Ligue 1

Λυών – Μαρσέιγ: Οι γαλλικές αρχές εξετάζουν επιβολή αποκλεισμών σε οπαδούς και γήπεδα

Οι υπουργοί Εσωτερικών και Αθλητισμού της Γαλλίας συναντήθηκαν με αφορμή την οπαδική βία

23.11.2021 | 18:40

Με αφορμή το τελευταίο ξέσπασμα οπαδικής βίας, στα γαλλικά γήπεδα και το επεισόδιο με το χτύπημα στο κεφάλι του Ντιμίτρι Παγιέ, με μπουκάλι, στο ντέρμπι Λυών – Μαρσέιγ συναντήθηκαν ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν, με την υπουργό Αθλητισμού, Ροξάνα Μαρασινεάνου. Αποφασίστηκε πως η Γαλλία θα πρέπει επειγόντως να ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στα γήπεδα ποδοσφαίρου της.

Ο Νταρμανέν δήλωσε ότι οι γαλλικές αρχές θα εξετάσουν μέτρα όπως η επιβολή αποκλεισμών σε οπαδούς και γήπεδα, η ύπαρξη περισσότερων καμερών παρακολούθησης γύρω από τα γήπεδα και θα διευκρινιστεί ποιος θα έχει την εξουσία να ακυρώνει αγώνες σε περίπτωση οπαδικής βίας.

Η συνάντηση έγινε με αφορμή, τη διακοπή του κυριακάτικου αγώνα της μεταξύ της Λυών και της Μαρσέιγ, καθώς ένας φίλαθλος πέταξε και χτύπησε με μπουκάλι τον Ντιμίτρι Παγιέ, στο κεφάλι.

Η πειθαρχική επιτροπή του γαλλικού πρωταθλήματος (LFP) ανακοίνωσε χθες ότι η Λυών θα δώσει τον πρώτο αγώνα της, εντός έδρας στη Ligue 1 «κεκλεισμένων των θυρών», μέχρι να υπάρξει απόφαση για το περιστατικό, μετά την έρευνα, στις 8 Δεκεμβρίου,.

«Πρέπει να καταλήξουμε σε συμπεράσματα για να βεβαιωθούμε ότι μπορούμε να αποτρέψουμε τέτοια γεγονότα να συμβούν ξανά, ώστε το ποδόσφαιρο να παραμείνει ένα δημοφιλές άθλημα» τόνισε στους δημοσιογράφους, ο Νταρμανέν.

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή