Formula 1

Οι πρωταθλητές της Formula 1

Ο Χάμιλτον ισοφάρισε τους τίτλους του Μίκαελ Σουμάχερ.

15.11.2020 | 23:27

Ο Λούις Χάμιλτον στο Γκραν Πρι της Τουρκίας κατόρθωσε να φτάσει στη νίκη και, παράλληλα να κατακτήσει και μαθηματικά το έβδομο πρωτάθλημα της καριέρας του. Ο Βρετανός, έφτασε τον θρυλικό Μίκαελ Σουμάχερ στην κορυφή της σχετικής λίστας, με τον ίδιο να θέλει να ξεπεράσει τον Γερμανό μέσα στις επόμενες σεζόν.

Όσον αφορά τους τίτλους των οδηγών, ο Φάντζιο βρίσκεται πίσω από Σουμάχερ και Χάμιλτον με πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ οι Σεμπάστιαν Φέτελ και Αλέν Προστ έχουν από τέσσερα. Μάλιστα, ο Γερμανός πιλότος της Φεράρι είναι ακόμη εν ενεργεία, γεγονός που σημαίνει πώς θα έχει ξανά τις ευκαιρίες του για την κατάκτηση κάποιου τίτλου.

Στους τίτλους των κατασκευαστών, η Φεράρι συνεχίζει να έχει τον πρώτο λόγο με συνολικά 15 κατακτήσεις, ενώ η ΜακΛάρεν βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 12 παγκόσμια πρωταθλήματα. Φυσικά, τα τελευταία χρόνια η Μερσεντές έχει την απόλυτη κυριαρχία στην συγκεκριμένη κατηγορία με επτά συνεχόμενες κατακτήσεις (2014 – 2020), ενώ η ομάδα είναι το απόλυτο φαβορί και για την κατάκτηση του τίτλου και το 2021, αφού οι αλλαγές στους κανονισμούς θα έρθουν από το 2022.

Στα αξιοσημείωτα της συγκεκριμένης κατηγορίας, τα επτά τρόπαια της Γουίλιαμς, η οποία βρίσκεται στην τέταρτη θέση της σχετικής λίστας, όμως εδώ και μερικά χρόνια η ομάδα είναι στα χειρότερά της, όντας μόνιμα στις τελευταίες θέσεις του grid. Βέβαια, με τις αλλαγές στους κανονισμούς που έρχονται από το 2022 ενδέχεται να δούμε κι άλλες ομάδες να πρωταγωνιστούν.

 

Οι τίτλοι των οδηγών:

7 – Σουμάχερ, Χάμιλτον
5 – Χουάν Μανουέλ Φάντζιο
4 – Αλέν Προστ, Σεμπάστιαν Φέτελ
3 – Τζακ Μπράντχαμ, Τζάκι Στιούαρτ, Νίκι Λάουντα, Νέλσον Πικέ, Άιρτον Σένα
2 – Αλμπέρτο Ασκάρι, Γκράχαμ Χιλ, Τζιμ Κλαρκ, Έμερσον Φιτιπάλντι, Μίκα Χάκινεν, Φερνάντο Αλόνσο
1 – Τζουζέπε Φαρίνα, Μάικ Χόθορν, Φιλ Χιλ, Τζον Σέρτις, Ντένι Ουλμ, Γιόχεν Ριντ, Τζέιμς Χαντ, Μάριο Αντρέτι, Τζόντι Σρέκτερ, Άλαν Τζόουνς, Κέκε Ρόσμπεργκ, Νάιτζελ Μάνσελ, Ντέιμον Χιλ, Ζακ Βιλνέβ, Κίμι Ραϊκόνεν, Τζένσον Μπάτον, Νίκο Ρόσμπεργκ.

Οι τίτλοι των κατασκευαστών:

15 – Ferrari
12 – McLaren
9 – Mercedes
7 – Williams
6 – Lotus
4 – Red Bull, Brabham
2 – Renault, Cooper, Benetton, Tyrrell, Alfa Romeo, Maserati
1 – BRM, Matra, Brawn

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή