Διεθνή

Μουντιάλ – Πρόκριση στο 120+4′ για το Καμερούν με γκολ του Εκάμπι

Το Καμερούν με γκολ του Τόκο Εκάμπι στο 120+4' πήρε την πρόκριση για το Μουντιάλ του Κατάρ και άφησε εκτός την Αλγερία.

30.03.2022 | 09:17

Μεγάλη μάχη χθες βράδυ για ένα «χρυσό εισιτήριο» για την τελική φάση του Μουντιάλ. Η Αλγερία υποδέχθηκε σε ένα παιχνίδι «τελικό» το Καμερούν.

Οι Αλγερινοί, είχαν νικήσει πριν από λίγες μέρες με 0-1 στο Καμερούν χάρις σε γκολ του Σλιμανί στο 40′. Χθες βράδυ (29/03) η Αλγερία,  με το προβάδισμα του ενός γκολ από την πρώτη αναμέτρηση, είχε το πάνω χέρι για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τα πράγματα όμως δεν εξελίχθηκαν καλά για αυτούς. Ο Τσούπο Μότινγκ άνοιξε το σκορ για το Καμερούν στο 22′. Οι γηπεδούχοι παίζανε καλύτερα, ανεβάσανε στροφές και βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 49′ με τον Σλιμανί. Η χαρά τους δεν κράτησε πολύ, γιατί το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ με χρήση βαρ.

Το παιχνίδι έληξε 0-1 στο 90λεπτο και οδηγήθηκε στην παράταση. Στο 98′ η Αλγερία σκόραρε ξανά. Το τέρμα να ακυρώθηκε πάλι καθώς η μπάλα είχε βρει στο χέρι του Σλιμανί.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες και στο 118′ με γκολ του Τούμπα κατάφεραν να σκοράρουν, κάνοντας το 1-1 και κρατώντας την πρόκριση στα χέρια τους.

Το Καμερούν όμως φαίνεται δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο 120+4′ ο Τόκο Εκάμπι βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, «πάγωσε» την Αλγερία και έστειλε την χώρα του στην τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου του Κατάρ.

 Δείτε τις καλύτερες στιγμές της αναμέτρησης:

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Facebook, στο Twitter, στο Instagram, στο Youtube, στο TikTok.

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή