Super League 1

Με καλύτερη «μεταγραφή» τον Βλάνταν Μιλόγιεβιτς!

Η παρουσία του Σέρβου τεχνικού είναι εγγύηση ότι η νέα ΑΕΚ, των πολλών μεταγραφών, θα γίνει σύντομα ομοιογενές σύνολο. Γράφει Ο Γιώργος Χελάκης.

17.07.2021 | 12:45

Το πόσο πουλήθηκε ο Νεντελτσιάρου στην Κροτόνε είναι ζήτημα που αφορά την διοίκηση της Ενωσης. Το πιο πιθανό είναι πως η Ενωση δεν έβαλε στο ταμείο της λιγότερα από τις πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ που είχε δώσει πριν ένα χρόνο για να τον αγοράσει. Το σίγουρο είναι πως στη θέση του θα φέρει ένα άλλο στόπερ προσδοκώντας αυτός να είναι ο παρτενέρ του Γιώργου Τζαβέλλα στο κέντρο της άμυνας. Το ζητούμενο ήταν να ελευθερωθεί μια θέση. Τώρα αναζητείται στόπερ ποιότητας.

H AEK άρεσε στο τελευταίο φιλικό της παιχνίδι κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού. Αρεσε σε ό,τι αφορά το επιθετικό της παιχνίδι. Ο Βλάνταν Μιλόγιεβιτς θα ήθελε να δει περισσότερα πράγματα σχετικά με την συμπεριφορά της άμυνά του αλλά υτά δεν στάθηκε δυνατό. Η Λεμεσιανή ομάδα εμφανίστηκε αδύναμη επιθετικά και δεν μπόρεσε να πιέσει την Ενωση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κόουτς της Ενωσης γύρισε την ομάδα του πίσω από κάποιο σημείο και μετά στο δεύτερο ημίχρονο αλλά ο Απόλλωνας δεν μπόρεσε να την πιέσει ώστε να διαπιστωθεί η ανασταλτική ικανότητα της ΑΕΚ.

Ισως, χρειαζόταν ένα τεστ με ομάδα μεγαλύτερης δυναμικότητας. Επιθετικά η ομάδα του Μιλόγιεβιτς λειτούργησε ικανοποιητικά. Δούλεψαν κυρίως οι δυο εξτρέμ. Ο Λιβάι Γκαρσία και ο Χρήστος Αλμπάνης. Ο πρώτος παραδούλεψε. Πέτυχε δυο γκολ και έδωσε την ασίστ στον Πέτρο Μάνταλο. Υγιής και κεφάτος ο Λιβάι Γκαρσία αυτά που έκανε κόντρα στους αμυντικούς του Απόλλωνα μπορεί να τα επαναλάβει απέναντι και σε ικανότερους αμυντικούς μεταβαλλόμενος στο πιο αξιόπιστο επιθετικό όπλο του προπονητή του.

Ο Χρήστος Αλμπάνης από την πλευρά του ήταν πολύ καλός. Οτι είναι ανατροπέας το γνωρίζαμε. Αυτή τη φορά έβγαλε καλές συνεργασίες με τους συμπαίκτες του και έγινε μπελάς για τους αντίπαλους αμυντικούς που δύσκολα τον αναχαίτιζαν. Ζητούμενο παραμένει για τον ίδιο η επαφή του με τα δίχτυα. Αυτός είναι ο λόγος που μπαινοβγαίνει στην εντεκάδα της Ενωσης χωρίς μέχρι τώρα να καταφέρει να μονιμοποιηθεί. Φαίνεται όμως ότι στα μάτια του κόουτς έχει μέχρι τώρα σαφές προβάδισμα έναντι του Τάνκοβιτς.

Ο Μάνταλος κεφάτος και παραγωγικός ξέρει να συνδυάζει την οργάνωση του παιχνιδιού με το σκοράρισμα. Επειδή το παιχνίδι δεν προσφερόταν για κρίσεις γύρω από την αμυντική συμπεριφορά της Ενωσης ας μείνουμε στα κέφια του Λόπες, την ικανότητα του Γιώργου Τζαβέλα να ανοίγει το παιχνίδι από την άμυνα και την παρουσία του Μάριου Μήτογλου στο δεύτερο ημίχρονο στη θέση του Νεντελτσιάρου. Ο κόουτς Μιλόγιεβιτς έχει… σετάρει την ΑΕΚ για τα πρώτα παιχνίδια στο πλαίσιο του Κόνφερενς.

Με τις προσθήκες που ακολουθούν αναμένεται να δούμε μια ομάδα με ισορροπία στις γραμμές της και παιχνίδια από τα άκρα όπου κυριαρχούν εξτρέμ με διεισδυτικότητα. Ο Σέρβος τεχνικός , το έχει αποδείξει, μπορεί να παίρνει από τους παίκτες του το καλύτερο δυνατό και τους ομογενοποιεί σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Με βάση τα όσα έχουμε δει και ξέρουμε μέχρι τώρα θεωρώ ότι ο Βλάνταν Μιλόγιεβιτς εξακολουθεί να είναι η καλύτερη μεταγραφή της Ενωσης μέχρι τώρα…

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή