Ο Βαμανγκιτουκά που λέγεται… Εμβουμπά! | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Διεθνή | Ο Βαμανγκιτουκά που λέγεται… Εμβουμπά!

Η Στουτγκάρδη ανακοίνωσε πως ο Σίλας Βαμανγκιτουκά τελικά δεν λέγεται έτσι…

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο παίκτης λέγεται Κατομπά Εμβουμπά και είναι 22 ετών, όταν γεννημένος τον Οκτώβριο του 1998!Οι άνθρωποι της Στουτγκάρδης, ωστόσο, παραμένουν στο πλευρό του παίκτη ο οποίος δηλώνει “θύμα του προηγούμενου μάνατζέρ του”

«Έχω ζήσει με συνεχή φόβο τα τελευταία χρόνια και ανησυχούσα επίσης πολύ για την οικογένειά μου στο Κονγκό. Ήταν ένα δύσκολο βήμα για να αποκαλύψω την ιστορία μου. Τολμούσα να το κάνω μόνο με την υποστήριξη των νέων συμβούλων μου. Μου έγινε σαφές ότι δεν χρειάζεται πλέον να φοβάμαι και ότι μπορούμε να βάλουμε τα πάντα μαζί. Δεν θα τολμούσα να κάνω αυτό το βήμα εάν η Στουτγκάρδη, η ομάδα μου και η VfB δεν είχαν γίνει δεύτερο σπίτι για μένα όπου νιώθω ασφαλής. Σήμερα είμαι πολύ ανακουφισμένος και ελπίζω ότι μπορώ επίσης να ενθαρρύνω άλλους παίκτες που είχαν παρόμοιες εμπειρίες με πράκτορες. Είμαι βαθιά ευγνώμων στην VfB Στουτγκάρδη για όλη την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη που έχουν δείξει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου” δήλωσε ο νεαρός παίκτης.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που διαθέτει η Στουτγκάρδη:

Το πραγματικό όνομα του παίκτη είναι Σίλας Κατομπά Εμβουμπά. Γεννήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 1998 στην Κινσάσα (Κονγκό), οπότε είναι 22 ετών σήμερα. Το 2017, ως 18χρονος, το μεγάλο ταλέντο προσκλήθηκε σε δοκιμαστική προπόνηση από την Άντερλεχτ. Για το σκοπό αυτό, ο Σίλας έλαβε βίζα για το Βέλγιο, που ισχύει από τις 15 Αυγούστου έως τις 14 Νοεμβρίου 2017, με το σωστό όνομά του. Προφανώς, η Άντερλεχτ ενδιαφερόταν για μια υποχρέωση λίγο πριν από τη λήξη της θεώρησης, αλλά ζήτησε από τον Σίλας να ταξιδέψει πρώτα στο Κονγκό και να επιστρέψει με νέα θεώρηση για να μπορέσει να συνάψει τη σύμβαση. Εκείνη την εποχή, ο Σίλας ήταν 19 ετών.

Σε αυτήν την περίπτωση, ένας πράκτορας παικτών στο Βέλγιο λέγεται ότι έπεισε τον Σίλας υπό τεράστια πίεση ότι δεν θα πρέπει πλέον να του επιτραπεί να επιστρέψει στην Ευρώπη μόλις φύγει από το Βέλγιο και πάει στο Κονγκό. Το όνομα του πράκτορα των παικτών είναι γνωστό στο VfB, αλλά δεν θα το δημοσιοποιήσει για την προστασία του παίκτη.

PLANET SPORTS