Η λύση της Μπαρτσελόνα για το νέο συμβόλαιο του Μέσι: 120 εκατ. χωρίς να παίζει | overfm.gr

RADIO

live radio icon

ΤΩΡΑ:  

overfm.gr | La Liga | Η λύση της Μπαρτσελόνα για το νέο συμβόλαιο του Μέσι: 120 εκατ. χωρίς να παίζει

Η ανανέωση του Λιονέλ Μέσι, αποτελεί την «καυτή» πατάτα στα χέρια του προέδρου της Μπαρτσελόνα, Ζοάν Λαπόρτα.

Όπως αναφέρεται στην Ισπανία, οι Καταλανοί, προκειμένου να αποφύγουν το πρόβλημα του ανώτατου ορίου των μισθών, φαίνεται ότι βρήκαν μια λύση: ένα πενταετές συμβόλαιο για  τον Αργεντινό, που θα παίξει άλλες δύο σεζόν στο “Καμπ Νου” και μετά θα είναι ελεύθερος να αποφασίσει τι να κάνει: να συνεχίσει με τη Μπαρτσελόνα, να πάει στο Ίντερ Μαϊάμι στο MLS, να επιστρέψει στην Αργεντινή ή ακόμη και να αποσυρθεί.Σε κάθε περίπτωση, τα επόμενα τρία χρόνια θα συνεχίσει να αμείβεται από τη Μπαρτσελόνα. Με αυτόν τον τρόπο, το ποσό του συμβολαίου του κατανέμεται αντί για δύο σε πέντε χρόνια.

Ετσι, για παράδειγμα, ένα συνολικά ακαθάριστο ποσό 200 εκατομμυρίων, θα είναι «μόνο» 40 το χρόνο, επομένως 80 για τις δύο σεζόν στις οποίες θα παίξει και τα υπόλοιπα 120 τα επόμενα τρία χρόνια, αριθμός που μπορεί να εμπίπτει στο ανώτατο όριο μισθών της LaLiga, που ορίστηκε στα 347 εκατομμύρια ευρώ τον περασμένο Μάρτιο.

Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν. Ετσι κι αλλιώς, πάντως, στη Μπαρτσελόνα θέλουν να αποφύγουν με κάθε κόστος, ο Μέσι να μείνει χωρίς συμβόλαιο με τον σύλλογο έστω και για μία μέρα. Αυτό σημαίνει ότι θέλουν να υπογράψει την ανανέωση πριν από τις 30 Ιουνίου.

Ετικέτες:

PLANET SPORTS