RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Europa League | Μαρτίνεθ: «Ξεχωριστή η νοοτροπία μας»

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Europa League.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε εκτός έδρας με 3-0 της Τσουκαρίτσκι και προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ στις δηλώσεις του στάθηκε στην νοοτροπία που έχουν «χτίσει» σαν ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μαρτίνεθ:

Η εικόνα του Ολυμπιακού στα τελευταία ματς είναι πολύ καλή, υπάρχει όμως ένα στοιχείο το οποίο εσείς θεωρείτε ως το σημαντικότερο;
«Να ευχαριστήσω, πρώτα απ’ όλα, το stuff, τους παίκτες μας τον κόσμο μας κι όλο το stuff για την πρόκριση. Έχουμε περάσει δύο προκριματικούς γύρους τέσσερα παιχνίδια, τρεις νίκες, μία ισοπαλία, οκτώ γκολ υπέρ μας, δύο εναντίον μας, όλα αυτά δεν είναι εύκολο.

Κυρίως, όμως, να σταθώ στη θέληση και την προσπάθεια που είχαμε για να προκριθούμε και να πετύχουμε τον στόχο μας. Είμαστε ικανοποιημένοι από τη στιγμή την οποία πρέπει να απολαύσουμε και να νιώσουμε ικανοποιημένοι με ό,τι έχουμε καταφέρει, έχουμε, όμως, δημιουργήσει μία ομάδα η οποία θέλει συνέχεια να γίνεται καλύτερη και να δουλεύει για αυτό.

Αξίζει συγχαρητήρια η ομάδα μας και οι ποδοσφαιριστές μας για αυτό και μόνο και είμαστε ευχαριστημένοι με την προσπάθεια όλων των παικτών μας και καθημερινά βελτιώνουμε την εικόνα μας. Τα καταφέραμε, δείχνοντας αρκετές από τις ικανότητές μας, αλλά, αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω μία, θα ήταν η νοοτροπία για το πως αγωνιστήκαμε, αλλά κι η νοοτροπία που έχουμε για να γινόμαστε συνεχώς καλύτερη ομάδα».

Σε ποιον βαθμό ετοιμότητας θεωρείτε πως βρίσκετε η ομάδα σας αυτήν τη στιγμή; Πόσο ακόμα θέλει για να φτάσει σε αυτό που έχετε στο μυαλό σας;
«Προφανώς, αυτό που δείχνουμε στα τελευταία παιχνίδια είναι αυτό που θα μας άρεσε να έχουμε, είναι δύσκολο να βελτιώσουμε αυτή την εικόνα. Νομίζω, όμως, πως οι ομάδες που θέλουν να είναι ανταγωνιστικές και να έχουν διάρκεια πρέπει πάντα να βελτιώνονται και να υπάρχουν πάντα εναλλακτικές.

Δεν θα βγαίνουν πάντα τα ματς με τον ίδιο τρόπο και ούτε ο αντίπαλος θα μας παίζει πάντα το ίδιο, για αυτό πρέπει να βελτιώσουμε τις ατομικές ενέργειες των παικτών, όπως την επίθεση και την άμυνά μας. Γενικότερα, να βελτιώσουμε διάφορες λεπτομέρειες. Η μέχρι τώρα εικόνα μας είναι ικανοποιητική, κάποιες ομάδες μπορεί να κάνουν χρόνια για να εμφανίσουν μία τέτοια βελτίωση, αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως θα πρέπει να επαναπαυτούμε, τα πράγματα θα γίνουν πιο απαιτητικά στη συνέχεια και θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε.

Όλα, όμως, εξαρτώνται από την καλή νοοτροπία των ποδοσφαιριστών, οι παίκτες δείχνουν μεγάλη διάθεση για να δουλέψουν και να γίνουν ένα σύνολο ανταγωνιστικό. Είναι πραγματικά μικρό το διάστημα που έχουμε καταφέρει να φτάσουμε μέχρι εδώ, όμως υπάρχουν ακόμη πράγματα που θα πρέπει να δουλέψουμε και να διορθώσουμε, δεν μπορούμε ποτέ να πούμε ότι έχουμε φτάσει στο τέλειο.

Τίποτα από όλα αυτά, όμως, δεν θα είχε συμβεί αν οι παίκτες μας, ο κόσμος μας, όλοι οι άνθρωποι της ομάδας δεν είχαν μία καλή μεταξύ τους συνεργασία και “δέσιμο”».

Οι νίκες και οι εμφανίσεις δίνουν αυτοπεποίθηση, είχατε πει ότι αισθάνεστε ως ένας σερβιτόρος που προσπαθεί να κρατήσει όλα τα πιάτα στον αέρα, τώρα θεωρείτε πως το κάνετε αυτό με μεγαλύτερη ασφάλεια;

«Η πρόκριση δεν μετράει αυτήν τη στιγμή γιατί η σεζόν τώρα αρχίζει. Οπότε, αυτό θα μπορούμε να το πούμε στο τέλος της χρονιάς, σίγουρα μας δίνει χρόνο η πρόκριση. Ξεκινά ένας “μαραθώνιος”, αλλά, επειδή έχουμε δείξει μία καλή εικόνα τώρα, δεν πάει να πει ότι τελείωσαν όλα. Έχουμε πει ότι πρέπει να έχουμε έναν συναισθηματικό έλεγχο, θα υπάρχουν πολλές στιγμές μέσα στη χρονιά θετικές ή αρνητικές.

Καμία ομάδα δεν “χτίζεται” στο 100% σε δύο μήνες, είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά είμαστε ακόμη στην αρχή. Πάντα θα έχουμε την πρόθεση, αλλά πάντα θα υπάρχει και το κίνητρο να πετύχουμε κάτι καλύτερο. Στο τέλος της χρονιάς θα μπορούμε να δούμε τι έχουμε πετύχει».

Η γνώμη σας για την Τσουκαρίτσκι; Επίσης θεωρείτε πως οι αγώνες αυτοί θα λειτουργήσουν θετικά για την Τσουκαρίτσκι που έπαιξε με τον Ολυμπιακό που όλοι ξέρουν ότι είναι ομάδα Champions League;

Εδώ είναι μία ευρωπαϊκή διοργάνωση κι όλοι οι αγώνες σε αυτήν είναι δύσκολοι κι οι ομάδες είναι καλές. Στο ποδόσφαιρο, που παίζεται με τα πόδια, τα πάντα κρίνονται σε μία λεπτομέρεια, σε ένα δοκάρι, μία χαμένη ευκαιρία, όλα κάνουν τη διαφορά. Είναι σημαντικό για όλες τις ομάδες να μαθαίνουν από τα παιχνίδια που δίνουν.
Τα ματς με την Τσουκαρίτσκι δεν ήταν καθόλου εύκολα για εμάς, πάντα σεβόμασταν τον αντίπαλο και παίξαμε με μεγάλη προσοχή. Είναι αλήθεια, όμως, πως το επίπεδο ποδοσφαίρου που έπαιξε ο Ολυμπιακός ήταν υψηλό και ήταν δύσκολο για κάποιον αντίπαλο, οπότε κι αξίζαμε τις νίκες».

 

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Facebook στο Twitter στο Instagram στο Youtube στο TikTok.

 


vstore.gr overfm
vstore workstationPLANET SPORTS