Διεθνή

Ο Λεβαντόφσκι απειλεί τον Μέσι για τα βραβεία της FIFA

Ο Μάνος Σταραμόπουλος γράφει για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που θα κοντράρει ξανά τον Μέσι, αλλά και τον Σαλάχ αυτή τη φορά στα μεγάλα έπαθλα της FIFA, και τώρα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας.

14.01.2022 | 16:21

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ξανά στο προσκήνιο. Μετά την απογοήτευση στη «Χρυσή Μπάλα» όπου υπερίσχυσε ο Λιονέλ Μέσι, ο Πολωνός φορ της Μπάγερν Μονάχου διεκδικεί ξανά τον παγκόσμιο τίτλο του ποδοσφαίρου, αυτή τη φορά στα ετήσια έπαθλα της FIFA, που θα ανακοινωθούν στις 17 Ιανουαρίου στην Ζυρίχη, στην έδρα της Παγκόσμιας ομοσπονδίας. Οι τελευταίοι του αντίπαλοι θα είναι ξανά είναι ο Λιονέλ Μέσι και ο Αιγύπτιος επιθετικός της Λίβερπουλ, Μο Σαλάχ.

Θα πάρει ρεβανς : Ο «μπόμπερ» των γερμανικών αλλά και ευρωπαικών γηπέδων Λεβαντόφσκι μπορεί να ελπίζει στη μεγαλύτερη δυνατή αποζημίωση μετά την απογοήτευση στη « Χρυσή Μπάλα» από το έγκυρο γαλλικό αθλητικό περιοδικό (κορυφαίο κατά πολλούς παγκοσμίως France Football) . Ο κορυφαίος φορ της Μπάγερν Μονάχου θα διεκδικήσει το σπουδαίο βραβείο απέναντι στον παγκόσμιο αστέρα Λιονέλ Μέσι της Παρί Σεν Ζερμέν και τον εξαιρετικό Αιγύπτιο ακραίο επιθετικό της Λίβερπουλ Μοχάμεντ Σαλάχ .

“Ο Ρόμπερτ έχει πολύ, πολύ μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει. Αυτό που έχει πετύχει είναι απολύτως εξαιρετικό”, δήλωσε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Ρίο, Σάμι Κεντίρα , ο οποίος ανακοίνωσε τους τρεις φιναλίστ σε ένα βίντεο για την FIFA.

Στη ψηφοφορία της παγκόσμιας ομοσπονδίας πέρυσι, ωστόσο, ο Λεβαντόφσκι επικράτησε τόσο του Κριστιάνο Ρονάλντο όσο και του Μέσι. Όπως και στο παρελθόν, μια διεθνής κριτική επιτροπή θα επιλέξει τον νικητή. Δικαίωμα ψήφου έχουν οι προπονητές όλων των εθνικών ομάδων, οι αρχηγοί τους, ένας δημοσιογράφος από κάθε χώρα και οι φίλαθλοι. Πριν από τον Λεβαντόφσκι, το έπαθλο πήγε στους Μέσι (2019), Ρονάλντο (2016 και 2017) και Λούκα Μόντριτς (2018).

Βάση για το βραβείο είναι τα «ατομικά επιτεύγματα» από τις 8 Οκτωβρίου 2020 έως τις 7 Αυγούστου 2021 – «ανεξαρτήτως τίτλων» (Σ.Σ: κάτι που διαφέρει εντελώς από τα κριτήρια του γαλλικού περιοδικού το οποίο δίνει μεγάλη έμφαση και στους τίτλους) .

Τα επιτεύγματα και οι σπουδαίες τιμές

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου , ο Λεβαντόφσκι ξεπέρασε το “αιώνιο” ρεκόρ σε μία σαιζόν της Μπουντεσλίγκα που κατείχε ο θρυλικός “Βομβιστής” Γκερντ Μύλερ από τη σεζόν 1971/72 με 41 γκολ. Επίσης στο ημερολογιακό έτος 2021 ήταν ένα γκολ καλύτερος από τον Μύλερ (το είχε σημειώσει βεβαίως 49 χρόνια νωρίτερα ) αλλά αυτό το ρεκόρ δεν περιλαμβάνεται πλήρως στη βαθμολογία.

Ο Λεβαντόφσκι πάντως τους τελευταίους μήνες έχει πλημμυρίσει με τιμές. Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα του έδωσε τον « Σταυρό του Διοικητή του Τάγματος» . Στον «ήρωα του λαού», ένα από τα υψηλότερα πολιτικά βραβεία που ονομάζεται Polonia Restituta

Πέραν του Λεβαντόφσκι, υπάρχουν και ορισμένοι Γερμανοί που ελπίζουν επίσης σε μεγάλες διακρίσεις της FIFA. Ο αρχηγός της Μπάγερν, διεθνής Μάνουελ Νόιερ είναι υποψήφιος για τον τίτλο του κορυφαίου τερματοφύλακα. Η διεθνής παίκτρια Αν-Κατρίν Μπέργκερ μπορεί να ελπίζει στο βραβείο της καλύτερης τερματοφύλακα. Ο Τόμας Τούχελ νικητής με την Τσέλσι του Champions League, θα μπορούσε να αναδειχθεί κορυφαίος προπονητής… Λίγο υπομονή και θα δούμε αν τελικά ο Λεβαντόφσκι θα νικήσει αυτή τη φορά τον Μέσι…

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή