Νεντελτσεάρου: «Μισώ κάθε μορφή ρατσισμού» | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Super League 1 | Νεντελτσεάρου: «Μισώ κάθε μορφή ρατσισμού»

Ο Ιονούτ Νεντελτσεάρου πήρε θέση για όσα έγιναν στο Λονδίνο, πριν το φιλικό της Αγγλίας με τη Ρουμανία, όταν μαζί με τον Στάνκου δεν γονάτισαν κατά την διάρκεια του καθιερωμένου πλέον στην Αγγλία μικρού τελετουργικού, στα πλαίσια της καμπάνιας «Black Lives Matter».

Ο διεθνής Ρουμάνος της Ένωσης ξεκαθάρισε ότι μισεί κάθε μορφή ρατσισμού, ενώ η ΑΕΚ εξέφρασε και δημόσια την στήριξη της στον παίκτη.Αξίζει να σημειωθεί πως ο επίσημος λογαριασμός της ΠΑΕ ΑΕΚ, σχολίασε κάτω από την ανακοίνωση: «δεν έχουμε καμιά αμφιβολία για σένα».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ρουμάνου διεθνή της ΑΕΚ:

«Από την στιγμή που έμαθα πως η άρνηση μου να γονατίσω πριν από το διεθνές φιλικό μεταξύ της Αγγλίας και της εθνικής ομάδας της χώρας μου, προκάλεσε αρνητικά σχόλια, που με προσβάλλουν ως άνθρωπο, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι ρατσιστής κι εκτός από αυτό μισώ κάθε μορφή ρατσισμού και διακρίσεων, κάτι που το αναγνωρίζουν όλοι όσοι με ξέρουν σαν άνθρωπο και σαν επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Όμως από την άλλη πλευρά δεν ένιωθα πως θα έπρεπε να το κάνω, μόνο και μόνο από απλή υποχρέωση. Η άποψη και η αντιμετώπιση μου στην ζωή είναι πως τα μηνύματα που εμείς ως μέλη της κοινωνίας πρέπει να στέλνουμε κατά του ρατσισμού, πρέπει να είναι πολύ πιο καθαρά. Και θα πρέπει να αφορούν όλες τις εκφράσεις του ρατσισμού, που βιώνουμε καθημερινά στην ζωή μας. Από την θέση μου είναι μάλλον υποκριτικό να πιστέψω πως εκπληρώνουμε το καθήκον μας ενάντια στον ρατσισμό, απλά με το να υπακούσουμε σε μια εντολή να γονατίσουμε».

PLANET SPORTS