RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Κογκαλίδης | ΚΕΔ: Η μελωδία της παρακμής

Αν κάτι πρέπει να ξηλωθεί την επόμενη μέρα των εκλογών της ΕΟΚ είναι η άθλια ΚΕΔ, η οποία αποτελεί… βόμβα στα θεμέλια του αθλήματος. Γράφει ο Γιώργος Κογκαλίδης

Όποιος αναλάβει τα ηνία της Ομοσπονδίας, στη μετά Βασιλακόπουλο εποχή, θα έχει πιο δύσκολο έργο από αυτό του… Ηρακλή, όταν κλήθηκε να καθαρίσει την κόπρο του Αυγεία. Από πού να αρχίσει και πού να τελειώσει, καθώς η πλήρης διάλυση της ΕΟΚ είναι δεδομένη κι ορατή δια γυμνού οφθαλμού. Με σιγουριά, μια από τις πρώτες ενέργειες πρέπει να είναι η διάλυση κι ανασύνταξη της ΚΕΔ.

Γράψαμε για τους εκλεκτούς του Βασιλακόπουλου, που διαλύουν το ελληνικό μπάσκετ. Αποτέλεσμα; Τουλάχιστον άλλαξαν οι διαιτητές του αγώνα Ο.Α. Χανίων – ΕΦΑΟ Ζωγράφου. Αντί των Αργυρούδη – Καλογριά, που είχαν διευθύνει το προηγούμενο ματς του Ζωγράφου, τοποθετήθηκαν η Γεράνιος – Χριστοδουλάκης – Γαρίνη, οπότε μάλλον πρέπει να μας στείλουν ένα… σοκολατένιο αυγό κι ένα τσουρέκι (ένεκα των ημερών), που τους προστατεύσαμε από μια γκάφα ολκής. Κι εμείς, ως αντάλλαγμα, προσφέρουμε ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα εκμάθησης του excel, ώστε -όσο είναι στη θέση τους- να μην γίνονται ρεζίλι.

Δεν άλλαξαν τον Ανδρικόπουλο, ο οποίος ήταν αυτός που τη βολή του Βασιλόπουλου (στον αγώνα Περιστέρι – Λάρισα) τη μέτρησε για δυο. Επέμενε, αν και φάνηκε και δια ζώσης ότι μετρούσε για 1, καθώς η μπάλα ήταν μισή μέσα. Δεν πήγε ούτε στο instant replay, να το δει δεύτερη φορά. Αποτέλεσμα η επανάληψη του αγώνα και βάσει κανονισμού πρέπει να τιμωρηθεί (όπως κι οι άλλοι δύο) με 75 μέρες αποκλεισμό από τους αγώνες. Σφύριξε κανονικά (όχι και με τον νόμο) στο παιχνίδι Ψυχικό – Ολυμπιακός.

Για την έγγραφη επίπληξη στον σύνδεσμο της Θεσσαλονίκης, επειδή τάχα μου δεν ειδοποίησε τον Στέλιο Συμεωνίδη να καταθέσει (θέμα που αναδείξαμε με τίτλο «ντρέπεται και η ντροπή») δήλωση μη ενεργείας, γεγονός που τον καθιστά έκπτωτο από την ΚΕΔ/ΕΟΚ, ούτε κουβέντα. Έχει σταματήσει κι η εκπομπή «οικογενειακές ιστορίες», όπου θα μπορούσε να γίνει σπουδαίο επεισόδιο το πώς ο υιός δεν ειδοποίησε τον πατέρα. Κανείς δεν είδε, δεν άκουσε και δεν είπε τίποτα (δείτε και την κεντρική φωτογραφία και θα καταλάβετε).

Συνεχίζουμε τα έργα και τις ημέρες της ΚΕΔ. Σύμφωνα με τον κανονισμό διαιτησίας «… ασυμβίβαστη επίσης είναι η ιδιότητα των μελών της ΚΕΔ με την ιδιότητα του μέλους οργάνου διοίκησης της ΕΟΚ, ή Αθλητικής Ένωσης και Τοπικής Επιτροπής, της ΟΔΚΕ και των Συνδέσμων Διαιτητών, αθλητικού σωματείου, ΤΑΚ ή ΚΑΕ, καθώς και με τους διατηρούντες Πρακτορείο Προγνωστικών Αθλητικών Αγώνων ή εμπορίας αθλητικών ειδών».

Η ΚΕΔ/ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ δεν είναι επιτροπή της Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου; Όπως θα δείτε αν πατήσετε εδώ, στην επίσημη ιστοσελίδα της ως Επιτροπή της αναγράφεται, γιατί αυτό είναι. Παρατηρήσατε ποιος είναι πρόεδρος; Ναι, είναι ο ίδιος Κυριάκος Ταβουλαρέας, που είναι μέλος της ΚΕΔ/ΕΟΚ. Σε δύο ΚΕΔ ο Καλαματιανός παράγοντας διαιτησίας.

Δεν υπάρχουν άλλοι πρώην διαιτητές, που να μπορούν να «τρέξουν» την τοπική ΚΕΔ; Ή μήπως ήταν κανένας σπουδαίος διαιτητής ο Κυριάκος, ώστε να συντρέχουν λόγοι να βρίσκεται σε δύο Κεντρικές Επιτροπές, για να μεταφέρει την τεράστια εμπειρία του;

Γελάνε και τα τσιμέντα, ντρέπεται και η ντροπή, με όσα συμβαίνουν στην ελληνική διαιτησία. Βεβαίως, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έχει πει ξεκάθαρα ότι δεν ασχολείται με τη διαιτησία. Πάντως, για άνθρωπο που δεν ασχολείται με τον χώρο, ήταν ιδιαιτέρως εκνευρισμένος όταν διάβασε τα δημοσιεύματά μας κι οι φωνές του προς τα μέλη της ΚΕΔ (με τα οποία ουδεμία σχέση κι επαφή έχει) ακούστηκαν μέχρι τα πέριξ.

Αν νομίζετε ότι είναι μόνο αυτά που (περι)γράφουμε, είσαστε γελασμένοι. Καθημερινά γίνονται σημεία και τέρατα, αλλά ουδείς ασχολείται. Γιατί, βλέπετε, αν δεν είναι ντέρμπι «αιωνίων», να πέσουν όλα τα φώτα πάνω στους «γκρίζους» (όχι ότι σκιάζονται), ελάχιστοι αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει και γρήγορα ξεθυμαίνουν οι διαμαρτυρίες. Το δόγμα «σε 15 μέρες όλα θα έχουν ξεχαστεί» κυριαρχεί στην ΕΟΚ, στην ΚΕΔ, παντού όπου εμπλέκονται εκλεκτοί του Βασιλακόπουλου.


vstore.gr overfm
vstore workstationPLANET SPORTS