Καλή χρονιά με νέα σελίδα! | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Γεωργίου | Καλή χρονιά με νέα σελίδα!

Ο Σωτήρης Γεωργίου εύχεται το 2021 να μας αλλάξει προς το καλύτερο εσωτερικά και συλλογικά για μια καλύτερη κοινωνία!

Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία και υγεία! Νομίζω ότι η πιο τετριμμένη ίσως ευχή είναι και η πιο σημαντική. Η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και είναι μεγάλο λάθος μας να την θεωρούμε δεδομένη και να την εκτιμούμε όταν την χάνουμε. Πρέπει να λέμε ευχαριστώ κάθε πρωί ή την ώρα που ανοίγουμε για μια νέα μέρα τα μάτια μας, στον Θεό ή αν δεν πιστεύει κάποιος ας αισθάνεται απλά ευλογημένος που είναι καλά. Είναι πραγματική αμαρτία να μην εκτιμάμε ότι έχουμε και να το σκεφτόμαστε μόνο όταν σκάσει το κακό…Ας κάνετε μια βόλτα σε ένα νοσοκομείο να δείτε ανθρώπους που παλεύουν για την υγεία τους για να να την εκτιμήσετε καλύτερα όσοι δεν την έχετε ήδη εκτιμήσει. Και βεβαίως με την πανδημία του κορωνοϊού η υγεία είναι πιο επίκαιρη από ποτέ και άλλωστε φάνηκε πόσο ευάλωτος είναι ο κόσμος που ζούμε και πως σε μια στιγμή αλλάζουν τα πάντα. Υγεία λοιπόν το 2021 και ότι καλό να έρθει. Καθώς πολλοί λένε να αφήσουμε τον περασμένο χρόνο για να έρθει ο επόμενος που θα είναι καλύτερος και είδαμε και αυτό να διαψεύδεται!Υγεία για όλο τον κόσμο λοιπόν. Από εκεί και πέρα αλλαγή σελίδας. Να αλλάξει η σελίδα με την πανδημία που πλήττει όλο τον κόσμο. Άλλους άμεσα ιατρικά και άλλους έμμεσα με την κακή ψυχολογία, το στρες, τη κατάθλιψη που επιφέρει επίσης πολλές ασθένειες. Προϊόν βασικά της κατάρρευσης της οικονομίας και των δεδομένων. Αν και το δεδομένο πια είναι ένα .Δεν υπάρχουν δεδομένα! Ας γίνει όμως και η πανδημία απαρχή φώτισης, εξερεύνησης του εαυτού μας -ειδικά έχοντας χρόνο στις καραντίνες-και αλλαγής και εσωτερικής σελίδας. Κάθε κακό όπως είναι σχεδιασμένο το σύμπαν ανοίγει την πόρτα σε κάτι καλό αν βρεις το νόημα για να γίνεις σοφότερος και καλύτερος. Η πανδημία θα έπρεπε να μας φέρει πιο κοντά και να αποκτήσουμε την αίσθηση της συντροφικότητας σε όλες τις μορφές αλλά και της κοινωνικής ευαισθησίες καθώς αυτή είναι και η διαφορά του ανθρώπου από το μεγαλύτερο μέρος του ζωικού βασιλείου που δεν έχει ατομική συνείδηση.

Ακόμα να έχουμε αγάπη που είναι η κινητήριος δύναμη του σύμπαντος και ο καλύτερος… γιατρός όπως λέμε . Να υπάρχει εργασία σε μια εποχή που ειδικά στην “πτωχευμένη” χώρα μας είναι πλέον είδος πολυτελείας και αγαθό…Ειρήνη σε ένα κόσμο που είναι γεμάτος εντάσεις και πολεμικές κραυγές και σκιές. Να φύγουμε και ατομικά από τα καταστροφικά “άκρα” στις τοποθετήσεις μας. Να καταλάβουμε ότι η αποστολή μας στην γη είναι να αλληλοεπιδρούμε μεταξύ μας σε αρμονία. Να έχουμε πίστη και αισιοδοξία. Η ανθρωπότητα έχει κερδίσει μεγαλύτερες μάχες, έχει περάσει πολύ χειρότερες καταστάσεις και δυστυχίες. Όλα περνάνε μας διδάσκει η ιστορία, αλλά χρειάζεται η αρετή της υπομονής.

Και φυσικά μετά από όλα αυτά να υπάρχει ατομική ευτυχία μέσω της εσωτερικής πνευματικής ανάτασης και όμορφες στιγμές. Η θετική ενέργεια είναι το αντίδοτο σε πολλά πράγματα. Και όλα αυτά τα χαρίσματα δοκιμάζονται στις δύσκολες ατομικές ή και συλλογικές συνθήκες όπως τώρα. Kαι ελπίζω να δούμε καλύτερους ανθρώπους το 2021 με αξίες και όχι κενότητα και επιφάνεια. Οι καλύτεροι άνθρωποι μπορούν να φέρουν και μια καλύτερη κοινωνία. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να ξεχνάμε τους συνανθρώπους μας που έχουν μεγαλύτερα από εμάς προβλήματα και να δίνουμε -καθώς δεν είναι μόνο οι εορτές-ένα χέρι βοηθείας . Μην ξεχνάτε πως μπορεί στην σημερινή απάνθρωπη πολλές φορές και αδηφάγα κοινωνία να βρεθείτε από την μια στιγμή στην άλλη στην ίδια θέση! Και γι’ αυτό ασφαλώς δεν χρειάζεται να είμαστε εμείς πλούσιοι… Ο Χριστός μας έλεγε άλλωστε από τους δύο χιτώνες σου, δώσε τον έναν..

Άλλωστε η ζωή είναι μικρή και οι απλές καλές πράξεις μένουν όπως είναι και στιγμές και γι’ αυτό πρέπει να προσπαθούμε να περνάμε όσο το δυνατόν καλύτερα μέσα σε ένα πλαίσιο ήθους και αξιών για να μην χάσουμε την ψυχή μας που είναι η υπέρτατη καταστροφή… Αν κυριαρχήσει η ανιδιοτελής αγάπη και οι διαχρονικές αξίες στον κόσμο αντί της ύλης και της επιφάνειας υπάρχει ελπίδα. Μπροστά μας έχουμε ολοένα και δυσκολότερες εποχές ,αλλά από την προσπάθεια του καθενός μας ατομικά και στην συνέχεια στην κοινωνία μας, θα εξαρτηθούν πολλά για την επικράτηση των πραγματικών αξιών κάποια στιγμή..

Το να γίνεις καλύτερος άνθρωπος εξαρτάται μόνο από σένα και δεν κοστίζει.. Αντί να κυνηγάς μεγάλα πράγματα κυνήγα μεγάλες αξίες…Ψάξε την αγάπη και όχι την ηδονή… Αναζήτησε την χαρά της ψυχής και όχι της προσωπικότητας!

PLANET SPORTS