Euroleague

Παναθηναϊκός: Αυτή θα είναι η 3η φετινή μεταγραφή

Ο Άντριου Άντριους έρχεται να γεμίσει την «πράσινη» περιφέρεια και να δώσει το… εύκολο καλάθι. Πώς θα «χτιστεί» ο νέος Παναθηναϊκός. Γράφει η Λένα Καραλή

14.07.2022 | 19:03

Η Παρτιζάν ήθελε τον Άντριου Άντριους. Τον γνώριζε από τις φετινές μονομαχίες για το Eurocup, αλλά ο Παναθηναϊκός κινήθηκε πιο αποφασιστικά κι εξασφάλισε το «ΟΚ» του Αμερικανού παίκτη, ο οποίος έρχεται όχι μόνο να συμπληρώσει την περιφερειακή γραμμή, αλλά να δείξει και κάτι που δεν περιμέναμε…

Με ύψος 1μ88 ο Άντριους είναι κλασική περίπτωση σκόρερ. Βεβαίως, έρχεται από το Eurocup, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αλλά είναι σεσημασμένος σκόρερ. Με τη φανέλα της Μπούρσασπορ είχε 6+ αγώνες (στην κανονική περίοδο) με περισσότερους από 20 πόντους. Κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια σταμάτησε στους 37, ενώ απέναντι στην Παρτιζάν είχε 24 πόντους.

Ο Ομπράντοβιτς θέλησε με Έξουμ και Νάναλι να δημιουργήσει εκρηκτική περιφέρεια, αλλά ο Παναθηναϊκός του χάλασε τα σχέδια. Με γρήγορες κινήσεις πήρε τον Αμερικανό μέσα από τα χέρια των Σέρβων. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από το ρεπορτάζ. Η επικείμενη απόκτηση Άντριους έχει κι άλλο ενδιαφέρον στοιχείο.

Με επτά ξένους ο Παναθηναϊκός

Μετρήστε μαζί μας. Οι «πράσινοι» έχουν ήδη αποκτήσει τον Λι κι έχουν συμφωνήσει με Ουόλτερς και Γκριγκόνις. Ο Άντριους θα είναι ο τέταρτος ξένος. Θα αποκτηθεί άλλος ένας στο «5» πίσω από τον Παπαγιάννη, ένα 4άρι (ο Ουίλιαμς είναι προ των πυλών) κι ένας παίκτης, ο οποίος θα αγωνίζεται στις θέσεις «4+3» και θα είναι back up του Παπαπέτρου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός θα πάει με επτά ξένους, προκειμένου να είναι ανταγωνιστικός στην Ευρωλίγκα και θα έχει διαφορετική εικόνα στο πρωτάθλημα, όπου ένας πρέπει να μείνει εκτός.

Βεβαίως, αυτό σημαίνει ότι η ελληνοποίηση δεν προχωρά με γοργούς ρυθμούς, καθώς δεν κατέστη εφικτό να αποκτηθεί ο Καλάθης, οπότε οι έξι Έλληνες δεν είναι του αντίστοιχου επιπέδου του Ολυμπιακού. Ο Παναθηναϊκός θα δώσει χρόνο στον Μαντζούκα και στους άλλους νεαρούς, πιθανότατα θα βρεθεί ρόλος για τον Χουγκάζ, ο οποίος θα παίξει και στο «5» πίσω από τον Παπαγιάννη και τον ξένο, οπότε δεν θα συνεχίσει ο Καββαδάς.

  • Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας  στο Facebook. στο Twitter. στο Instagram. στο Youtube. στο TikTok

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή