RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Bloggers | «Ότι συλλάβει το ανθρώπινο μυαλό μπορεί και να το υλοποιήσει αρκεί να μην εγκαταλείψει ποτέ την προσπάθεια»

Τα όνειρα είναι για να υλοποιούνται, αρκεί να πιστέψει κανείς στον εαυτό του. Γράφει ο Βασίλης Μουντάκης

Το παρακάτω άρθρο είναι αφιερωμένο σε όλους όσους πιστεύουν στον εαυτό τους, στο αδύνατο, στο μεγάλο, στο όνειρο, στη δύναμη του μυαλού και στο μεγαλείο της ψυχής και της ανθρώπινης φύσης. «Ότι συλλάβει το ανθρώπινο μυαλό μπορεί και να το υλοποιήσει αρκεί να μην εγκαταλείψει ποτέ την προσπάθεια».

Είναι όμως ιδιαίτερα αφιερωμένο σε ορισμένους φίλους μου στο Δημήτρη Π., στο Παναγιώτη Κ., στον Γιώργο Λ., στο Γιώργο Χ., στο Γιώργο Κ., στο Δημήτρη Ζ., καθώς και σε όλους τους συνεργάτες μου που καλούμαστε να κερδίσουμε άλλο ένα στοίχημα. Άνθρωποι που λίγα τους λες και πολλά καταλαβαίνουν.

Γράφοντας αυτό το άρθρο, ζητώ τη βοήθεια του Θεού, να μας έχει καλά γερούς και δυνατούς να παλέψουμε όλα τα εμπόδια που θα βάλουν μπροστά μας, οι ζηλόφθονες, οι μικροί, οι ύπουλοι και άλλοι. Να έχουμε την βοήθεια του Θεού, την υγειά μας, να πηδήξουμε τα εμπόδια και μετά θα πηδ@ξουμε και αυτούς που θα μας τα στήσουν.

Έχουμε δύο μήνες μπροστά μας να αναμετρηθούμε με τους ίδιους μας τους εαυτούς, να μη λυγίσουμε και να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα. Στο χωριό μου λένε «μη συγκρίνεσαι με τους άλλους, αλλά με τις δυνατότητές σου», με αυτοπεποίθηση, αυτοπειθαρχία, αποφασιστικότητα και ομαδικό πνεύμα, κάνοντας ο καθένας μας αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Έχουμε πίστη, αποφασιστικότητα και ενθουσιασμό. Αυτό θα κάνουμε και όλοι εμείς.

Δε θα συγκριθούμε με κανέναν, αλλά με τις ίδιες μας τις δυνατότητες, ο καθένας με το δικό του το αντικείμενο. Ο καθένας θα κάνει ελεύθερα αυτό που πιστεύει. Θα δουλέψουμε ομαδικά αλλά και μεμονωμένα και ο καθένας μας θα κάνει αυτό που ξέρει και γουστάρει να το κάνει. Χωρίς ωράριο λειτουργίας, με τα μέσα που διαθέτει, χωρίς να υποκύψει στις όποιες δυσκολίες, ευθύνες και ρίσκα στο δικό του το αντικείμενο.

Ο καθένας από εμάς θα πάρει ελεύθερα τις όποιες πρωτοβουλίες κρίνει σωστές για να υλοποιηθεί το όνειρο. Για όσο με αφορά μπαίνω σε αυτό τον «αγώνα» με στόχο μόνο τη νίκη, έχοντας «οδηγό» τον αγώνα που έδωσα πριν 12 χρόνια τέτοιες μέρες, εντός καλοκαιριού στο όραμα να πετύχει η «τρέλα» για άλλους, αλλά η ισχυρή πίστη μιας χούφτας ανθρώπων να πετύχει τους στόχους του ο Πλανήτης Κρήτη και να πάρει και το βραβείο Γκίνες.

Με την ευκαιρία αυτή θα αφιερώσω αυτή τη προσπάθεια στον αείμνηστο Σπύρο Πρεβεζάνο (πέθανε πριν 10 χρόνια) και στο Μιχάλη Πριναράκη (πέθανε πρόσφατα). Πρόεδρος και αντιπρόεδρος του υπό ίδρυση Σωματείου «Πλανήτης Κρήτη» που είχα την τιμή και την τύχη να συμμετέχω ως υπεύθυνος τύπου και νεολαίας τότε (ήμουν ο μικρότερος τότε)

«Πλανήτης Κρήτη»

Ο Πλανήτης Κρήτη κατάφερε το ακατόρθωτο τότε, να κατεβάσουμε χιλιάδες ανθρώπους, να χορεύουν μέσα στο δρόμο και να πάρουμε το Βραβείο Γκίνες. Τη στιγμή που η αστυνομία τρεις ημέρες πριν μας απαγόρευσε να κάνουμε την εκδήλωση, παρότι η ίδια η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, οι Δήμοι και οι περιφέρεια Κρήτης μας είχε δώσει επίσημη άδεια.

Η ιδέα

Να καταφέρουμε να ενώσουμε χορεύοντας αγκαλιασμένοι την Κρήτη από τη μια μεριά ίσα με την άλλη. Διακόσια χιλιόμετρα, με διακόσιες χιλιάδες ανθρώπους να χορεύουν πεντοζάλη αγκαλιασμένοι πάνω στο δρόμο. Να αγκαλιαστούν και να χορεύουν άνθρωποι από όλο τον πλανήτη στο δρόμο. Στο δρόμο που για όσους δε το γνωρίζουν έχει ένα παγκόσμιο ρεκόρ, θανάτων αναλογικά με το πληθυσμό και την απόσταση.

Θέλαμε να περάσουμε ένα Παγκόσμιο μήνυμα Ειρήνης και Συναδέλφωσης των λαών της γης. Να στείλουμε ένα μήνυμα σε ολόκληρο τον πλανήτη και να αναδείξουμε τις ομορφιές του τόπου μας της Κρήτης σε ολόκληρο το Πλανήτη. Να πείσουμε την κυβέρνηση να φτιάξει άμεσα το δρόμο καρμανιόλα, που κάθε χρόνο θυσιάζονται εκατοντάδες άνθρωποι σε ένα ανελέητο ακήρυχτο πόλεμο της Ασφάλτου.

Ορίσαμε ημερομηνία αυτής της προσπάθειας την 7η Αυγούστου, ημέρα που έπεσε η ατομική βόμβα στη Χιροσίμα. Θέλαμε να σταλεί το μήνυμα της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών της γης σε όλο τον πλανήτη. Για το σκοπό αυτό ο αείμνηστος Μιχάλης Πριναράκης εμπνεύστηκε τους κάτωθι στίχους που μελοποίησε ο Συντεκνός μου λαουτιέρης και μουσικός Νεκτάριος Χατζηδάκης. Αυτό το τραγούδι το τραγουδήσαμε όλοι μαζί.

Τα δικαιώματα αυτού του τραγουδιού ανήκουν στο Πλανήτης Κρήτη.

Πήραμε κάποιες αποφάσεις ομόφωνα. Όπως:

1) Δε θα υπάρχει κανένας χορηγός

2) Δε θα υπάρχει κανένας εμπορικός σκοπός

3) Δε θα ζητηθούν και δε θα διακινηθούν χρήματα

4) Μόνο εθελοντικές συμμετοχές φυσικών προσώπων

Παρόλα αυτά μόλις έγινε η επίσημη ανακοίνωση άρχισε μια λυσσαλέα υπόγεια αντίδραση, από μεγάλο δημοσιογράφο της Κρήτης ότι δήθεν το όνομα «υποκλέβαμε» το όνομα  «Πλανήτης Κρήτη», από κάποιο σταθμό; Από ανθρώπους της Εκκλησίας της Κρήτης κατά πόσο ο πρόεδρος μας κος Πρεβεζάνος ήταν Χριστιανός.  Από το Α2 άρχισε να μας περνάει όλους από κόσκινο γιατί υπήρχαν φήμες ότι θέλουμε την ανεξαρτησία της Κρήτης γιατί το 2012 συμπληρώνονταν 100 χρόνια της ένωσης της Κρήτης με τη μητέρα Ελλάδα.

Αυτά και ένα σωρό άλλες αηδίες και κουταμάρες κυκλοφορούσαν από στόμα σε στόμα. Δικοί μας άνθρωποι μας έλεγαν τρελούς και κουζουλούς και δεν ήθελαν να μας ξέρουν. Εμάς όλα αυτά μας φαινόταν γελοία τα ακούγαμε και το διασκεδάζαμε. Εμείς εκεί η τρέλα, τρέλα…

Τελικά το καταφέραμε κόντρα σε όλα και κόντρα σ’ όλους. Νιώθω περήφανος που συμμετείχα στο όνειρο.

[ Παρακάτω μερικά λινκ που αναφέρονται στο συγκεκριμένο γεγονός ]

Το ίδιο τυχερός νιώθω και σήμερα όταν με κάλεσε ένας παλιός φίλος και ο Παναγιώτης σε άλλο όνειρο που το πιστεύω πολύ. Νιώθω ακόμα πιο τυχερός που ένας δικός του φίλος ο Δημήτρης Π. πιστεύει ακόμα περισσότερο σ’ αυτό το όνειρο στόχο.

Θέλω να νιώθουμε όλοι περήφανοι στο τέλος αυτής της προσπάθειας και να τα καταφέρουμε, γιατί πιστεύουμε στον Θεό και ζητάμε να μας δώσει την υγειά και τη δύναμη που θα χρειαστούμε.

Τα πρώτα δείγματα θα τα δείτε και μέσα από εδώ το Σεπτέμβριο 2022 και τα τελικά αποτελέσματα τέλος του 2025 που ίσως θα μιλάει όλη η Ελλάδα για αυτή τη προσπάθεια.

Καλή μας δύναμη και καλή διασκέδαση στον όμορφο αγώνα που θα δώσουμε, σε όλη αυτήν την προσπάθεια προσδοκούμε στη βοήθεια του Over FM και όλων όσων πιστέψουν στη νέα προσπάθεια.

Πολύ σύντομα θα επανέλθω δίνοντας περισσότερες πληροφορίες και με τη προϋπόθεση τη σύμφωνη γνώμη της ομάδας, εγώ ξεκινώ την προπόνηση και σύντομα αρχίζει το ματς «Ότι συλλάβει το ανθρώπινο μυαλό μπορεί και να το υλοποιήσει αρκεί να μην εγκαταλείψει ποτέ την προσπάθεια».

Αναλυτικά τα link:

https://www.protothema.gr/greece/article/90930/vrabeio-gkines-gia-ton-megalytero-xoro-se-rythmo-pentozalh/?fbclid=IwAR04pW6zr18cW1J4jndSAmL3AXSl3LTSeFXxkRFle7pLQTMoh9up_U8hGtw

https://www.citybranding.gr/2010/08/blog-post_04.html?m=1

Πλανήτης Κρήτη, όλη η Κρήτη χορεύει !


vstore.gr overfm
vstore workstationPLANET SPORTS