Basket League

Μουράτος: «Πάμε να απολαύσουμε τους τελικούς»

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Λαυρίου, Βασίλης Μουράτος μίλησε στον αέρα του OVER FM και τον Σταύρο Ιωακείμ, για την πρόκριση της ομάδας του στους τελικούς του πρωταθλήματος της Basket League.

30.05.2021 | 14:03

Μετά από ένα παιχνίδι που τα είχε όλα. Εντάσεις, τεχνικές ποινές, ενστάσεις, αλλαγή συναισθημάτων και σκορ το Λαύριο το βράδυ του Σαββάτου (29/05) επικράτησε του Προμηθέα με 81-74, έκανε το 3-2 στη σειρά και θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία του στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες αυτής της επιτυχίας είναι ο Βασίλης Μουράτος, ο οποίος φέτος κάνει μια εξαιρετική χρονιά με τα χρώματα του Λαυρίου. Ο 24άχρονος άσος λίγες ώρες μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία μίλησε στο overfm.gr, τόσο για τα παιχνίδια με τον Προμηθέα όσο και για τους τελικούς με τον Παναθηναϊκό, την Εθνική Ομάδα και τον Βασίλη Σπανούλη.

Αρχικά, πες μας λίγα λόγια για την πρόκριση στους τελικούς: «Τεράστια επιτυχία κατά την άποψη μου, η μεγαλύτερη στην ιστορία του Λαυρίου για πάρα πολλούς λόγους. Πρώτα απ’ όλα για την αξία και την δυναμική του Προμηθέα, δεύτερον για την μεγάλη ανατροπή από το 2-0 που βρεθήκαμε πίσω στη σειρά».

Τι είναι αυτό που σας έκανε να… γυρίσετε τον διακόπτη μετά το 2-0: «Ακόμα και στο 2-0 τα πρόσωπα μας δεν άλλαξαν. Είχαμε πίστη ότι θα τα καταφέρουμε. Θεωρώ ότι έχει παίξει κομβικό ρόλο η σχέση και η εμπιστοσύνη που έχουμε χτίσει ό ένας με τον άλλον, δηλαδή ότι ακόμα και που βρεθήκαμε πίσω στη σειρά δεν κλονίστηκε η σχέση μας, δεν κλονίστηκε η σχέση που έχουμε και πιστέψαμε πάρα πολύ στη δουλειά που έχουμε κάνει όλη τη χρονιά και στους κόπους μας και αποφασίσαμε να γυρίσουμε τον διακόπτη».

Ο κόουτς Σερέλης ανέφερε σε δηλώσεις του ότι εσείς το πιστέψατε ότι «γυρίζει» η σειρά. Τι ήταν αυτό που σας πείσμωσε; «Το είπε αυτό, γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο να γυρνάς μια σειρά από το 2-0, ειδικά από την στιγμή υπήρξε και μπρέικ στο πρώτο παιχνίδι. Θεωρώ ότι μας πείσμωσε πολύ το γεγονός ότι χάσαμε το δεύτερο παιχνίδι μέσα από τα χέρια στην ουσία, θεωρήσαμε ότι παίξαμε πολύ καλά στο δεύτερο ματς, αλλά κάποιες λάθος αποφάσεις που πήραμε μας κόστισαν και πιστεύω ότι κοντράραμε στα ίσια και τους δύο πρώτους αγώνες και τα χάσαμε, κυρίως γιατί δεν ήμασταν εμείς έτοιμοι πνευματικά, αυτό ήταν που μας οδήγησε να πούμε ότι αν εμείς είμαστε καλά, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Στα παιχνίδια με τον Προμηθέα είδαμε πως υπήρχαν και κάποιες «ενστάσεις» όσον αφορά τη διαιτησία. Πιστεύεις ότι η διαιτησία έπαιξε το ρόλο της σε κάποια από τα παιχνίδια; «Εμένα δουλειά μου είναι να παίζω μπάσκετ. Δεν θέλω ασχοληθώ καθόλου με το θέμα της διαιτησίας, ούτε αν έχουμε ευνοηθεί ούτε αν έχουμε αδικηθεί. Αυτό που προσπάθησα να κάνω εγώ και να μεταφέρω στην ομάδα, είναι να μην ασχοληθεί καθόλου με αυτό το θέμα καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς και να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι».

Πάμε τώρα στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό. Είδαμε στα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας ότι το Λαύριο μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον Παναθηναϊκό. Πιστεύεις ότι μπορεί να το κάνει και τώρα; «Το παιχνίδι της κανονικής διάρκειας που κερδίσαμε στο Λαύριο ήταν πολύ διαφορετικό. Ήταν μετά από παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη, ήταν κουρασμένος, δεν έδωσε τόσο πολύ έμφαση. Τώρα μιλάμε για τελείως διαφορετικά παιχνίδια, είναι οι τελικοί του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός έχει τον πρώτο λόγο κι εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να ευχαριστηθούμε το γεγονός ότι βρισκόμαστε στους τελικούς και να το απολαύσουμε».

Πιστεύεις ότι φετινές σου εμφανίσεις είναι ένα σκαλοπάτι για να πας ακόμα πιο ψηλά; «Από την στιγμή που ήρθα στο Λαύριο δεν θεώρησα ότι είναι σκαλοπάτι για να πάω πιο ψηλά. Οι φετινές μου εμφανίσεις είναι απόρροια της σκληρής δουλειάς που έχω κάνει μέχρι τώρα. Το γεγονός ότι βγήκαμε Ευρώπη είναι καλό τόσο για μένα όσο και για το Λαύριο».

Πες μας λίγα λόγια για την Εθνική, που θα κάνει την προσπάθεια της στο Προολυμπιακό Τουρνουά αλλά και για τον Βασίλη Σπανούλη που όπως φαίνεται επιστρέφει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα: «Απ’ όσο ξέρω δεν έχουν γίνει γνωστές οι κλήσεις. Δεν ξέρω αν θα είμαι. Εύχομαι να είμαι, μακάρι να είμαι σε αυτές. Τώρα όσον αφορά για το Βασίλη Σπανούλη, τα λόγια περισσεύουν, είναι τεράστια τιμή να βρίσκεται ο Σπανούλης στην Εθνική, θεωρώ ότι μόνο κέρδη μπορούμε να εισπράξουμε από την παρουσία του».

 

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή