RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Super League 2 | Κούγιας: «Ο Ηρακλής κινδυνεύει με υποβιβασμό αν δεν πληρώσει τον Μάρα»

Ο Αλέξης Κούγιας παραχώρησε συνέντευξη στο «Metropolis» μετά την απόφασή του να αποσύρει το ενδιαφέρον του για τον Ηρακλή.

Ο Αλέξης Κούγιας παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis» μετά την απόφασή του να αποσύρει το ενδιαφέρον του για τις μετοχές του Ηρακλή και αποκάλυψε πως ο σύλλογος κινδυνεύει με υποβιβασμό αν δεν πληρώσει τον Μπόγνταν Μάρα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας:

«Εμείς με τον κύριο Παπαδόπουλο είμαστε μαζί. Ήταν δική του πρόθεση να βοηθήσω τον Ηρακλή. Εγώ μάλιστα έχω αφιερώσει τα τελευταία βράδια μου να κάνω συναντήσεις και με μέλη του γυμναστικού συλλόγου. Πήγα επίσης στην Τρίγλια, κάναμε συνάντηση στην Μίκρα. Βρεθήκαμε προ αδιεξόδου. Είναι αδύνατον να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μετά τις αποφάσεις του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ. Οι άλλες ΠΑΕ έχουν τεράστια έσοδα, η ΑΕΚ, ο Άρης, ο ΟΦΗ. Οι δυσκολίες είναι για τον Ηρακλή, τον Πανιώνιο που δεν έχουν έσοδα. Ο κ. Παναγόπουλος μου απέστειλε μία κατάσταση με απαιτήσεις του πελάτη του που ανέρχονται σε 1 εκατ. Ευρώ. Επικοινώνησα με τον κ. Ζελελίδη που έχει 10 πελάτες που ζητούν επίσης χρήματα.
Ο Ηρακλής με έσοδα 200.000 ευρώ τον χρόνο εφόσον ανακοινωθεί η ίδια πολιτική στα έσοδα από την τηλεόραση και το στοίχημα για την νέα σεζόν δεν θα έχει καμία τύχη. Είναι αδύνατον να κρατήσεις μία ομάδα ανταγωνιστική. Φανταστείτε 20 πρώην παίκτες σαν τον Μάρα που ζητούν χρήματα από τον Ηρακλή επειδή αγωνίστηκαν σε αυτή την ομάδα πριν από χρόνια. Και με διακανονισμό θα απαιτείται ένα ποσό 200.000 ευρώ μηνιαίως και αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν.
Εμείς είμαστε φορολογούμενοι πολίτες. Δεν κάνουμε λαθρεμπόριο πετρελαίου, όπλων ή ναρκωτικών. Εάν βάλουμε 4 εκατομμύρια ευρώ όλοι μας θα πρέπει να βάλουμε και άλλα 4 για την εφορία. Μόνο με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται ένα κεφάλαιο για να πληρωθούν παλαιές αμαρτίες. Και πάλι θα πρέπει να διαθέσουμε επιπλέον χρήματα για την δημιουργία μίας ισχυρής ομάδας.
Ο ΟΦΗ έχει έσοδα 5 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Η ΑΕΚ έχει πάνω από 30 εκατ. ευρώ έσοδα. Ο Άρης έχει πάνω από 15 εκατ. ευρώ έσοδα. Εμείς πως θα το κάνουμε αυτό; Θα πουλήσουμε τα σπίτια μας; Η θα πουλήσει το εργοστάσιο ο κ. Ευγενίου; Μία χιονοστιβάδα χρεών απειλούν τον Ηρακλή. Εμείς αδυνατούμε να πληρώσουμε. Το τραγικό είναι ότι ο Ηρακλής δεν μπορεί να ιδρύσει ποτέ ποδοσφαιρική ομάδα. Εκτός και αν ξεκινήσει από την β΄ τοπική κατηγορία και μόλις φθάσει σε επαγγελματική κατηγορία εκεί θα πρέπει να πληρώσει εκ νέου κάθε παίκτη. Ακόμη και εκατομμυριούχος εάν έρθει στον Ηρακλή, τότε θα πέσουν όλοι πάνω του για να πάρουν τα χρήματα.
Ο Ηρακλής είναι ο μόνιμα αδικούμενος. Διαχρονικά. Ο Ηρακλής ή δεν πρόκειται ποτέ να ιδρύσει ομάδα ή θα πρέπει εάν κάποιος αναλάβει, να πληρώσει 5 εκατομμύρια για τους παίκτες και την εφορία. Συν την ομάδα που θα πρέπει να ενισχύσει για να κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Η καταστροφή του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ηρακλή, συμπαρασύρει και τον γυμναστικό σύλλογο.
Η απόφαση του δικαστηρίου δεν μπορεί να δικαιολογηθεί πρακτικά. Είναι νομικά άστοχες αποφάσεις. Θα γίνει μία επίσκεψη στον Γεραπετρίτη. Έχω μία καλή σχέση. Μόνο με μία νομοθετική ρύθμιση σε λογικά πλαίσια και χωρίς να χάσουν χρήματα οι παίκτες που έχουν λαμβάνειν, μπορεί να βρεθεί λύση.

Τα χρέη του, ο Τομ Παπαδόπουλος τα έχει πληρώσει. Για τα υπόλοιπα χρέη προηγούμενων προέδρων υπάρχει το πρόβλημα. Δυστυχώς δεν βλέπω λύση αυτή την στιγμή. Η ομάδα την φετινή σεζόν σε τρεις εβδομάδες κινδυνεύει με υποβιβασμό εάν δεν πληρώσει τον Μάρα.
Χθες ο κ. Ευγενίου παρέδωσε τις μετοχές στον κ. Θέο. Και δικαιολογημένα ο άνθρωπος που είναι νοικοκύρης και τεράστιος βιομήχανος. Τα συνολικά έσοδα του Ηρακλή από διαρκείας και ελεύθερα δεν ξεπερνούν τις 80.000 ευρώ. Ο κάθε αγώνας στο Καυτανζόγλειο κοστίζει 2500 ευρώ. Με τέσσερις πινακίδες διαφημιστικές και χωρίς χορηγίες στην φανέλα. Η απαξίωση του Ηρακλή είναι πρωτοφανής μετά την έξοδο του Πέτρου Θεοδωρίδη και εμού.
Μόνο εάν υπάρξει μία νέα νομοθετική ρύθμιση, τότε θα προκύψει λύση για τον Ηρακλή. Το πρόβλημα είναι όμως πόσοι παίκτες διεκδικούν χρήματα; Αυτό κανείς δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα. Μιλάμε για μία τρέλα που δεν έχει προηγούμενο. Πως να κρατήσεις αυτή την ομάδα, όταν υπάρχουν τόσα χρέη από πίσω; Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου»

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Facebook στο Twitter στο Instagram στο Youtube στο TikTok.

 


vstore.gr overfm
vstore workstationPLANET SPORTS