Super League 1

Παναθηναϊκός – Άρης 1-2: Αποβολή και Μπόλονι τον έσπρωξαν στον γκρεμό

Η σημερινή ήττα των πρασίνων μπορεί να χαρακτηριστεί καταδικαστική. Γράφει ο Χρήστος Σούτος

18.04.2021 | 17:46

Η σημερινή ήττα των πρασίνων μπορεί να χαρακτηριστεί καταδικαστική. Παρόλο που μένουν ακόμα έξι αγωνιστικές για το φινάλε των play-off, το τριφύλλι πλέον βρίσκεται σε αρκετά δύσκολη θέση. Η δεύτερη στη σειρά αποτυχία, μετά το ντέρμπι στο Φάληρο την προηγούμενη Κυριακή, αυξάνει την απόσταση από τις θέσεις των ευρωπαϊκών εισιτηρίων και μετατρέπει τα δύο προσεχή εκτός έδρας ματς με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αντίστοιχα σε παιχνίδια χωρίς αύριο. Πραγματικά δεν είναι καθόλου απίθανο την επόμενη εβδομάδα τέτοια μέρα να μιλάμε για το τέλος των ελπίδων του Παναθηναϊκού για επιστροφή στην Ευρώπη.

Σήμερα δεν είδαμε κάτι διαφορετικό απο τους παίκτες του Λάζλο Μπόλονι. Πάλι παθητικός ο ρόλος της ομάδας, πάλι άφησε την πρωτοβουλία στον αντίπαλο και περίμενε. Πάλι ευτύχησε να προηγηθεί κυριολεκτικά από το πουθενά και στην πρώτη ουσιαστική επίσκεψη του στα καρέ του Άρη. Επειδή όμως στο ποδόσφαιρο υπάρχει δικαιοσύνη, έτσι και σήμερα στην Λεωφόρο αρκούσε μια αποβολή του Μαουρισιο και δώδεκα λεπτά για να γυρίσει τούμπα το ματς και να φύγει ο Άρης με μια σπουδαία νίκη από την Αθήνα, η οποία λογικά του δίνει και το ευρωπαϊκό εισιτήριο για επόμενη σεζόν. Θα μου πείτε δεν μπορεί μια αποβολή ενός παίκτη, πόσο μάλλον όταν αυτός έχει τόσο κομβικό ρόλο όσο ο Βραζιλιάνος, να αλλάξει τις ισορροπίες και να φέρει τα πάνω κάτω; Σαφέστατα, αλλά χρειάστηκε και ο …βαθύς ύπνος του Ρουμανου στον πάγκο.

Ο προπονητής των γηπεδούχων άργησε πολύ να επέμβει στην ομάδα του και άφησε τον αντίπαλο να πάρει χωρίς κόπο όσα μέτρα ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και να αυξήσει την πίεση του στην εστία του Διουδη. Η αλλαγή του Αϊτόρ με τον Σάντσεθ έγινε μεν πριν το πρώτο γκολ, αλλά εκτός από λάθος δεν έδωσε και κάποιο μήνυμα στην ομάδα του και στον Άρη. Σε περίπτωση που μένεις με παίκτη λιγότερο, το πρώτο που πρέπει να κάνεις και για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μπορείς, είναι να χαλάσεις το ματς. Με φάουλ, με νεύρα, με τσαμπουκάδες, όπως μπορείς. Εάν μείνεις σαστισμένος και δεν αντιδράς θα την πατήσεις. Έτσι και οι πράσινοι δέχθηκαν την ισοφάριση και μέχρι να καταλάβουν τι γίνεται, έφαγαν και το δεύτερο τέρμα. Μετά δεν γυρνάει η κατάσταση ποτέ. Όσο οι παίκτες του πελαγοδρομούσαν στο χορτάρι ο Μπολονι πετούσε αητό.

Τώρα για τα υπόλοιπα ας τα αφήσουμε καλύτερα. Με την έννοια υπόλοιπα βάλτε την διαιτησία και την επόμενη μέρα για τους πράσινους. Ο Εσθονος Τοβέρ ήταν λίγο εκτός κλίματος δίνοντας τα λεγόμενα ” κουκούτσια ” στους φιλοξενούμενους. Δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία η διαιτησία για την ήττα πάντως. Η ομάδα του Μάντζιου ηταν καλύτερη σε όλο το παιχνίδι και άξιζε την νίκη και τους τρεις βαθμούς. Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη, ειδικά από την στιγμή που ο στόχος της Ευρώπης τελειώσει. Από την άλλη ίσως αποτελέσει και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δει ο Γιάννης Αλαφούζος τα πράγματα λίγο διαφορετικά και κυρίως πιο ποδοσφαιρικά. Ίδωμεν…

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή