RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Χρηστικά | Κερνάω κέφι κερνάω «δουλειά»

Ο ρόλος του ασφαλιστή είναι να βοηθάει ανθρώπους που τον εμπιστεύονται, τη στιγμή που κανείς άλλος δε μπορεί να το κάνει. Γράφει ο Βασίλης Μουντάκης.

Αναφερόμενος στη δύναμη του επαγγέλματος ο Φρόυντ λέει: «Οι δυο θεμέλιοι λίθοι της ευτυχίας: Αγάπη και Δουλειά». Ποια δουλειά όμως, μια ό,τι να είναι, για να κερδίζουμε χρήματα για να ζούμε και να χαρακτηριζόμαστε απλά εργαζόμενοι και όχι άνεργοι οι τεμπέληδες;

Σε καμία περίπτωση η διαπίστωση του αυστριακού ψυχολόγου, δε σημαίνει αυτό. Σαφώς το επάγγελμα και η απόφαση να το ακολουθήσω και να είμαι ευτυχισμένος για αυτό σημαίνει απλά: «Κάνε τη δουλειά σου χόμπι κ δεν θα χρειαστεί να δουλέψεις ΠΟΤΕ..!»

Πολλοί με ρωτούν τι δουλειά κάνω… κι εγώ απαντώ, πως ΔΕΝ δουλεύω! Κάνω αυτό που μου αρέσει, αυτό που αγαπώ και το γουστάρω. Δεν έχω αφεντικά, προϊσταμένους, ωράρια… ΚΑΝΩ ΤΟ ΚΕΦΙ ΜΟΥ… γιατί για μένα η δουλειά αυτή είναι χόμπι!

Άλλοι με ρωτούν αν βγάζω πολλά χρήματα… τους απαντώ πως τα πολλά ή τα λίγα είναι καθαρά υποκειμενικό ζήτημα.  Ζω καλά, δεν ξοδεύω πολλά σε περιττά και το μεγαλύτερο μέρος το επενδύω στο χόμπι μου. Βοηθώ τους ανθρώπους που με εμπιστεύονται, τη στιγμή που κανείς άλλος δε μπορεί να το κάνει. Είμαι δίπλα στον άνθρωπο, στη χαρά και στη λύπη. Στο γάμο του, στη γέννηση του παιδιού του, στη αγορά του σπιτιού, του αυτοκινήτου του, τη στιγμή που ανοίγει τη νέα του επιχείρηση.

Στις χαρές του είναι πολλοί και περνώ απαρατήρητος και έτσι πρέπει. Αλλά προπαντός στη λύπη, στον πόνο, στη θλίψη του, στη ζημιά, στη καταστροφή τότε είμαι ο πλέον σημαντικός, οι άλλοι, γνωστοί, φίλοι και συγγενείς του δίνουν ευχές, εγώ εκείνη τη στιγμή του προσφέρω ασφάλεια, αξιοπρέπεια, χρήματα, δύναμη, ανακούφιση, ζωή, αγάπη. Μοναδικά συναισθήματα τη δύσκολη στιγμή.

Αρρώστια, θάνατος, ανικανότητα, φωτιά, σεισμός, πλημμύρα, κλοπή, ατύχημα κ.α. Καθημερινά φαινόμενα που δε θα σταματήσουν ποτέ. Για αυτό το λόγο αλλά και για πολλούς άλλους η δουλειά μας είναι μοναδική, διαχρονική και αναντικατάστατη. Ο ρόλος μας μοναδικός και η ΑΞΙΑ μας ανεκτίμητη.

1 ΑΧΙΑ

Η ιδέα της συνεργασίας της δύναμης και της εμπιστοσύνης. «Ό,τι συλλάβει το ανθρώπινο μυαλό μπορεί και να το υλοποιήσει, αρκεί να μην εγκαταλείψει ποτέ την προσπάθεια!». Μετά από μια 26χρονη επιτυχημένη καριέρα αποκλειστικά σε μία Ασφαλιστική εταιρία, πήρα τη μεγάλη απόφαση. ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Όταν ξεκίνησε, να υλοποιείται αυτή η ιδέα, πριν 7 χρόνια περίπου, πολλοί λίγοι πίστεψαν ότι θα πετύχει.

Όσοι πίστεψαν κι έδωσαν στην ιδέα σάρκα, δεν είχαν ως σκοπό τους τα χρήματα. Ο βασικός άξονας των ενεργειών τους ήταν η ΠΡΟΣΦΟΡΑ στον άνθρωπο, που σήμερα δοκιμάζεται σκληρά. Σε μια εποχή λοιπόν, που ξέρει μόνο να παίρνει κι όχι να δίνει, σ΄ έναν κόσμο που ζαλισμένος αναζητά διεξόδους, οι ενέργειες μας εστίασαν στην αξιοπρέπεια, που δεν πρέπει να χαθεί από την ανθρώπινη φύση.

Μουντάκης

Το μήνυμα

Τι είναι η 1η ΑΧΙΑ; Είναι «ΈΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ». Ποιος είναι ο στόχος της; Θέλουμε να κάνουμε τη «διαφορά» στη Διαμεσολάβηση. Δηλαδή, οι συνεργάτες να έχουν πολλές Ασφαλιστικές γνώσεις, να είναι συνεχώς κοντά στο πελάτη, να μιλούν παντού για τα οφέλη της ασφάλισης και βασικά να εξυπηρετούν τα συμφέροντα του πελάτη και όχι της εταιρίας…

ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ μόνο αυτός μπορεί να μας προσλάβει ή να μας απολύσει, γι’ αυτό και πρέπει να έχει το σωστό πρόγραμμα, την ιδανική κάλυψη, στη σωστή τιμή και σε φερέγγυα ασφαλιστική εταιρία.

Επιδίωξή μας είναι να μας συστήνουν οι πελάτες μας και να μιλούν για εμάς. Τον υλοποιούμε γνωρίζοντας το νόμο της αγοράς, που λέει, πως καμιά Ασφαλιστική δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ καλή σε όλα. Έτσι, κάνουμε χρήση του δικαιώματος της επιλογής και της σύνθεσης. Παράλληλα διατηρούμε ξεκάθαρες σχέσεις με τις ασφαλιστικές εταιρίες, που συνεργαζόμαστε. Απαιτώντας σεβασμό και άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα των πελατών μας.

Ο στόχος

Να γίνουμε η Μπαρτσελόνα της διαμεσολάβησης… Θέλουμε να ξεχωρίζουμε όχι για τις Χαμηλές τιμές, αλλά για τη μεγάλη Αξία μας. Επιδιώκουμε πάντα να είμαστε άμεσοι, ειλικρινείς, ξεκάθαροι, απαραίτητοι και διαθέσιμοι. Να είμαστε δηλαδή σωστοί επαγγελματίες και δυνατή ομάδα με κοινή κουλτούρα: την καλύτερη εξυπηρέτηση του πελάτη. Με Ήθος, με Πάθος, με Φιλότιμο και σκληρή δουλειά.

Η ομάδα – Οι άνθρωποι

Είμαι πολύ τυχερός γιατί έχω 70 άξιους, έντιμους και ικανούς Συνεργάτες! Είμαι πολύ περήφανος και καμαρώνω γι’ αυτούς! Δίνω στους συνεργάτες μου το χώρο τους και το χρόνο τους, την ελευθερία κινήσεων και έκφρασης και την εμπιστοσύνη, που δικαιούνται. Αφήνω όλα τα λουλούδια ν’ ανθίσουν!

Χρέος μου να μεταλαμπαδεύσω στον ενθουσιασμό, το πάθος, τη θετική σκέψη και την αισιοδοξία μου, γιατί εμείς συνηθίζουμε σε κάθε πρόβλημα να ψάχνουμε τη ΛΥΣΗ και όχι σε κάθε λύση να ψάχνουμε το πρόβλημα.

Οι πετυχημένες επιχειρήσεις έχουν ανάγκη από 4 τύπους ανθρώπων:

– τον άνθρωπο της ΣΚΕΨΗΣ

– τον άνθρωπο της ΔΡΑΣΗΣ

– τον άνθρωπο της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

– τον άνθρωπο της ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ.

Όλοι οι δικοί μου άνθρωποι είναι ο καθένας και τα τέσσερα μαζί. Άρα, δεν είμαστε 70 είμαστε 200 και το σπουδαιότερο όλων είναι ότι ξέρουμε πως θα τα καταφέρουμε! Σύντομα θα γίνουμε 100 και 200, το πιστεύω, θα το προσπαθήσω, θα τα καταφέρω.

Οι απορίες

– Μπαμπά, ακόμα δεν τέλειωσες τη δουλειά σου; με ρωτά συχνά με παράπονο ο 16χρονος γιος μου.

– Η δουλειά μου θα τελειώσει μόλις καταλάβω ότι έχουν ασφαλιστεί όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ! του απαντώ.

– Πότε θα καταφέρεις να τους ασφαλίσεις όλους; συνεχίζει να ρωτάει.

– …μην τον ακούς δε θα καταφέρει ποτέ, θα πεθάνει και θα έχουν μείνει πολλοί ανασφάλιστοι και ειδικά τώρα που δεν έχουν λεφτά. Απαντά η 22χρονη κόρη μου, πριν προλάβω εγώ να εξηγήσω.

– …Εάν δεν τα καταφέρω, να συνεχίσετε εσείς την προσπάθεια, δημιουργώντας πιο έξυπνα πράγματα και πιο αποδοτικά.

– Τι κάνεις μπαμπά, τι πουλάς, τι είναι η ασφάλεια; κ.λπ.

– Η ασφάλεια είναι ΑΓΑΠΗ, είναι ΖΩΗ! Η ασφάλεια είναι ΗΡΕΜΙΑ, είναι ΥΓΕΙΑ! Η ασφάλεια είναι ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ, είναι ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ!

– Δηλαδή; με ρωτά γεμάτος απορία.

– Η ασφάλεια είναι χρήματα, η ασφάλεια είναι σοκολάτες, είναι τα ρούχα και τα παπούτσια που φοράς.

– Αλέξανδρε, ασφάλεια είναι ο μπαμπάς σου! απαντά η κόρη μου, που παρακολουθεί όλη τη συζήτηση.

– Τελικά ασφάλεια είναι ο μπαμπάς, η μαμά, η οικογένεια!

Η πρόσκληση

Κλείνω λοιπόν την κουβέντα μου μαζί σας, με την πιο γνωστή ρήση του Νίκου Καζαντζάκη: «Δεν ελπίζω τίποτα, Δεν φοβάμαι τίποτα, είμαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ»! Εάν κι εσείς νιώθετε έτσι, ελάτε να γνωριστούμε, κερνάω καφέ και τσικουδιά, κερνάω διάθεση και κέφι, κερνάω ΔΟΥΛΕΙΑ. Όποιος πιστεύει στον εαυτό του, εγώ είμαι και θα είμαι πάντα πλάι του…

Κλείνοντας αυτό το κάλεσμα θα ήθελα για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τον OVERFM για τη φιλοξενία των άρθρων μου αλλά και την ραδιοφωνική μας εκπομπή «Τα γκολ και τα φάουλ της Ασφαλιστικής Αγοράς», κάθε Κυριακή 3μμ. Σημειωτέον είναι μοναδική εκπομπή του είδους. Μπράβο στον OVER FM 104,9. Πάντα πρωτοπόρος, ανοίγει δρόμους και ορίζοντες στους νέους ανθρώπους να εκφραστούν και να δημιουργήσουν.


vstore.gr overfm
vstore workstationPLANET SPORTS