RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | Ελλάδα | Ιτούδης: «Σύντομα η τελική απόφαση του Γιάννη Αντετοκούμπο»

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε στη Media Day της ΕΟΚ για τη συμμετοχής της Εθνικής μας Ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε στη Media Day της ΕΟΚ για τη συμμετοχής της Εθνικής μας Ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον Γιάννη Αντετοκούμπο, στους απόντες, στον Τόμας Γουόκαπ αλλά και για τις πυρκαγιές.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ιτούδης:

Για την προετοιμασία της Εθνικής:

«Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω πάλι την τοποθέτησή μου, για να δώσω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες που έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους στις φωτιές. Το γεγονός αυτό συνεχίζεται, βλέπουμε και ενημερωνόμαστε ότι υπάρχουν ακόμη φωτιές.

Οι περισσότερες εξ αυτών είναι μάλλον προϊόντα εμπρησμού. Συμπάσχουμε με τους συμπολίτες μας. Δεν γίνεται να απέχουμε από το τι συμβαίνει στην κοινωνία μας. Άλλωστε, η Εθνική Ελλάδας είναι προέκταση του συνόλου της κοινωνίας. Να συνεχίσω θέλοντας να πω ένα μεγάλο συγχαρητήρια στην Εθνική Πόλο των Ανδρών που μας κάνει περήφανους.

Ξεκινήσαμε ήδη την προετοιμασία για το Παγκόσμιο Κύπελλο, με όποια προβλήματα μπορούμε να έχουμε. Για μας συνεχίζει να είναι μότο τι γράφει μπροστά η φανέλα που φοράμε. Η Εθνική Ελλάδας είναι εθνική υπόθεση, ξέχωρα από τα ονόματα ή τις αρμοδιότητες που μπορεί να έχει ο καθένας. Εκπροσωπούμε τη χώρα μας.

Όπως είπαμε στην πρώτη συνάντηση, αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι είναι εδώ οικειοθελώς. Έχουν θυσιάσει πράγματα. Δεν είναι εδώ γιατί τους κάναμε κάποια χάρη, το αξίζουν. Από την προσπάθεια που κατέβαλαν σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Είναι σημαντικό πως αυτή την στιγμή, προφανώς μπορώ να σας εκφράσω μετά από την πρώτη εβδομάδα που ήμασταν στο γήπεδο ότι υπάρχει φοβερή θέληση. Έχουμε κατανοήσει πως αν θέλουμε να κάνουμε μια προσπάθεια, θα πρέπει να είναι εκτός ορίων.

Αυτό αφορά την προσπάθεια που πρέπει να κάνει ο καθένας, να βγούμε από την comfort zone. Πρέπει να κάνει κάτι παραπάνω, να αποκτήσει μια ταυτότητα η ομάδα που θα κάνει περήφανους τους Έλληνες. Θεωρώ πως αν συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάναμε το περσινό καλοκαίρι, αν και δυστυχώς, μεταφράζεται αυτό που μου είπε ένας συνάδελφός μου, ότι ό,τι χτίζεις ένα καλοκαίρι μπορεί να μην ακολουθήσει το επόμενο.

Εντούτοις θεωρώ πως οι προηγούμενες προσπάθειες ανέδειξαν κάτι και πως ήταν ελκυστικό στο μάτι του Έλληνα φιλάθλου, ξαναμπήκε το μπάσκετ μέσω της Εθνικής στα σπίτια όλων. Μπορεί να μην φτάσαμε μέχρι το τέλος, όπως ελπίζαμε, προσδοκούσαμε, πιστεύαμε.

Η προσπάθεια όμως, ήταν πολύ σημαντική. Θέλουμε να το συνεχίσουμε αυτό. Να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Να παίξουμε γι’ αυτό που γράφει μπροστά η φανέλα και να αφήσουμε για μετά αυτό που γράφει από πίσω.»

Για την αγωνιστική φιλοσοφία:

«Αναμφίβολα τα χαρακτηριστικά των παικτών που διαθέτεις, ορίζουν τον τρόπο παιχνιδιού. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι. Δεν γίνεται να παίζεις με τον ίδιο τρόπο, όταν έχεις διαφορετικά χαρακτηριστικά παικτών. Είναι αδιαμφισβήτητο ότι θα πρέπει να δώσουμε κάτι παραπάνω στον αμυντικό τομέα, θα πρέπει να δημιουργήσουμε φάσεις που θα μας επιτρέψουν να τρέξουμε. Είμαστε μια ομάδα που μπορεί να τρέξει το γήπεδο.

Ελπίζω, θα το δούμε αυτό, οσονούπω. Να δούμε αν μπορούμε να δημιουργήσουμε τα λάθη του αντιπάλου και να βάλουμε εύκολα καλάθια. Είναι κάτι που προφανώς θέλουν όλες οι ομάδες, αλλά εμείς μπορούμε να το κάνουμε. Αυτό δείξαμε την πρώτη εβδομάδα, στις προπονήσεις. Εννοώ ότι έδειξαν οι αθλητές, το μετέφεραν στο γήπεδο.

Προφανώς λοιπόν αμυντικά θα πρέπει να είμαστε πιο συνεπείς και να βγούμε από τα όριά μας. Με την αυτοθυσία μας. Τα χαρακτηριστικά των δημιουργών που έχουμε αυτή την στιγμή μάς δίνουν τη δυνατότητα να αλλάξουμε το παιχνίδι και να δώσουμε την μπάλα περισσότερο στα χέρια τους, έτσι ώστε να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να απειλήσουμε»

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο:

«Η ερώτηση αυτή πρέπει να απευθύνεται περισσότερο στο ιατρικό επιτελείο της ομάδας, τον κ. Ζακ Μελάγιες, και τους γιατρούς των Μιλγουόκι Μπακς. Η δική μου ενημέρωση είναι ότι κάνει προσπάθεια και αυτή την στιγμή θα επανεξεταστεί. Σύντομα θα έχουμε μια τελική απόφαση για το αν προλαβαίνει ή όχι. Έχουμε να κάνουμε με τον καλύτεροι παίκτη στον κόσμο, οπότε η αναμονή αυτή είναι δικαιολογημένη. Ταυτόχρονα όμως ως προπονητής και ως άνθρωπος του μπάσκετ μπορώ να συμφωνήσω στο πόσο θα περιμένει μια ομάδα τον κορυφαίο αθλητή στον κόσμο»

Για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ και το δίλημμα με τον Τόμας Γουόκαπ:

«Δεν θα ήθελα να αναφερθώ τώρα. Υπήρξαν αθλητές που μίλησαν με μένα και την Ομοσπονδία, μας μίλησαν ontime, στον κατάλληλο χρόνο για τους λόγους που δεν μπορούν να είναι στην Εθνική για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Κι ο Κώστας Σλούκας, που έχει δώσει τον καλύτερο του εαυτό, κι ο Νικ Καλάθης, κι ο Λεωνίδας Κασελάκης και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Όλοι είχαν τους λόγους τους. Ένας κοινός παρονομαστής ήταν κάποιοι τραυματισμοί, που τους απέτρεψαν να είναι παρόντες. Αυτός ήταν ο κοινός παρονομαστής. Ο Τάιλερ είχε κι ένα θέμα χαρμόσυνο επειδή η σύντροφός του είναι έγκυος.

Ήταν πιο εύκολο όλο, γιατί με ενημέρωσε στις 6 Ιουνίου. Επομένως, πολύ πριν. Το ήξερε κι η Ομοσπονδία από τότε. Άρα είναι μια υποθετική ερώτηση το “αν και εφόσον”. Δεν είμαστε σε αυτή την ευχάριστη θέση να τους έχουμε όλους παρόντες. Δείχνουμε όλοι τρομερό ζήλο στην προπόνηση. Έχουμε συνειδητοποιήσει ποιοι είμαστε. Μας αρέσει που στα μάτια κάποιων άλλων είμαστε ομάδα της οκτάδας, αλλά στα μάτια κάποιων άλλων δεν έχουμε το απαραίτητο ταλέντο. Για μας όμως είναι μια πρόκληση αυτό. Το να μπούμε στο γήπεδο ως μια ομάδα που θα φτιάξει την ταυτότητά της μέσω των φιλικών και θα δει τι μπορεί να κερδίσει φάση προς φάση, σε άμυνα και επίθεση»

Για τον σχεδιασμό με δεδομένες τις πολλές αλλαγές σε σχέση με πέρσι:

«Το σκεφτόμουν πριν ξεκινήσει η πρώτη προπόνηση. Για να βάλουμε μέσα στο μυαλό μας κι εμείς, ως προπονητές, τι είδους μπάσκετ θα παίξουμε. Πλέον έχουμε μπει σε αυτή την πορεία. Δε νομίζω ότι κερδίζουμε κάτι πάνω σε αυτό. Έγιναν προσπάθειες, συζητήσαμε με τους αθλητές. Είχαν ξεκάθαρη στάση όμως στο γιατί δεν μπορούν να είναι σε αυτή την προσπάθεια. Επικεντρωνόμαστε σε αυτούς που είναι εδώ. Τους αξίζουν συγχαρητήρια. Δεν είναι μομφή προς όσους λείπουν, να το ξεκαθαρίσουν. Δεν γυρίζω πλέον πίσω. Το σκεφτήκαμε με το επιτελείο τότε, τώρα σκεφτόμαστε μόνο το “εδώ»

Για τη βράβευση του Νίκου Γκάλη:

«Πριν από λίγο ήταν εδώ ο Θδοωρής Παπαλουκάς. Είναι φτωχώ η οποιαδήποτε γλώσσα για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο του αθλητή και ανθρώπου του Νίκου Γκάλη. Είναι μία ξεχωριστή στιγμή, για την Εθνική αλλά και για εμένα που θα είμασε αυτή τη στιγμή της ομάδας στον πάγκο της. Είναι μία παγκόσμια προσωπικότητα και είναι σπουδαίο που θα βραβευτεί από την Ομοσπονδία. Συγκίνηση. Δέος; Έχω μία φωτογραφία με τον Νίκο Γκάλη, που του την έχω στείλει, και ήμουν φοιτητής στο Σπλιτ, και ήμασταν όπως εδώ μαζί με εσάς, και του το είχα μεταφέρει και τότε. Είναι δέος για την συγκεκριμένη προσωπικότητα. Του οφείλουμε ένα… Γκαλόσημο για όσα έχει προσφέρει στην Εθνική μας. Ο Γκάλης θα ήταν σημείο αναφοράς στην Εθνική του 2023. Λείπουν αυτοί οι αθλητές πλέον, να κάνουν jump/shoot, και αυτό που έκανε στη γενιά του, και η κληρονομιά που έχει αφήσει είναι τεράστια και έχει ανοίξει το δρόμο για πάρα πολλούς αθλητές. Η γενιά του Διαμαντίδη και του Σπανούλη ήταν η μετεξέλιξη του Γκάλη, ακόμα και ο Παπαλουκάς που μπορούσε να μην έχει σκοράρει αλλά είχε συνολικά σημαντική παρουσία στο παιχνίδι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε

 

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Facebook στο Twitter στο Instagram στο Youtube στο TikTok.

 

 


vstore.gr overfm
vstore workstationPLANET SPORTS