RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | ON AIR | Μιχοπούλου στον Over FM – «H Ελληνική Ρυθμική Γυμναστική έχει πολύ μέλλον, σημαντικό να γίνονται μεγάλες διοργανώσεις»

Η δόξα της ρυθμικής γυμναστικής, Ελένη Μιχοπούλου, μίλησε στον Over FM και την εκπομπή Over Action με τον Γιώργο Ουσταμανωλάκη και αναφέρθηκε στις μεγάλες διοργανώσεις που διεξάγονται στην Ελλάδα και στο πόσο σημαντικό είναι αυτό ώστε να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το άθλημα, ενώ μίλησε και για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν χώροι ώστε να γίνεται η σωστή προπόνηση των αθλητών σε όλα τα αθλήματα της γυμναστικής.

Το Aprodite Cup διεξάγεται στο κλειστό του Tae Kwon Do με τις καλύτερες αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής να βρίσκονται στη χώρα μας για να λάβουν μέρος. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο Over FM συνομίλησε με την δόξα του αθλήματος, Ελένη Μιχοπούλου.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο γεγονός ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνονται στη χώρα μας μεγάλες εκδηλώσεις, γιατί μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο το άθλημα. Όπως επίσης μίλησε για το μέλλον της Εθνικής Ανσάμπλ, αλλά και για το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις προκειμένου να προπονηθούν ακόμα και πολύ υψηλού επιπέδου αθλητές, όπως ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Μιχοπούλου

Αναλυτικά η Ελένη Μιχοπούλου μίλησε:

Για το πόσο σημαντικό είναι να γίνονται τόσο μεγάλες διοργανώσεις στην Ελλάδα;

«Είναι πολύ σημαντικό για δύο λόγους. Πρώτον γιατί είναι η τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Σε μια περίοδο θα λέγαμε εκτός σεζόν για τον τουρισμό. Το δεύτερο είναι η ευκαιρία που έχουν οι ελληνικές ομάδες και οι αθλήτριες να συμμετάσχουν σε έναν αγώνα τόσο υψηλού επιπέδου. Γιατί γίνεται με τους κανονισμούς και την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Κάτι που δίνει την ευκαιρία και σε αθλήτριες μικρές που έχουν ταλέντο και μέλλον μπροστά τους να αποκτήσουν και εμπειρία, σχεδόν με μηδενικό κόστος συμμετοχής. Το ίδιο ισχύει και για τις εθνικές μας ομάδες και για την εθνική ομάδα του ανσάμπλ.

Οπότε αυτές οι διοργανώσεις είναι σημαντικό να γίνονται. Δυστυχώς μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες η ρυθμική γυμναστική και γενικώς τα αθλήματα της γυμναστικής γιατί είμαι και στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας, δεν έχουμε μεγάλες διοργανώσεις. Αποτελούν και μια ευκαιρία για να εξοπλιστεί και η ομοσπονδία με νέο εξοπλισμό που είναι σημαντικό να υπάρχει μετά για την προπόνηση των Εθνικών ομάδων. Περάσαμε οικονομική κρίση και τώρα φτάσαμε να είμαστε σε μια άλλης μορφής οικονομική κρίση λόγω του πολέμου. Που και αυτό πάλι εμποδίζει το να έχουμε μια σωστή προετοιμασία. Άρα οι διοργανώσεις αυτές είναι μια ευκαιρία για την εξέλιξη των υποδομών, την εκπαίδευση των ατόμων της ομοσπονδίας. Με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024».

Με αφορμή αυτές τις δύο αυτές μεγάλες διοργανώσεις, βλέπετε να υπάρχει ανταπόκριση νέων κοριτσιών ώστε να θελήσουν να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο άθλημα;

«Είναι ένα κίνητρο οι μεγάλες διοργανώσεις. Η ρυθμική γυμναστική έχει πραγματικά μια τεράστια ανάπτυξη στην Ελλάδα. Πάρα πολλά σωματεία, μεγάλη συμμετοχή νεαρών κοριτσιών. Βέβαια αυτές οι διοργανώσεις είναι ένα επιπλέον κίνητρο για την ανάπτυξη του αθλήματος. Το εμπόδιο είναι ένα στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος. Οι υποδομές. Δεν υπάρχουν αίθουσες γυμναστικής στην Ελλάδα. Όπως αντίστοιχα υπάρχουν στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία, στην Ιταλία. Εμείς ήμαστε σαν τους ζητιάνους. Πηγαίνουμε στα κλειστά γυμναστήρια και κάνουμε προπόνηση σε μια γωνία. Αλλά υπομένουμε και επιμένουμε. Ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει η μέριμνα ώστε να υπάρχουν γυμναστήρια δίπλα από τα κλειστά γυμναστήρια, δηλαδή χώροι προπόνησης».

Κάναμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα… αφήσαμε!

Ήμαστε η χώρα που διοργάνωσε Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν έμειναν χώροι να εξυπηρετήσουν τουλάχιστον τα αθλήματα που έχουν φέρει πολλά μετάλλια. Να έχουμε δηλαδή και εμείς το δικό μας σπίτι στην Αθήνα. Δεν υπήρξε τέτοιος σχεδιασμός. Αθλητές όπως ο Λευτέρης Πετρούνιας να προπονούνται σε γυμναστήρια άλλης εποχής και ο εξοπλισμός της γυμναστικής είναι πανάκριβος. Αλλά δεν έχουμε ιδιαίτερους πόρους για να αγοράσουμε τον εξοπλισμό. Και αναγκάζονται να πηγαίνουν σε προπονητικά κάμπ στο εξωτερικό. Εμείς δυστυχώς δεν το έχουμε αυτό. Και χάσαμε την ευκαιρία μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν υπήρξε εθνικός σχεδιασμός. Ξέρω ότι επειδή ήμουν μέσα, υπήρχαν στελέχη που προσπάθησαν να βρουν μια λύση ώστε μετά το τέλος των αγώνων οι εγκαταστάσεις να μείνουν για να χρησιμοποιούνται».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Ελένης Μιχοπούλου παρακάτω:


vstore.gr overfm
vstore workstation



PLANET SPORTS