Super League 1

Ολυμπιακός: Το σίριαλ για Σισέ και τα λεφτά από Αγγλία

Αποκαλύψεις της Πανδώρας για την υψηλό οψιόν αγοράς του Παπέ Σισέ που μπήκε για την υπεραξία και όχι για να ενεργοποιηθεί, τα λιγότερα από τα μισά που δίνουν οι "στεφανουά" αλλά με ένα ελκυστικό μπόνους, το καλοκαιρινό ντόμινο με τους στόπερ στην "πλουσιότερη" Νις που λειτουργεί υπέρ του Σενεγαλέζου και η Πρεμιερλιγκάτη ευκαιρία που περιμένει ο Ολυμπιακός.

03.05.2021 | 19:00

Διπλό σωτηρίας για την Σεντ Ετιέν την Κυριακή στην έδρα της Μονπελιέ, με τον δανεικό απο τον Ολυμπιακό Παπέ Σισέ να είναι πάλι από τους “κορυφαίους” των “στεφανουά” αλλά και να έχει δημιουργική συμμετοχή στο δεύτερο και νικητήριο τους γκολ (με σκόρερ, παρεμπιπτόντως, τον Γαλλοαλγερινό εξτρέμ Ρομαίν Χαμουνά, που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και έχει προταθεί ήδη στους “ερυθρόλευκους”).

Όσον αφορά στην υπόθεση Σισέ, με την Σεντ Ετιέν να έχει πληρώσει ενοίκιο δανεισμού 700.000 και να υπάρχει οψιόν αγοράς του από τον Ολυμπιακό ύψους ουσιαστικά 12,3 εκατ. ευρώ, δεν υπάρχει καμία περίπτωση αυτή να ενεργοποιηθεί απο την ομάδα του Κλοντ Πιέλ. Και…παπάδες να κάνει ο Σενεγαλέζος στόπερ στις εναπομείναντες αγωνιστικές. Ντεφάκτο αυτό που σας γράφω!

Πρώτον, η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία των “στεφανουά” παραμένει ο Ντιονί με 10 εκατομμύρια απο το καλοκαίρι του 2017. Δεύτερη ο Μπέριτς με 7 εκατ. απο το 2015, ακολουθεί ο Καρζί με 6,8 το 2018, τέταρτη ο Αργεντινός Μπεργκέσιο με 6,2 εκατ. στο σχετικά μακρινό πλέον 2010 και πέμπτη ο Καμπελά το 2019. Αυτό είναι το top 5 των πιο ακριβώς αγορών της Σεντ Ετιέν. Και προσοχή όλοι σεντερ φορ ή εξτρέμ. Ιστορικά η πιο ακριβή μεταγραφή τους στόπερ, ήταν μόλις το περασμένο καλοκαίρι με 4,5 εκατ. ευρώ ενός Μεξικάνου (αναπληρωματικός πλέον του Σισέ).

Και δεύτερον, γενικότερα τα κλαμπ του Σαμπιονά, με εξαίρεση την Παρί και ένα, δυο ακόμη δεν κάνουν μεταγραφές σέντερ μπακ με 8ψηφια νούμερα. Αφήστε που έχουν και πολύ…πράγμα να σπρώξουν από τις Ακαδημίες τους ή από την…Αφρική. Για αυτό άλλωστε ρισκάρουν-επιμένουν σε νεαρούς στόπερ, στους οποίους δημιουργούν μεγάλες υπεραξίες για να τους πουλήσουν βασικά στην Πρέμιερ Λιγκ!

Κατά συνέπεια η δυσθεώρητη οψιόν αγοράς του Παπέ Σισέ δεν μπήκε για να… ενεργοποιηθεί. Δεν υπήρχε περίπτωση η Σεντε Ετιέν να πλήρωνε αυτά τα χρήματα στον Ολυμπιακό. Το ξέρανε άλλωστε εκ των προτέρων και στον Πειραιά. Αν όμως, πήγαινε καλά στους “στεφανουά” ο Σισέ (μια χαρά τα πάει), θα μπορούσε να ανεβάσει πρώτα την χρηματιστηριακή (ήδη έχει φτάσει στα 6 εκατ. ευρώ) και εν συνεχεία την αγοραστική του αξία. Και είτε να προκύψει κάποια άλλη γαλλική ομάδα που θα καταθέσει πρόταση για την αγορά του στους Πειραιώτες ή το ιδανικό κλαμπ από το νησί ή έστω την Μπουντεσλίγκα. Σε μια τέτοια περίπτωση – και μόνο – ο Ολυμπιακός θα μπορεί να ελπίζει στο 10άρι ή και plus!! Άλλωστε το γαλλικό πρωτάθλημα είναι η καλύτερη βιτρίνα και κράχτης, ειδικά για τις αγγλικές ομάδες.

Πάμε και στο ρεπορτάζ, σύμφωνα με γαλλικές πηγές (να το διευκρινίσω, για να μην… παρεξηγηθώ): η Σεντ Ετιέν θέλει να κρατήσει τον Σισέ. Αγοράζοντας τον αλλά όχι με την οψιόν που υπάρχει. Το έχει “μηνυματίσει” και στα Γραφεία της πλατείας Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι. Ήθελε επαναδιαπραγμάτευση αλλά το ταβάνι της μπαλατζάρει στα 5 με 6 εκατ. ευρώ για τον Σενεγαλέζο συν ένα υψηλό ποσοστό μεταπώλησης( όσο μεγαλύτερο, τόσο θα μικραίνει το transfer fee).

Στο κόλπο για τον Πάπε Σισέ όμως, υπάρχει και η Νις,που τον κοιτούσε και στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο.Άλλωστε τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος της Νίκαιας τα σκάει για μεταγραφικά ψώνια και δεδομένα μπορεί να δώσει περισσότερα χρήματα για τον Σενεγαλέζο στόπερ. Ούτε κι αυτό, θα έφτανε σε 8ψηφιο νούμερο. Λεπτομέρεια: απο την Νις το καλοκάιρι αποχωρούν οι δυο 21χρονοι στόπερ της, Σαλιμπά και Τοντιμπό που είναι δανεικοί από Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα.

ΥΓ. Μαθαίνω πως στον Ολυμπιακό περιμένουν κάτι πολύ καλό από Αγγλία για τον Σισέ. Και όταν λέω περιμένουν, αυτό έχει να κάνει με την τελική κατάταξη σε Πρέμιερ Λιγκ και Τσάμπιονσιπ. Ποιες θα μείνουν και η τρίτη που θα ανέβει και ο νοών νοείτω…

Πανδώρα

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή