Ligue 1

Νιμ-Μαρσέιγ 0-2: Με αέρα νικήτριας πάει στη Σίτι

Η Μαρσέιγ πέρασε εύκολα από την Νιμ και πλέον βρίσκεται έναν βαθμό από την κορυφή, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο από την πρωτοπόρο Παρί.

05.12.2020 | 00:05

Η Νιμ υποδέχτηκε στο «Σταντ ντε Κοστιέρ» την Μαρσέιγ για την 13η αγωνιστική της Ligue 1. Οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν εύκολα με 2-0 και πλέον βρίσκονται έναν βαθμό από την πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν, έχοντας όμως και ένα παιχνίδι λιγότερο. Μάλιστα για την Μαρσέιγ ήταν η 5η σερί νίκη.

Ο Νταρίο Μπενεντέτο, σκοράροντας για δεύτερη σερί αγωνιστική στη Ligue 1 (57′), άνοιξε το σκορ, με τον Βαλερί Ζερμέν (84′) να σφραγίζει το διπλό που ανέβασε την Μαρσέιγ στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Η Νιμ, παρέμεινε στην 16η θέση και στο +3 από την ζώνη του υποβιβασμού, ενώ τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Αντρές Κούμπας στο 78ο λεπτό.

Η Μαρσέιγ θα ταξιδέψει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο Μάντσεστερ, μετά το σημερινό διπλό και τις νίκες επί της Ναντ στο πρωτάθλημα (3-1) και του Ολυμπιακού (2-1),  όπου κόντρα στην αδιάφορη βαθμολογικά Σίτι (9/12, 22:00), θα ψάξει την υπέρβαση για να… κλέψει από τον ισόβαθμο (αλλά καλύτερο στην ισοβαθμία) Ολυμπιακό την τρίτη θέση του τρίτου ομίλου του Champions League, η οποία οδηγεί στους «32» του Europa League.

 

Νιμ: Ρενιέ, Μπιρνέ, Λαντρέ, Μιγκέλ, Πακιέ (Αλακούς 90’), Φερχάτ, Κούμπας, Αλινβί (Φομπά 61’), Ελίασον (Ρου 90’), Ριπάρ, Ντούλιεβιτς (Κονέ 61’)

 

Μαρσέιγ: Μανταντά, Σακάι, Γκονθάλεθ, Τσαλέτα-Τσαρ, Αμαβί, Καμαρά (Στρόουτμαν 87’), Ρονζιέ (Ενρίκρε 87’), Σανσόν, Κιζάνς (Γκεγιέ 69’), Μπενεντέτο (Ζερμέν 71’), Παγιέ (Τοβάν 70’)

Ετικέτες

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή