Κορονοϊός - Σε ισχύ το μίνι lockdown στο Ηράκλειο [vid] | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

Over ημίχρονο, Under τελικό - Με την ομάδα του koubanezos.gr

overfm.gr | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Κορονοϊός – Σε ισχύ το μίνι lockdown στο Ηράκλειο [vid]

Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας, τέλος η μουσική στην εστίαση, τα μέτρα που ισχύουν. Σε ισχύ το μίνι «lockdown» στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Από σήμερα Τετάρτη (11/08) στις 06:00 το πρωί, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης, ισχύουν ειδικά, τοπικού χαρακτήρα μέτρα για τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού. Τα μέτρα περιλαμβάνουν απαγόρευση της κυκλοφορίας τις νυχτερινές ώρες, άλλα και της μουσικής στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.Μιλάμε για μέτρα… Μυκόνου, που στις 5 Αυγούστου είχαν ανακοινωθεί, επίσης, για τη Ζάκυνθο και τα Χανιά. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του dikaiologitika.gr, την Τρίτη (10/08) ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 275 νέα κρούσματα στον νομό Ηρακλείου και 554 συνολικά στην Κρήτη.

Τα μέτρα που ισχύουν

Πιο αναλυτικά, όπως ανακοινώθηκε την Τρίτη από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ύστερα από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοΐου Covid-19, η κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών, τοπικού χαρακτήρα μέτρων για την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης, η οποία και μεταφέρεται στο κόκκινο (επίπεδο 4) λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Συγκεκριμένα, από σήμερα, 11 Αυγούστου, στις 06:00 το πρωί ισχύουν τα κάτωθι:

• Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
• Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι την Τρίτη 17 Αυγούστου και θα αξιολογηθούν εκ νέου από την Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

PLANET SPORTS