«Η Τουρκία δεν μπορεί να διαχειριστεί τις προσφυγικές ροές» | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | «Η Τουρκία δεν μπορεί να διαχειριστεί τις προσφυγικές ροές»

Ο Ερντογάν προειδοποίησε πως η Τουρκία δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα νέο κύμα προσφύγων από το Αφγανιστάν,

Όπως αναφέρει το Sputniknews.gr o Ερντογάν προειδοποίησε πως η χώρα του δεν μπορεί να διαχειριστεί ένα νέο κύμα προσφύγων από το Αφγανιστάν, επαναφέροντας στη μνήμη όσα έγιναν το 2015 στη Συρία.Η Τουρκία δεν έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει ένα νέο προσφυγικό κύμα από το Αφγανιστάν, διεμήνυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Γερμανό ομόλογό του, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τρίτη.

«Βοήθεια από την Ευρώπη»

Κατά τη διάρκεια της επαφής, ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι η Γερμανία και άλλα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να παρέχουν βοήθεια στις γειτονικές χώρες του Αφγανιστάν καθώς «σηκώνουν το βάρος της αφγανικής μετανάστευσης».

Παράλληλα, επεσήμανε πως κανείς δεν θα ήθελε να ξαναζήσει μια εμπειρία παρόμοια με το προσφυγικό κύμα που ξέσπασε από τη Συρία το 2015, σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση από το γραφείο επικοινωνίας του Τούρκου Προέδρου.

Ακόμη, ο κ. Ερντογάν επεσήμανε στον Γερμανό Πρόεδρο ότι η ΕΕ πρέπει να «λάβει γρήγορα βήματα» για να διασφαλίσει ότι η ευρωτουρκική συμφωνία του 2016 θα συνεχίσει να εφαρμόζεται και θα πρέπει να ξεκινήσουν πάλι οι ενταξιακές ευρωπαϊκές διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα.

Από πλευράς Βερολίνου δεν υπήρξε κάποιο σχόλιο σχετικά με όσα ανέφερε η Τουρκία για την επικοινωνία των δύο ανδρών, σύμφωνα με το AFP.

Η Τουρκία, φιλοξενεί έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς προσφύγων στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων 3,7 εκατομμυρίων Σύριων και ανησυχεί για πιθανή εισροή μεταναστών από το Αφγανιστάν που εγκαταλείπουν τη χώρα μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

*Οι Ταλιμπάν και το Ισλαμικό Κράτος έχουν χαρακτηριστεί τρομοκρατικές οργανώσεις και έχουν απαγορευτεί στη Ρωσία και σε άλλες χώρες.

PLANET SPORTS