Euroleague

Ήπιε τον …Βόσπορο και κατασπάραξε την Φενέρ μέσα στην Πόλη ο Ολυμπιακός

Ένας υπερηχητικός Ολυμπιακός έκανε κομμάτια και θρύψαλα την Φενέρμπαχτσε μέσα στην «Ούλκερ Σπόρτς Αρίνα» με 93-73.

31.01.2023 | 21:36

Τι Ολυμπιακός Θεέ μου; Χίλια μάτια να χαμε να τον βλέπαμε. Μια υπερηχητική ομάδα, μια ομάδα βγαλμένη από άλλον πλανήτη ισοπέδωσε και διέσυρε την Φενέρμπαχτσε μέσα στην «Ούλκερ Σπόρτς Αρίνα» με 93-73 και πέρασε έστω και προσωρινά μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας. Τι και αν έπαιζαν χωρίς τους Κώστα Σλούκα και Άλεξ Πίτερς η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ήταν εκπληκτική από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα και χαρακτηριστικό ήταν ότι είχε 17/29 τρίποντα! Για τους νικητές κορυφαίος ήταν ο Παπανικολάου με 21 πόντους ενώ ο Γκούντουριτς με 24 προσπαθούσε μόνος του να γυρίσει το ματς για την Φενέρ.

Με σερί καλές άμυνες μπήκαν οι «ερυθρόλευκοι» και χάρη στην αποτελεσματικότητα από την περιφέρεια πήγαν στο +9 (2-11), στα πρώτα πέντε λεπτά. Η αντίδραση της Φενέρ ήρθε από τον Μπούκερ (7-11), στο 6’. Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έκαναν θραύση σε άμυνα και ριμπάουντ και με τα τρίποντα των Παπανικολάου και Κάαναν έκαναν το 10-24 που έμελε να ήταν και το τελικό της πρώτης περιόδου.

Με την ίδια… συνταγή ξεκίνησε ο Ολυμπιακός και στη δεύτερη περίοδο, με τις καλές άμυνες και τα καλάθια στο ανοικτό γήπεδο από ΜακΚίσικ και Μπολομπόι να τον στέλνουν στο +18 (13-31), στο 12’. Το τρίποντο του Μαχμούτογλου «ξεκόλλησε» προσωρινά τη Φενέρ. Ωστόσο, ακολούθησε μία… καταιγίδα από τους «ερυθρόλευκους». ΜακΚίσικ και Λαρεντζάκης έκαναν την διαφορά επιθετικά και ο εκνευρισμένος Γουίλμπεκιν αποβλήθηκε με δυο τεχνικές ποινές με τους πρωταθλητές Ελλάδας να πραγματοποιούν ένα σερί 15-0 και να προηγουνται με 30 πόντους παρακαλώ 16-46 στο 16′. Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι χαλάρωσαν και οι Τούρκοι με τους Αντεντοκούμπο και Γκούντουριτς μάζεψαν κάπως την διαφορά με το 30-51 να ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Η Φενέρμπαχτσε πίεζε πολύ στα επιθετικά ριμπάουντ και από εκεί βρήκε αρκετό σκορ στην αρχή του δεύτερου μέρους, αλλά από την άλλη ο Κάναν ήταν πολύ «ζεστός» και έτσι ο Ολυμπιακός ξέφυγε στο +27 (41-68), στο 24’. Στη συνέχεια, ο ρυθμός του ματς έπεσε, με λάθη και άστοχες επιθέσεις εκατέρωθεν, με τον Κάναν να είχε ακόμη ένα μικρό ξέσπασμα μαζί με τον Βεζένκοφ για το +29 (46-75), στο 28’. Με τον Γκούντουριτς να προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή την ομάδα της Πόλης το σκορ στο τέλος της τρίτης περιόδου έγινε 51-77.

Τάσεις… αυτοχειρίας έδειχνε ο Ολυμπιακός στην αρχή του τέταρτου δεκάλεπτου. Απανωτά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, λάθη και τραγικές επιλογές στην επίθεση, με τους γηπεδούχους με τα τρίπονα των Γκούντουριτς και Μαχμούτογλου έκαναν επιμέρους σκορ 15-2 (66-79). Ωστόσο ένα μεγάλο τρίποντο του Γουόκαπ έκανε το 66-82 με τους ΜακΚίσικ και Παπανικολάου να τον μιμούνται και να κάνουν το 66-89 στο 37′  σφραγίζοντας την νίκη. Στην συνέχεια το παιχνίδι ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και οι «Πειραιώτες» πανηγύρισαν την νίκη με 93-73.

Τα δεκάλεπτα: 10-24, 30-51, 51-77, 73-93

Για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι την αθλητική επικαιρότητα, ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο Facebook στο Twitter στο Instagram στο Youtube στο TikTok.

To overfm.gr χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης

αποδοχή