RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Γκαραγκάνης | Παναθηναϊκός: Η πρώτη κατά κράτος επικράτηση του Ιβάν

Ο Γιοβάνοβιτς ήταν ο… νικητής του ντέρμπι, αναδεικνύοντας όλες τις αδυναμίες του Ολυμπιακού και του προπονητή του. Γράφει ο Λ. Γκαραγκάνης.

Από τη στιγμή που, σε αθλητικό και αγωνιστικό επίπεδο, η λεκτική παρομοίωση «ήττα σαν… νίκη» έχει καθιερωθεί τα προηγούμενα χρόνια σε άλλο σπορ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα στην ανάλυση τού 0-0 που πήρε ο Παναθηναϊκός από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Ουσιαστικά, δηλαδή, το εναλλακτικό «ισοπαλία σαν… νίκη». Το Τριφύλλι σαφέστατα δεν πρέπει να πανηγυρίζει τον 1β. λες και έκανε κάτι, ειδικά απέναντι σε αυτόν τον προβληματικό αντίπαλο.

Ωστόσο, υπάρχουν μία σειρά από παράγοντες που χρειάζονται αξιολόγηση. Αυτή δείχνει την κατά κράτος επικράτηση του κόουτς Γιοβάνοβιτς απέναντι στον, εξαιρετικό κατά τα άλλα, Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος, αντιλαμβανόμενος μάλιστα, τι έχει γίνει ήταν στις δηλώσεις του ένας άλλος Μαρτίνς. Προσπαθώντας να συμμαζέψει την κατάσταση… Δεν είναι και μικρό πράγμα, να μην μπορεί να κερδίσει εντός έδρας το δικό του πλήρες και ακριβό ρόστερ τον Παναθηναϊκό των 4/5 ελλείψεων στην άμυνα, που έφτασε να δίνεται αουτσάιντερ με 10.00 απόδοση στο στοίχημα.

Παναθηναϊκός: Μία δυνατή προπόνηση για τον Μπρινιόλι

Στον αμφιλεγόμενο μεταγραφικό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού, η προσθήκη του Αλμπέρτο Μπρινιόλι εξ αρχής ξεχώρισε. Το 2015 αποκτήθηκε από τη Γιουβέντους δίχως να στεριώσει, ουσιαστικά την περασμένη διετία στην Έμπολι έδειξε την αξία του. Μετά την ισπανική Λεγανιές βγήκε για δεύτερη φορά εκτός Ιταλίας, για το Τριφύλλι. Από τα μέσα της εβδομάδας ήταν γνωστό ότι θα παίξει βασικός, με τις πληροφορίες από το Κορωπί να κάνουν λόγο για έναν γεμάτο τερματοφύλακα.

Όχι εντυπωσιακό, αλλά πολύ ουσιαστικό στις τοποθετήσεις του όπως κάθε παιδί που βγαίνει σε αυτή τη θέση από την εξαιρετική ιταλική σχολή. Ο Μπρινιόλι έκανε δύο λάθη σε όλο το παιχνίδι, το ένα θα μπορούσε να του κοστίσει στο δοκάρι από τη σέντρα του Λαλά. Ήταν απρόβλεπτη φάση, όμως σε κάθε περίπτωση εκεί γλίτωσε. Μία τυπική επαγγελματική εμφάνιση έκανε και τίποτα περισσότερο. Ο τρόπος που τον αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός ανέδειξε την παρουσία του, προσπαθώντας να απειλήσει τους φιλοξενούμενους με συνεχείς παράλληλες σέντρες και πλάγια γεμίσματα στην εστία.

Ο Μπρινιόλι δεν έχασε καμία τέτοια φάση (ακόμα και στην κεφαλιά του Τικίνιο στο 37’ που δεν πρόλαβε να βγει, έχει μπει στην εστία καλύπτοντας χώρο αν η μπάλα πήγαινε μέσα) και υποβλήθηκε σε μία δυνατή προπόνηση σε εναέριες και rushing εξόδους εδάφους. Προφανώς, ο κόουτς Μαρτίνς δεν έψαξε και πολύ ποιος θα ήταν ο αντικαταστάτης του Διούδη στο ντέρμπι.

Με αναπληρωματική άμυνα στα 4/5

Διούδης έξω, Κώτσιρας έξω, Βέλεθ έξω, Σένκεφελντ έξω (μακρόχρονα μεν, πρόκειται για τον βασικό στόπερ των Πράσινων δε). Πρώτη συμμετοχή για Μπρινιόλι, Σάντσες στην 11άδα, με το κέντρο άμυνας Πούγγουρα – Σάρλια να αποτελεί… φόβο και τρόμο ακόμα και για τους περισσότερους Παναθηναϊκούς. Εδώ είναι η πρώτη μεγάλη νίκη του Γιοβάνοβιτς, που αντιλαμβανόμενος ότι ακόμα και εσωτερικά η συνθήκη αυτή δημιουργεί ανασφάλεια έκανε όλες τις απαιτούμενες κινήσεις για να μην δεχτεί γκολ η ομάδα του.

Κάπως έτσι ανακάτεψε την τράπουλα, γυρνώντας και σε 5άδα στην άμυνα, παραδεχόμενος στις δηλώσεις του ότι το δυνατό χαρτί του Παναθηναϊκού που δεν βγήκε (κυκλοφορία μπάλας) οδήγησε στην οπισθοχώρηση. Έλλειψη αυτοπεποίθησης ενδεχομένως, λόγω των απουσιών, που, όμως, δεν εξαργυρώθηκε από τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» φαινομενικά έπαιξαν φουλ επίθεση, όπως χαρακτηρίστηκε η τακτική του κόουτς Μαρτίνς με την ανακοίνωση της 11άδας.

Ωστόσο, πήραν ελάχιστα από Μασούρα, Αγκιμπού και Ελ Αραμπί δίχως καμία εκμετάλλευση της παρουσίας των Σάρλια και Πούγγουρα. Καμία πίεση ψηλά και στην πρώτη πάσα, με αξιοποίηση του ποιοτικού ρόστερ τους κακή τουλάχιστον. Ο Ολυμπιακός, ως φαβορί, έκανε μία αλλαγή λιγότερη από τον πληγέντα από απουσίες Παναθηναϊκό με τον προπονητή του να αργεί χαρακτηριστικά. Στην ανάγνωση του ματς, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς υπήρξε θριαμβευτής όπως και στη διαχείρισή του.

Παναθηναϊκός: Το τσαγανό του Σάρλια

Από το λάθος στο φιλικό της Καλλιθέας με τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, στον Κροάτη βγήκε το όνομα… Καλύτερα το μάτι, που λένε! Εξ αρχής θεωρήθηκε ο αδύναμος κρίκος του ντέρμπι, αλλά εξελίχθηκε σε x-factor. Από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι δεν πάτησαν στο έλλειμμα ταχύτητάς του, σωματοδομικά δούλεψαν τα προσόντα του στην αναχαίτιση. Πέραν τούτου, ο Ζβόνιμιρ Σάρλια έβγαλε κάτι που έλειπε τα πολλά τελευταία χρόνια από το ρόστερ του Τριφυλλιού στα ντέρμπι. Τσαμπουκά και δυναμισμό. Το ένιωσε ο Τικίνιο στον διαξιφισμό τους και, αγωνιστικά, οι επιθετικοί των Πειραιωτών στο 90λεπτο.

Η διαιτησία και τα καπνογόνα

Οι διακοπές στις αρχές των ημιχρόνων δεν επηρέασαν μόνο τον Ολυμπιακό. Σίγουρα έχασε τον ρυθμό του για την aggressive εκκίνηση που έψαχνε ως γηπεδούχος, αλλά μία διακοπή 8 και 9 λεπτών αντίστοιχα στο ίδιο χρονικό σημείο δεν γίνεται να επηρεάζει μονάχα τη μία ομάδα. Ο Παναθηναϊκός έμεινε αναγκασμένος να περιμένει στο γήπεδο, όπως και ο Ολυμπιακός και αποσυντονίστηκε όπως και ο Ολυμπιακός. Η διακοπή επηρέασε και τις δύο ομάδες και δεν αποτελεί αίτιο τού 0-0 μόνο για τη μία. Κοινή λογική…

Αναφορικά με τον Σλάβκο Βίντσιτς, πήγε να ξεπεράσει τον εαυτό του με τις καθυστερήσεις σε σχέση με το περιβόητο 2-2 με τον ΠΑΟΚ τον Νοέμβριο του 2019 στην Τούμπα για το οποίο γράψαμε τις προάλλες. Στα 12 λεπτά καθυστερήσεις (φυσιολογικός χρόνος λόγω διακοπής, αλλαγών κτλ) πρόσθεσε ακόμα 3 θεωρώντας πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού έκαναν καθυστερήσεις. Υπερβολή, αλλά έχει μικρό άλλοθι τυπικά. Από εκεί και πέρα, το πλάνο του διαιτητή που επικαλέστηκε ο κόουτς Μαρτίνς για να αδικηθεί ο Ολυμπιακός σίγουρα θα προκάλεσε το μειδίαμα άλλων διαιτητών, που κατά καιρούς έχουν κρίνει ντέρμπι. Ονόματα δεν χρειάζονται, η ιστορία γνωστή.


vstore.gr overfm
vstore workstation



PLANET SPORTS