Άλλα ΣΠΟΡ

Ξιφασκία: Ιστορικός θρίαμβος στη σπάθη για τα ελληνικά χρώματα [pic]

Δέσποινα Γεωργιάδου και Δώρα Γκουντούρα έκαναν το (1-2) στο Γκραν Πρι της Ορλεάνης.

14.11.2021 | 10:46

Ιστορικές στιγμές για την ελληνική ξιφασκία στην Ορλεάνη. Δώρα Γκουντούρα και Δέσποινα Γεωργιάδου συμμετείχαν στο Γκραν Πρι της Ορλεάνης (μέρος της σειράς του Παγκόσμιου Κυπέλλου της Ξιφασκίας – Fencing World Cup) στη σπάθη και πέτυχαν έναν ιστορικό θρίαμβο. Για πρώτη φορά δύο Ελληνίδες προκρίθηκαν στον τελικό ενός τόσου μεγάλου event!

Νικήτρια στον τελικό αναδείχθηκε η αθλήτρια του Παναθηναϊκού που επικράτησε της Γκούντούρα με μόλις ένα χτύπημα διαφορά (15-14), ολοκληρώνοντας έτσι τη φανταστική της πορεία, με τον καλύτερο τρόπο.

Αναλυτικά μετά την εξαιρετική της παρουσία στην κατατακτήρια φάση των ομίλων, η Δέσποινα Γεωργιάδου ξεκίνησε τη φάση των νοκ αουτ με νίκη επί της Ρωσίδας, Αναστάζια Μπασενόβα με 15-13, συνέχισε με εύκολη νίκη επί της Αμερικανίδας Αν Ελίζαμπεθ Στόουν με 15-7 και στις «16» νίκησε την Κορεάτισσα Σουγεόν Τσόι με 15-9.

Στα προημιτελικά απέκλεισε την Ουγγαρέζα Λίζα Πουστσάι με 15-13 και αμέσως μετά τη Ρωσίδα Σβετλάνα Σεβέλεβα με 15-12, για να βρεθεί στον τελικό απέναντι στην παλιά γνώριμη της και αντίπαλο στα πανελλήνια πρωταθλήματα με τα χρώματα της ΑΕΚ, Δώρα Γκουντούρα.

Από την πλευρά της η Γκουντούρα στο δρόμο για τον τελικό ξεκίνησε από τις «64», όπου επικράτησε 15-13 της Μεξικανής Χουλιέτα Τολέδο, ενώ αμέσως μετά απέκλεισε την Πολωνή Μαλγκορζάτα Κοζάκτσουκ με 15-8.

Στη φάση των «16» νίκησε 15-12 την Κορεάτισσα Τζεονγκμι Κιμ και προκρίθηκε στα ημιτελικά επικρατώντας της Γαλλίδας, Μανόν Απιθί-Μπρουνέτ με 15-9. Εκεί νίκησε μία ακόμη Κορεάτισσα την Τζίσου Γιουν με 15-12.

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή