Super League 1

Ολυμπιακός – Δεν έχει δικαίωμα για έφεση, αλλά…

Ο Ολυμπιακός δεν έχει δικαίωμα για έφεση, αλλά παρ' όλα αυτά θα καταθέσει φάκελο με αισιοδοξία ότι θα γίνει αποδεχτή...

08.10.2021 | 15:40

Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε από την αρμόδια επιτροπή για τα καπνογόνα στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα η αντίδραση από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ είναι άμεση και παρά το ότι δεν έχει την δυνατότητα για έφεση εκείνη θα καταθέσει φάκελο κανονικά.

Να πούμε σε αυτό το σημείο ότι κανονικά η ποινή θα έπρεπε να είναι 2 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 150.000 ευρώ, όπως προβλέπει το «Γ» εδάφιο του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Αυτό δεν έγινε με αποτέλεσμα να είναι δεμένα τα χέρια των Πειραιωτών για έφεση. Δηλαδή 2.000 ευρώ μείον και -1 αγωνιστική, ώστε με αυτό το τρόπο η έφεση δεν να μην είναι δυνατή όπως αναφέρει ο πειθαρχικός κώδικας.

Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός επιμένει ότι θα ασκήσει έφεση και θα παλέψει για να βρεθεί και πάλι ο κόσμος στο γήπεδό του…

Ο κανονισμός αναφέρει:

«Συγκεκριμένα, στο εν λόγω άρθρο ξεκαθαρίζεται πως μία ΠΑΕ μπορεί να προσβάλει την απόφαση εφόσον αφορούν σε:

i) Χρηματικές ποινές άνω των δέκα πέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ για την Super League 1
ii) Ποινή αγωνιστικού αποκλεισμού ποδοσφαιριστών ή αξιωματούχων άνω της μίας αγωνιστικής ημέρας
iii) Ποινή αποκλεισμού έδρας της ομάδας άνω της μίας αγωνιστικής.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η περίπτωση του Ολυμπιακού διαφέρει από το συγκεκριμένο άρθρο, μια και η ποινή των Πειραιωτών δεν αφορά μόνο σε πρόστιμο ή σε αποκλεισμό έδρας. Οι «ερυθρόλευκοι» τιμωρήθηκαν τόσο με χρηματική ποινή, όσο και με μία αγωνιστική «κεκλεισμένων των θυρών».»

*Πάντως, το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ Ολυμπιακός ξεκαθαρίζει πως θα καταθέσει άμεσα έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, μια και η ομάδα έχει αυτό το δικαίωμα και θα το ασκήσει κανονικά.

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή