Αυτοκίνητο

Κέρδισε Corvette, αλλά δεν είχαν να του δώσουν

Aπιστευτό περιστατικό στην Αμερική.

21.01.2021 | 13:38

Αγόρασες λαχνούς για μια λοταρία με έπαθλο 250.000 δολάρια και μία Chevrolet Corvette C8. Με χαρά βλέπεις ότι είσαι ο νικητής, οπότε πας να παραλάβεις τα έπαθλά σου. Όμως σε πληροφορούν ότι το αυτοκίνητο δεν υπάρχει και αυτό δεν προβλέπεται να αλλάξει σύντομα.

Αυτή είναι συνοπτικά η ιστορία του Ντάνις Κάλερ από την Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Κάλερ είχε αγοράσει λαχνούς από μια λοταρία. Τα έπαθλα για το νικητή ήταν δύο. 250.000 δολάρια και μία Chevrolet Corvette C8.

Όταν αναδείχθηκε νικητής, λοιπόν, θέλησε να παραλάβει τα έπαθλα. Οι 250.000 δολάρια υπήρχαν και του παραδόθηκαν. Όμως το ίδιο δεν ισχύει για την Corvette.

Η τελευταία έκδοση του αμερικανικού supercar γνωρίζει πολύ μεγάλη επιτυχία, με αποτέλεσμα η διαθεσιμότητα να είναι πολύ χαμηλή. Έτσι, όποιος θέλει να αγοράσει μία πολλές φορές χρειάζεται να περιμένει αρκετούς μήνες. Εναλλακτικά, μπορεί να αγοράσει κάποια από ανθρώπους που έχουν ήδη παραλάβει τις δικές τους, με την ανάλογη οικονομική επιβάρυνση.

Αυτές είναι οι επιλογές που έχει και ο Κάλερ. Οι διοργανωτές της λοταρίας δεν είχαν φροντίσει να κλείσουν μία Corvette από νωρίς. Από ό,τι φαίνεται δε γνώριζαν το πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα του αυτοκινήτου, καθώς υπολόγιζαν ότι θα πάνε απλά σε μια αντιπροσωπεία να πάρουν μία.

Η μοναδική λύση που βρέθηκε για να πάρει ο Κάλερ την Corvette άμεσα, είναι να την πάρει από μια αντιπροσωπεία σε άλλη Πολιτεία. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση καλείται να πληρώσει 10.000 δολάρια επιπλέον. Μάλιστα, αυτά τα χρήματα δεν του τα καλύπτουν οι διοργανωτές της λοταρίας, αλλά καλείται να τα βάλει από τα κέρδη του. Μπορεί να μην είναι μεγάλο το ποσό μπροστά στις 250.000 δολάρια που κέρδισε, όμως ο ίδιος δε θέλει να κάνει κάτι τέτοιο.

Η εναλλακτική που έχει είναι να παραγγείλει μία Corvette στο τρίτο τρίμηνο του 2021. Αυτό σημαίνει ότι η ημερομηνία παραλαβής μεταφέρεται αρκετούς μήνες αργότερα, χωρίς κανείς να ξέρει πότε θα την πάρει στα χέρια του, τελικά.

Αναμενόμενα ο Κάλερ έχει προσλάβει δικηγόρους για να αναλάβουν την υπόθεση. Άλλωστε, όλο αυτό το μπέρδεμα οφείλεται σε εκείνους.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η ιστορία.

Πηγή: Motori.gr

Ετικέτες

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή