρ του ΟΧΙ στη ΓΣ που θα διεξαχθεί 21/2, 28/2 ή 8/3. Είναι σωστό αυτό; Ξεκάθαρα όχι. Ψηφίζοντας ΟΧΙ λόγω της χρηματοδότησης, η Γενική Συνέλευση θα έχει δώσει το τέλειο άλλοθι στο κεντρικό κράτος. Αν δεν βρει τα χρήματα, θα χρησιμοποιήσει το αποτέλεσμα για να πει πως ο Παναθηναϊκός χάλασε τη Διπλή Ανάπλαση.

Αντιθέτως, θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται η, έως τώρα, μη έγκριση της χρηματοδότησης ως ακλόνητο επιχείρημα υπέρ του ΝΑΙ. Αν ο ΑΟ ψηφίσει ΝΑΙ και δεν βρεθούν τα χρήματα, δεν θα έχει να χάσει τίποτα το διαφορετικό σε σχέση με το ΟΧΙ. Ίσα – ίσα θα έχει εκθέσει σε απόλυτο βαθμό την Κυβέρνηση και τη Δημοτική Αρχή, η οποία θα έχει τάξει… λεφτά στο τραπέζι (δήλωση Άδωνι Γεωργιάδη) και δεν θα έχει σταθεί ακόλουθη στις διακηρύξεις της. Εν κατακλείδι, η χρηματοδότηση αποτελεί ακράδαντο επιχείρημα υπέρ του ΝΑΙ, θέλει ή δεν θέλει κάποιος τη Διπλή Ανάπλαση.

Η επόμενη ημέρα του ΟΧΙ

Το αναμάσημα όσων ξεκάθαρων είπαν οι κ.κ. Μαλακατές και Βρανόπουλος δεν έχει μεγάλη σημασία. Ο κόσμος, πλέον, γνωρίζει. Το αποτυπώνει σε polls στο διαδίκτυο, όπου το ΝΑΙ λαμβάνει ποσοστά επάνω από 80%. Ποιος θα το έλεγε αυτό πριν 4 χρόνια; Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη νίκη των οραματιστών που θέλουν τον σύλλογο μεγάλο και για τα επόμενα 100 χρόνια. Η πρώτη μεγάλη νίκη είναι ότι ο κόσμος του Τριφυλλιού, πλέον, κατάλαβε τι μπορεί να γίνει στη Λεωφόρο, τι στον Βοτανικό και τι πρέπει να γίνει. Κυρίως ότι το πλεονέκτημα που θα αποκτήσει ο Παναθηναϊκός σε σχέση με τους ανταγωνιστές του είναι τεράστιο.

Αυτό που δεν απάντησε κανείς από τους ομιλητές είναι η επόμενη ημέρα του ΟΧΙ. Δεν υπήρξε καμία σαφής απάντηση για τα ακριβή δικαιώματα στη Λεωφόρο. Γενικόλογες οι απαντήσεις επί των ποιων δικαιωμάτων μεταφέρει ο ΑΟ στον Βοτανικό. Άγνωστο αν τούτο προέκυψε από τον δισταγμό να καταγραφεί η πραγματικότητα. Το σίγουρο είναι πως ο Παναθηναϊκός θα μπει σε απολύτως αχαρτογράφητα νερά αν αντικατασταθεί το Προεδρικό Διάταγμα του 2013 από άλλο νομοθέτημα.

Και φανταστείτε κάτι: Τώρα οι Πράσινοι έχουν ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί. Τη Λεωφόρο. Όταν η Λεωφόρος θα μείνει αθωράκιστη νομοθετικά και χαρακτηρισμένη ως χώρος πράσινου, τότε ποια θα είναι η λύση; Το ΟΑΚΑ, το οποίο ο κ. Αυγενάκης θα ήθελε να καταλήξει 100% στον Παναθηναϊκό ώστε να μην μαραζώσει στα χέρια του. Ζυγίστε το δίλημμα και αποφασίστε κατά συνείδηση.


vstore.gr overfm

PLANET SPORTS